Myslím, že tady dochází ke špatnému použití pojmů loupaná a neloupaná rýže. Všechna lidmi konzumovaná rýže musí být loupaná. Nikdo by nejedl zrnka rýže i se slupkou (stejně jako neloupané proso, které zobají jen ptáci). Tudíž všechna rýže určená k lidské konzumaci je loupaná, ale liší se stupněm broušení zrna zbaveného svrchní, pro člověka nestravitelné slupky. Proto by se mělo říkat rýže nebroušená (tzv. "natural"), polobroušená a broušená, která může být event. ještě leštěná, tj. úplně zbavená zbytku rýžového prachu po broušení. Nevím, proč toto technologicky správné označení rýže nepoužívají i vědecké kapacity ? 🤔
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Myslím, že tady dochází ke špatnému použití pojmů loupaná a neloupaná rýže. Všechna lidmi konzumovaná rýže musí být loupaná. Nikdo by nejedl zrnka rýže i se slupkou (stejně jako neloupané proso, které zobají jen ptáci). Tudíž všechna rýže určená k lidské konzumaci je loupaná, ale liší se stupněm broušení zrna zbaveného svrchní, pro člověka nestravitelné slupky. Proto by se mělo říkat rýže nebroušená (tzv. "natural"), polobroušená a broušená, která může být event. ještě leštěná, tj. úplně zbavená zbytku rýžového prachu po broušení. Nevím, proč toto technologicky správné označení rýže nepoužívají i vědecké kapacity ? 🤔