Jako kluk jsem s tátou sledoval téměř neděli co neděli v TV motoristické přenosy a poslouchat pány Luboše Pecháčka a Františka Šťastného, to byl koncert. Moc mi to dalo k mé praxi, kdy jsem 30 let komentoval na závodištích autocross. Tihle pánové byli vždycky mé obrovské vzory jednak Pecháčkovou vytříbenou češtinou a jednak Fanánkovým motoristickým slangem a historkami, u obou vše podepřeno zkušenostmi a praxí. Prostě paráda. Díky, pánové.
Překvapuje mě, kolik nedouků a jazykových ignorantů nechápe rozdíl mezi profesemi restaurátor a restauratér. Vraťte se zpět do obecné školy!
Restauratérů je mi opravdu líto - covid jim to hodně a neočekávaně zavařil. Nicméně v době rozkvětu jich spousta brečela, že musejí přeplácet personál, aby neutekl jinam, a prý už aby přišla krize. Otázka je, co to znamená přeplácet. Další věc je, že hospod už byly 3 přehršle, personál často tvořili zkracovalci z oborů, které s gastronomií a pohostinstvím neměly nic společného a často si restauratéři přestali vážit hostů. Přejme si, aby po covidu přišlo v téhle branži jisté ozdravení.
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Páni redaktoři, naučte se česky. Měníte významově smysl myšlenky. Lapálie = nepodstatná, spíše humorná událost. Patálie = událost způsobující problém, zpravidla déle trvající.
Předpokládám, že se Martin u těch dvou situací moc nechechtal, takže PATÁLIE!!!