Tak doufám, že vás ochranáři z těch Jizerek rychle vystěhují protože tam teď budou žít nerušeně vlci. Ale vy se určitě vystěhujete dobrovolně. Přece to těm vlkům nechcete a nebudete kazit. Vždyť oni jsou tam doma.
Vy optimisto! Pod oknem mi štěkají lišky, když rabují klece na pytle s odpadem pro chalupáře. Srny mi zahradu nežerou, protože mám plot, sousedé ho nemají, tak už nic nepěstují. Les je rozrytý prasaty. A vy se bojíte, že budu překážet vlkům?
Bohužel, v Jizerkách jejich výskyt zatím potvrzen nebyl. Kdyby tu byli, udělali by tu pořádek. Ale dřív je myslivci vystřílí, aby se chalupáři a Pražáci cítili v lese bezpečně.
Přirozené prostředí? Co tím paní Jelínková myslíte? Přirozené prostředí je to bez lidí nebo možná bez "tolika" lidí. V dnešní době, zejména v naší republice je barák na každém rohu. Z vesnice do vesnice mnohdy dohodíte kamenem. Jestli chcete "přirozené" prostředí, tak nechte zbourat skoro všechny města a vesnice a nechme zarůst pole lesy tak, jak to tady bylo za doby Přemyslovců. Bohužel nemůžeme mít všechno. A jestli se nechceme vzdát toho co máme, tak asi nic jiného nevymyslíme. Neříkám, že se nedají věci vylepšovat, ale velké šelmy prostě v některých lokalitách... zejména s vysokou husotou zalidnění... být nemohou. A to mě určitě nevymluvíte. A pokud mají být v některých lokalitách, ano , tak tam ale zakažme přístup lidí, aby měli klid.
Promiňte, ale ony šelmy se obvykle lidí přirozeně bojí.
Lidé sami z vesnic udělali medvědí, liščí a vlčí Mc Donald. ..."koukej, lidi a domy, bude žrádlo...." a teď když mají problém, hledají a viní zvířata. Ne sebe a svou hloupost. A myslivci, to je u nás kapitola sama o sobě. Stejný průšvih, jako kdysi PS VB.
Bydlím v Jizerkách a tady taky chalupáři sypou zbytky kolem svých domů...pro zvířátka, že jo. A když pak ta samá zvířátka vysypou popelnice a obsah roztahají po okolí, máme problém my ostatní.
Velké šelmy i divočáci v ulicích měst si lidé udělali sami a zvířata za to zaplatí.
Ono ten pojem "méně masa" je zavádějící. Je tím míněno více bezmasých pokrmů. Takže množství spotřebovaného masa má zůstat, resp. se navýšit ( protože už se do toho nebudou počítat ty kosti). Dnes mají mít 4 bezmála nesnadné pokrmy za měsíc a teď jich asi bude třeba 5.
Ukažte mi jídelnu, která si nechá vozit maso s kostí. Tedy kromě kuřecích stehen. Jsem vyučená 35 let a od té doby jsem maso nevykošťovala. Řeznický servis je úplně někde jinde.
Celá debata o platech kuchařek je jen o tom, že je tlak na přesun školních jídelen do soukromé komerční sféry. Pro stát je provoz ŠJ drahý a nerentabilni, kdežto pro Eurest, Skolarest, Primirest, což je jedna firma a pro další jim podobné je to kšeft snů. A pak se nám o tom, co je zdravá strava může nechat jenom zdát. Eurest vaří hlavně z levných surovin, ale draze pro strávníky. Hlavně, aby to vynášelo.
Skvělý článek, děkuji Vám. Je dobré vidět se očima někoho, kdo přišel odjinud a chvilku zde pobyl. Češi sami sebe přes své komplexy už vidět nedokážou.
A Okamurův bilboard je stejně špatný a hloupý, jako je Okamura sám. A lidé to vědí. Ale máte pravdu, mlčíme. A tím souhlasíme. I to jsme my. Nadáváme jen doma a v hospodách. Ale nesundáme ho. Ani bilboard, ani Okamuru. Čapku... Havle....Masaryku....???!!
Vážený pane Zápale, vzhledem k tomu, že si na ty nemovitosti Heřmánkovi nebrali dotace, nevykradli banku, nekorumpovali státní úředníky a nečerpali na to peníze ze státního rozpočtu, narozdil od mnoha politiků napříč všemi stranami, neni do toho vůbec nic Vám ani čtenářům. Tímto článkem jen podporujete závist a zlo, kterých je dost i bez Vás. Zkuste prosím, příště psát o něčem hezkém, pozitivním a laskavém. Ať po Vas tady jednou zůstane něco pěkného, nejenom zášť. Děkuji Vám.
Přišla mi SMS před hodinou, že jsem přišla o 4 body a mám zaplatit pokutu přes přiložený formulář. Zavolala jsem na číslo, ze kterého SMS přišla a bylo nedostupné. Hned pak mi naskočilo upozornění, že je číslo i stránka pochybné. Fakt jsem tomu v první chvíli věřila, ale když jsem hledala zprávu o pokutě v datové schránce a nenašla, došlo mi, že to nebude tak, jak se zdá.
Jsem již starší osoba a oslovovat autorku tohoto textu "Paní Pažourek" nebo "Paní Pažourku" mi připadá hodně ponižující. Copak ta dáma si nepřipadá směšně?
Je to její jméno. Pokud připadá směšné Vám, bude to asi jen Váš problém. Dáma v letech se jménem Petruška si to jméno nevybrala a přesto se budd cítit dotčena, oslovite-li ji Petro. Volba není na Vás. Pouze respekt k druhému.
V Čechách je -ová běžné. Na východ od nás je běžné - ovová. A věřte mi, kdyby mne tam někdo veřejně přejmenoval na Sklenářovovou, hodně by mne to naštvalo. Tradice, netradice. Z Petrušky, má-li to dotyčná v rodném listu, taky Petru nebo Pavlu neuděláte jen proto, že Vám to víc vyhovuje.
Jméno je v životě člověka důležitá osobní záležitost a jeho svévolným pozmeňováním bez souhlasu, hrubě zasahujeme do práv dotyčné osoby.
Takže ne. Nepřechylovat.
Kdyby vařili chutně tak by tolik zbytků nebylo! Jde vařit levně a chutně! pokud kuchařky nebo kuchař vařit neumí,tak tam v kuchyni nemají co dělat! Opravdový kuchař umí uvařit i z prdu (jak se říká) velmi chutný pokrm,který je poživatelný!
Ovšem. Jenomže v českých školních jídelních tohle pravidlo neplatí.
Naprostý souhlas se článkem...myslím, že by bylo ideální, kdyby dotyčná paní Košťálová strávila sama třeba měsíc prací v nějaké školní jídelně za stanovený rozpočet a za plat, který je vyplácen kuchařkám. Pak by ji možná tyto fantasmagorie rychle přešly. Ano, na rybách není vůbec nic špatného, ale při rozpočtu, jaký mají školní kuchyně, je naprosto nemožné, pořídit kvalitní rybu.
Věřte, že se to dá. A dá se i dobře upravit, s konvektomatem to fakt není problém. Ale proč? Aby 50 kg luxusního lososa, sumečka nebo mahi mahi skončilo 3x za měsíc v drtiči, protože je to přeci "FUJ, RYBA! A z jídelny, to ani do buby nestrčím!"
To je realita. A ekologie.
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
..."Děti se nejčastěji mimo domov stravují ve školních jídelnách..." dovolte, abych Vám oponovala. Děti se dnes nejčastěji stravují v supermarketech cestou do školy a ze školy. A školní jídelny to nezmění.
Když mají děti ráno v 8 v ruce dvoje chipsy a 2l colu, těžko poběží po škole na rybu a luštěniny. Uvědomuje si vůbec někdo zodpovědný, že když dosud jedna školní jídelna vydrtila měsíčně do odpadu 2 x 50 kg kvalitních ryb, a to i lososa, bude to po změně 150 kg za měsíc? Jídelen máme 8 000....kde je nějaká udržitelnost, ekologie, efekt ve světovém potravním řetězci??
Budou rodiče platit vyšší cenu obědů jen proto, aby se zaplatila likvidace enormního množství odpadu? To se v SZÚ zbláznili nebo neumějí počítat?
1 odpověď