Do války na Ukrajině u nás pracovalo a žilo cca 170.000 ukrajinských žen a mužů.
Většinou na práci, kterou Češi dělat nechtěli.
----
Když tu zůstanou všichni co tu jsou dnes, tak pro nás do budoucna ekonomický přínos.
----
Asi je to nutné abychom zaměstnávali cizince.
Je jich v ČR dobrých 600.000 různých národností.
35 tisíc Rusů, 70 tisíc Vietnamců, atd.
---
I pan Babiš zaměstnává cizince, Rumuny, Bulhary, Ukrajince, Kazachy. Tak to holt je...
Většina z nich nemá na práci čas,protože jsou naložené od rána v chlastu..
Vy obhájci estébáčka, zadejte si do vyhledávače máslo toho vaše lháře. Potom nebudete psát ty vaše blboviny.😉
PS: Pro méně chápavé " máslo Tatra"
Vz chytráčku,vy si zase zjistěte co je to za máslo.Rozdíl bude asi stejný jako když si někdo koupí kousek točeňáku a někdo jiný opravdu kvalitní klobásku.A navíc...cenu si navyšují hlavně obchodníci...markety atd.Spíše méně chápavý jste vy.
Já dělám napřed maso a mrkev přidávám po cca hodině k němu, zapráším moukou a dělám ještě zhruba půl hodiny...A jaký je rozdíl mezi vdolky a rozpeky? U nás se dělaly rozpíčky velikosti polévkového talíře, vdolky byly poloviční...
Ano,maso osolím,opepřím a šup s tím do kastrolu podusit na sádle....stejně jako vy.Nakones dochutím muškátem.)
Plné regály byly odpoledne nějak od jedné do čtyř hodin. Základní potraviny byly tehdy vesměs s nízkou dobou životnosti a byly určeny k prodeji ten den, kdy byly do prodejny zavezeny. Chleba, rohlíky, mléka, maso. A další potraviny, které sice vydržely i pár dní, ale stejně bývaly před zavírací dobou obvykle vyprodány. Zboží se zaváželo od rána do 10 - 12 hodin, dopoledne byly částečně prázdné regály, protože ještě nebylo zboží v regálech, zhruba od té jedné hodiny bylo to zboží narovnáno do regálů. Po druhé naklusali dělníci z továren, kteří na první směně měli ve 14 hodin padla a pro které bylo tehdejší zásobování vyladěno, protože jich bylo nejvíc a nejvíc se ozývali a to byly ty fronty a po jejich hromadných nákupech tak ve 3 ve 4 odpoledne ty prázdné regály, co taky antikomunističřtí zakyslíci presentují.
Kdo přišel později, měl jenom to, co zbylo. Místo masa jenom nějaké málo prodejné a drahé salámy nebo masové konzervy, chleba a rohlíky žádné, mléko taky žádné, protože trvanlivé mléko se tehdy nedělalo.. Zbytky sýra a občas pár kusů nejhoršího zboží na pultu a v regálech trvanlivé zboží, slané tyčky a preclíky, kondenzované mléko v plechovce, konzervy s masem a paštikou, sterilovaná zelenina, zavařenina atd, nějaké cukrovinka, nějaké bonbóny atd, všechno v jednom, maximálně tak ve třech druzích.
A v pět hodin odpoledne v jednotný čas se všechny obchody zavřely a nikdo už nekoupil nic. Mimo speciálních obchodů, jako byly třeba bufety v nádražích a podobně.
Nemáte pravdu...pečivo,mlěko atd se rozváželo brzo ráno.Možná někde na vesnici,ale ve městech ne.Překrucujete skutečnost.Maso se dplňovalo po obědě...dopoledne řezník boural.Ale to neznamená,že byl krám prázdný.Je nás hodně co jsme v té době žili a pamatují si,tak proč tak klamete???
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
A kdo mluvil o Babišovi, mudrcko?🤣🤣🤣 Jste hloupá jak bratři Bendigové v AZ Kvízu🤣🤣
1 odpověď
2
Sledujících
0
Sleduje
2
Sledujících
0
Sleduje
Že jste hulvát,to jste právě dokázal. A inteligence?