Proč musí učitel pořád blábolit u tabule o něčem, co dnes v sekundě vyjede každý průměrný chatbot? Všechno je to otázka informací, technologií a financí. Dřív měli informace k dispozici zejména učitelé, dnes je může mít každý žák a student ve stejném rozsahu a kvalitě ve svém mobilu nebo tabletu. Pomocí hypertextových odkazů ve Wikipedii nebo Kiwixu lze kdykoli nastudovat jakékoli téma i s kontextem a souvislostmi. Možný je i výklad a správná interpretace obsahu, pokud není zřejmý jeho přesný význam. Buď se lze doptat dobrého chatbota, nastudovat online materiály z referencí nebo zadat pokročilý dotaz do vyhledávače. Možností je mnoho. Takto si lze osvojit téměř každý tematický celek, zvláště pokud se jedná o popisné vědy. U technických a odborných předmětů lze dostat teoretický základ jako definice, vzorce, značení a různé manuály činností, ale často i výklad matematických, fyzikálních a chemických zákonů a pouček, a to někdy i na odborné bázi. Jak je z textu výše zřejmé, až kolem 80 procent školních procesů lze efektivně suplovat mobily a tablety a jejich aplikacemi. V podstatě se jedná o veškerou teorii a u matematiky, fyziky a chemie i částečnou praxi. Na školu a učitele tak připadá jen čistě aplikovaná matfyz látka a odborná oborová praxe. Vše ostatní je nadbytečné a ztrátové. A to jsem přešel zásadní fakt, že velká většina školní látky je pro žáky a studenty v podstatě informačně neprospěšná a bezcenná a pro společnost obecně neužitečná a že hodně přes 90 procent látky se v řádu dní s časem rychle zapomene. Ušetřené vyšší desítky miliard by se mohly investovat jinde.
Cimrmanův systém zabudka - nězabudka....
Odešla mi trouba a s remoskou se ve svém pokročilém věku teprve učím - jak dlouho pečete chleba? a dáváte ho do studené, nebo rozehřáté remosky? děkuji
Většinou do studené, chleba, o kterém píši, peču 50 minut. Doporučuji na fb skupinu Remoska, najdete tam recepty nejen na pečivo, ale i všechna jídla v Remosce. Hlavně je to skupina, kde všichni ochotně poradí.
Nesmysl. V akci nakoupím větší množství mouky - obyč., špaldovou, chlebovou, žitnou...peču v Remosce (spotřeba energie 1/3 oproti troubě). Příprava max. pár desítek minut, výsledek - chleba 820g do 20Kč. Stejně levně a jednoduše lze upéct rohlíky, pletýnky, bulky, dalamánky apod. Je dobrý si něco načíst o vychytávce E 96, kterou používají všechny průmyslové pekárny kvůli chuti, možná by doma začali péct všichni.
63
Sledujících
1
Sleduje
63
Sledujících
1
Sleduje
Ověřený uživatel
Tento účet je ověřený Seznamem a představuje skutečnou osobu, registrovanou firmu nebo subjekt.
Jistě se objeví i Pekarová s Rakušanem, a tak se vykutalení podvodníci navzájem vychválí do nebes.
Tak vypraskanou partu, která zásadně a věrolomně podvedla své voliče,jsme tady od r. 89 neměli.
Obyčejný člověk doslova žasne nad takovou drzostí elit,která pošlapala zásady poctivosti a dobrých mravů v občanské společnosti.
2 odpovědi
2
Sledujících
1
Sleduje
2
Sledujících
1
Sleduje
Ověřený uživatel
Tento účet je ověřený Seznamem a představuje skutečnou osobu, registrovanou firmu nebo subjekt.
Před rokem 89 taky ne.