Koprová omáčka, neboli jednoduše „koprovka“, je jedním z pokladů české kuchyně. Mnozí na ni vzpomínají jako na typické jídlo ze školních jídelen a někomu ji tam dokázali zprotivit. Ale pravdou je, že dobře připravená koprovka má své neodolatelné kouzlo. To si uvědomuje i modelka Aneta Vignerová, která nabídla recept na svou oblíbenou omáčku. Navíc i s domácím knedlíkem.
Jak dobře znáte českou kuchyni? A co teprve ty zvláštní názvy jako cvíboch, blbouni nebo vopich? Pojďte si zkusit náš kvíz a uvidíte, jestli byste si s tím poradili u babičky nebo na vesnické oslavě!
Moderátorka Marta Dřímal Ondráčková přijala pozvání Milušky Bittnerové do talkshow Na kafeečko. Promluvila o face józe, tedy obličejové józe, které se dlouhodobě věnuje. Podle ní dokáže stejné zázraky jako šikovné ruce plastického chirurga nebo estetické dermatoložky. Jak omladit svoji tvář pomocí jednoduchého cvičení? Už do týdne vás zbaví pokleslých očních víček nebo podbradku.
Dort speciálně navržený pro slavnostní příležitosti, které spojuje příjemná společnost. Ta si také zaslouží chutný a vizuálně přitažlivý dort dvou barev s pařížským krémem a ovocem. Prohlédněte si recept s postupem na tento velký dvoubarevný dort.
Podnikatel Vlastimil Hájek, manžel slovenské moderátorky Zuzany Belohorcové, vzbudil pozornost na sociálních sítích. Na svém Instagramu sdílel fotku hořícího nápisu “Hollywood” a připojil kontroverzní komentář, který však nezůstal bez odezvy oblíbené influencerky Nikol Leitgeb.
Koláč babeta si někteří z nás pamatují jako jednoduchý moučník z dob dětství. Byl velmi oblíbený ve druhé polovině 20. století, kdy byly hodně populární jednoduché recepty, které byly zároveň rychlé na přípravu a složené z levných surovin.
Na pražské Kampě se za útulnou pavlačí, od jara do podzimu plnou muškátů, skrývá třípokojový byt hereckého barda Jiřího Štěpničky (77). Především díky vzácnému nábytku a originálnímu umění tu vládne prvorepubliková noblesa a neopakovatelná atmosféra. Podívejte se s námi, jak vypadá domov herce Jiřího Štěpničky.
Čeština, náš rodný jazyk, je plná jemných nuancí a pravidel, která mohou zamotat hlavu i těm nejlepším. Zvládáte psát správně čárky, odlišovat bez chyby tvrdé a měkké i nebo rozpoznávat, jak se správně co píše? Připravili jsme pro vás češtinářský kvíz o 13 otázkách, který prověří, zda a jestli vůbec máte češtinu v malíku.
Také jste před Vánocemi neodolali, v obchodě zakoupili nádhernou vánoční hvězdu a teď, po svátcích, vaše kráska připomíná oškubané kuře? V horším případě se ani samotných Vánoc nedožila v plné kráse. Pokud jste se jí dosud nezbavili, nedělejte to. Poradíme vám, jak se o vánoční hvězdu po Vánocích postarat, aby se v plné síle dožila těch příštích.
Jmenoval se Gianluca Di Gioia a 21. prosince oslavil osmačtyřicáté narozeniny. Miloval slunce a moře, proto se rozhodl oslavit vánoční svátky s rodinou v Egyptě. Vody letoviska Marsa Alam se mu staly osudnými. Pár dnů po jeho narozeninách ho napadl žralok a muž po masivním krvácení z ran na rukou a noze zemřel.
Že je vánočka na Vánoce povinná, vyplývá z jejího názvu. Že ji dnes málokdo peče doma, je smutná tendence, kterou hodláme následujícím postupem zvrátit. Takže: letos vlastnoruční vánočka na každý stůl!
Čas pečení se již nezadržitelně blíží. Nebo patříte k těm, kteří již mají upečeno několik druhů? Ať je to jakkoli, vyzkoušejte recept na měkké a lahodné marokánky. Jsou jednoduché a lahodné.
Kokos patří mezi typické vánoční ingredience a cukroví z něj je lahodné. Přichystejte si ho. Upečte si kokosky podle našeho návodu hezky krok za krokem. Jsou šťavnaté a hned měkké.
Že svíčková není tak úplně svíčková, to pravděpodobně víš. Co by to bylo ale za kuchařku, která by tenhle národní pokrm nesvedla? Pokud ses nikdy do svíčkové nepouštěla a nenasbírala jsi odvahu, máme pro tebe jednu výzvu.
Těžko byste hledali Čecha, který by neměl rád svíčkovou. Každá rodina má svůj oblíbený recept, kterých je opravdu spousta. Občas se ale v receptech objeví i dost netradiční suroviny, které můžou chuť svíčkové úplně změnit. Čemu byste se při vaření svíčkové měli radši vyhnout?