Na úřadu práce je tolik lidí.. a vařit se prý naučí každý, takže co?? V restauracích taky nejsou vyučení kuchaři a platíte jim horentní sumy
Vařit možná, ale ne kvalitně. Hygiena, školské rady, žádají přísnou hygienu pokrmů, provozu. Dodržování teplotních pochodů . V hospodě dáte koření, dochucovadla, polotovary. Ve školní jídelně musíme opravdu chutně uvařit ze základních surovin. A to je teprve kumšt.
T"varůžky mám moc rád, nicméně za dnešní ceny už si je nekupuju. Jsou brutálně předražené.
a ještě k tomu je expedují tak málo úrozrálé, že doma je musíte mít venku často až tejden, aby "došly".
nehledě k tomu, že i když je necháte dojít, namají ten správnej "odér". Prostě je musej asi nějak šidit, protože ta vůně není co bejvala. Asi nějakej nekvalitní tvaroh nebo to nějak chemizují nebo nastavují aby měli větší zisk. Neumím si ty změny jinak vysvětlit.
Svádět to na starou Avii a mizerná chlaďáky za socilaismu je hodně "amatérský" styl výmluvy. (páč to je tak velkej problém to dnes "nepřechlazovat? jako tehdy?)
Prostě dnes tvarůžky "klesly" na klasický Harzský sýr - jak chuťově tak vůní, často ještě níž.
Kde jsou ty doby, co jesm si dával v kantýně skoro denně tvarůžky (nebo tvarůžkovej salát tj tvarůžky cibule feferonka v olejis trochou papriky ) s rohlíkem. Tvarůžek byl dycky pružnej, neměl bílej střed a byl cítit až ven.
Teď je to lisovanej slanej tvaroh a ještě k tomu vylepšili obal. Předtím byl jen skládanej nyní ho lepí, takže při rozbalování se potrhá a zbytek do něj zpět často nezabalíte.
Neprechlazovat. To se vám řekne když hygiena určí stupně. Nerozlišuje, že ten a ten sýr potřebuje jinou teplotu. Prostě sýr, tak šup sním do lednice..
Na 300 porcí přílohy 150 kg brambor. Na jedno dětskě jídlo púl kila brambor? To se pak nedivím, že se s takovým "hospodařením" nevejdou do limitu. Protože z půl kila brambor jako přílohy se dosyta najedí 2 dospělí.
Tak jednou se těch 60kg nasype do skrabky, 2. Projdou vám rukama když docistujete, 3. Promyjete 4. Nasypete do kotle 5. Vyndat z kotle. 5x60kg =300kg
A proč dodavatel proč ne dodavatelé na základě poptávky a nabídky? Potřebuji na 48 týden 50 kg vepřového tak dám poptávku a ne objednávku jednomu dodavateli který si může mastit ceny jak se mu líbí.
Kdybyste věděl jaká je kolem dodavatelů byrokracie.. Vše se soutěží, a nasmlouvání dodavatele mají smlouvu třeba na rok. A nesmí se brát od těch co nevyhráli soutěž-byť má výrobky chutnější, nebo levnější.
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Článek super. Akorát nelze srovnávat jídelníček ZŠ a Středních škol. Střední školy nejsou hlídány spotřebním košem.
3 odpovědi