Všechny stánky s občerstvením vlastní pronajímatel a těch pár stánečku pronajímá za tak vysoké ceny ,že prodejce prostě musí prodávat za vyšší ceny ,kdyby si lidi více zajímali o výši přemrštěných nájmu tak by se nedivili cenám a stejné je to i v Brně stánek 3x3m 750tisíc ? nenažranost pronajímatelů a pak by chtěli určovat ceny sortimentu
Bramborák 28 Kč za 100 g? Tedy 280 Kc za 1 kg? Porce bramboráku za 150 Kč... No to je dražší než plnohodnotný hovězí guláš nebo vepřo knedlo zelo ve slušné hospodě...
Vím, že to nelze tak úplně počítat, ale kilo brambor stojí 7-12 Kč (pokud nekupujete dovozy z nějaké zadele). Takže 100 g vyjde max. na 1 Kč. Česnek, majoránka, sůl řekněme další 1 Kč + ten vyjetý olej, ve kterém to dělají také 1 Kč. A stejně na kus vyjde řekněme elektřina (ale spíš míň) friták si vezme řekněme 2 kWh = 20 Kč na hodinu = cca 1 Kč na 3 minuty. A to ty náklady ještě přeháním.
Dá se tedy říci, že 100 g bramboráku stojí materiálově cca 4 Kč, porce 500 g (a to se nedá skoro sníst) tedy 20 Kč. Chápu, že na něco přijde nájem, vybavení a práce - ale 130 Kč na kus? To je fakt dost ne? Vyrobit jich stihnou mim. 30 ale spíš 50 za hodinu,
Takže suma sumárum mi to vychází, že za hodinu si vydělají na mzdy a režii takových 4000 - 6500 Kč. Za dvě, max. tri hodiny si tak musí vydělat na platy a režii za celý den i s rezervou.... Ledažeby se jim ty bramboráky za 150 Kč jaksi moc dobře neprodávaly, to víte, to při takových 5 ks za hodinu možná ani 150 Kč za bramborák stačit nemusí 😄. Možná by měli chtít rovný dvě stovky 😄.
Fakt ty stánkaře lituju, ale ne natolik, abych ze sebe nechal dělat blbce a koupil si to 😄 😄 😮. Proto jen popřeju všem brněnským hejlům dobrou chuť a stánkařům hodně hejlů. Bez nich totiž bud musí zlevnit, nebo to zavřít. Žádná škoda, myslím.
Zdravím Brno a loučím se s pozdravem "Žít Brno a umřít" !!!!
Asi by jste s Vaším počítáním zkrachoval anebo dělal charitu
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Zastřelit všechny tři,trest smrti obnovit.
1 odpověď