Mám " Prodanku" ve veliké oblibě. Znám ji skoro zpaměti. U Prodanky Alice Nelis jsem se náramě bavil. Spousta nádherných nápadů - dějových zvratů a posunů. Proč ne ? On Fridrich Smetanů byl také relativně moderní člověk. Umístil (spolu s se Sabinou) děj na tehdejší vesnici. Ta už dnes neexistuje. Proč - s podložením báječné hudby - neudělat "operu o opeře". Nic tam nevadilo, mělo to hlavu i patu. A ke všemu skvostně zazpívané i zahrané. Komu se to nelíbilo jen nedával pozor :-D
Tady by si měl někdo prostudovat konzervárenskou technologii. Takto konzervovaná rajčata v nekyselém nálevu (pH větší než 4) může dojít k rozvoji spor bakterií Clostridium botulinum. Sterilace by musela být při teplotách nad 121°C nebo opakovaná sterilace (tyndalace) do 100°C. A to už je lepší udělat kečup. :-D
Nevím, proč ten pán pláče.
Pokud si milostivá paní nedovede představit odchod ze Stolice, tak halt za to musí platit. Ve Slaném by to bylo - možná o 5-10 000 levnější. Ze Slaného do Prahy je to cca 40 km. Autem za c ca 60 min a cca 150 Kč . Chce to ekonomicky přemýšlet. Pokud onen uplakaný pán šel do důchodu s 24 000 Kč - otázka před kolika lety, - tak každý rok mu valorizace zvedla důchod o cca 2 000 Kč - a aktuální manželce o 1 000 - 1 500 Kč.
Rušení klecových chovů - těch, kde lze produkovat vejce hygienicky nejlepším způsobem, je největší chyba . Je to i ekonomicky velká chyba - a v obohacených klecích jsou slepice jak v bavlnce. Podestýlkový chov je vlastně jedna velká klec, kde jsou slepice napůl šílené - protože v houfu větším než 20 ks se velmi těžko orientují.
Jaké hovadiny nám ještě EU, vedená nekompetentními mozky, nařídí.
Cena vajec z podestýlky ve výši 10 Kč není nereálná. Je třeba si na tomto místě uvědomit, kolik stojí kg libového masa a kolik kg vajec (cca 16 ks) - přičemž hodnota bílkoviny a obsahu vejce je 100% - a masa sotva 70%.
Zbytečně složité. Stačí do vajec přidat před tepelným opracováním lžíci smetany na jedno vajíčko. Budou vejce velmi jemná a delikátní. Poznámka o vejcích z volného chovu je také nonsens - nejlepší vejce, bez nebezpečné mikroflory jsou z klecového chovu. To ví každý kdo se zabývá zpracováním vajec. :-D
1
Sledujících
0
Sleduje
1
Sledujících
0
Sleduje
Ověřený uživatel
Tento účet je ověřený Seznamem a představuje skutečnou osobu, registrovanou firmu nebo subjekt.
Jo, sežeňte si na to neegalizivané syrové mléko. Seberte smetanu a pak stlučte.
1 odpověď