Člověk si sám před sebou dokáže obhájit cokoli, a také to zjevně často udělá. Obhájit to nelze pouze v okamžiku, kdy by se na situaci díval z pohledu oběti, což však vyžaduje určitou odvahu. To platí u jakýchkoli obětí, jak lidí, tak zvířat, která jsou nám odevzdána na milost a nemilost. O Vánocích i mimo ně.
Perverzní je tak maximálně chování vegetariánů a veganů, kteří pojmenovávají své produkty názvy masných produktů 🤣
v definici burgeru ani jiného výrobku není, že musí pocházet ze zabitého zvířete, právě proto tuhle novelu ostatně vymysleli. Pro mě je burger něco, co vypadá jako burger.
Btw já jsem tyhle věci taky jedl od narození, protože jsem na to byl naučený jako každý jiný..takže vím, jaké to je :P
Docela mě zaujal poslední odstavec, který naznačuje, že v podstatě jsou tyto údajně zdravé alternativy daleko větší hnus pro zdraví. 😁
Je pravda, že pod pojmem párek, burger, řízek, prostě automaticky vidíme kus masa a pak můžeme být nemile překvapeni, ale pokud to bude zřetelně označené, pak proč ne. Je skutečně spousta názvů, které neříkají pravdu.
Při současné vysoké spotřebě živočišných produktů je nahrazení veg alternativou zdravější. Navíc na konci se nepsalo nic o tom, že by byly méně zdravé.
Doufám, že tito pseudoaktivisté na Štědrý den nežerou ani kuřecí, ani vepřový, ani žádný jiný masný produkt. Když porovnáme život kuřete a prasete ve velkovýkrmnách a život ryb v rybnících a potom převoz kuřecích rychlokvašek a prasat na jatka a následné tzv.humání zabití, tak je mi z těchto aktivistů nablití. Byli jste vůbec někdy na kuřecí farmě ? Byli jste někdy v prasečáku ? Byli jste někdy na jatkách ?
To jsou dobré postřehy - věřte, že lidé, které znám, se bez velkochovů na Vánoce jednoduše obejdou. Bramborový salát se dá snadno udělat v rostlinné verzi, místo kapra si člověk obalí třeba hlívu. Když tam přidá řasu, tak to má i tu rybí chuť, jen bez kostí.
Taky jsem tyhle "tradice" dřív dodržoval, ale podle mého skutečná tradice spočívá v tom, že se člověk potká s rodinou, a ne v zabíjení ryb.
možná, kdybyste si článek dobře přečetli, resp. zkusili se nad ním zamyslet, tak s autorem nelze než souhlasit. neupírá tradici kaprů na Vanoce i jejich prodej z kádí, ale pouze radí, jak se k nim chovat.Tedy kapry zabít a vykrvit přímo u kádí a necestovat s živými v igelitce bůhvíjak dlouho. A nestrkat je do vany ani nepouštět do vody.co jena tom ke kritice?? Jsem rybář, občas si rybu beru i od vody, ale zabiju přímo u vody a doté doby se k ní chovám maximálně šetrně.
Nad tím taky přemýšlím, komu může malá empatická kampaň vadit. Asi lidem, kteří mají špatné svědomí :I
Svet se fakt uz zblaznil. Jen ocekavam dobu, kdy se vsichni budeme muset past, abychom nahodou nejake zviratko nesezrali.
Psa byste jistě nesnědla, ale násilí na jiných zvířatech vám připadá v pořádku.. držet zvířata ve velkochovech je brutální a zbytečná tradice. Proto je taky už 10 let nepodporuji.
Sám vím, jaké je to zabít kapra doma, a jak nám to i přes snahu trvalo. Nechávat lidi, aby si zkusili kapra zabít doma, ačkoli v tom nemají žádnou praxi, mi proto připadá zvrácené. Pokud už se mají prodávat z kádí, tak jedině při usmrcení přímo na stánku někým, kdo má určitý grif díky tomu, že je zabíjí celý den.
Omráčení před zabitím je to nejmenší, co pro ta zvířata můžeme udělat. Představte si, že vezmete svého starého psa k veterináři, a on ho "v souladu s náboženskými předpisy" bez umrtvení podřízne.
Transporty živých zvířat jsou samozřejmě hrozné, ale nedává smysl přidávat k nim ještě halal porážky v Česku.
Žádat veřejnost podporu, to nevím. Lidi budou sice říkat, že je to strašné, jak zvířata trpí. Ale když uvidí, že by museli pro zlepšení podmínek platit za kuře dvakrát tolik, skoro všichni budou proti. Podobné záběry z německého koncernu Westfleisch odvysílané v německé TV lidi sice šokovaly, ale nakonec daly řetězce i konzumenti přednost ceně.
Bio kuře možná stojí dvakrát tolik, ale královské kuře dnes stojí řádově o 40% víc, než to rychlokuře. Nicméně to je tím, že si na něj Albert dává extra přirážku jako na "prémiový" produkt. Reálné extra náklady jsou kolem 7-10Kč za kilo. Takže řádově 15% navíc v ceně, ovšem člověk se tím nají 2x líp.
Zakázat by se měly všechny ty falešné reklamy, které doteď pouštěl Albert do světa, a ne ty reálné záběry. Tady je vidět, na čem ten byznys staví - na manipulaci zákazníků a ohýbání reality 🙁 Každý by si měl rozhodnout sám, co chce nebo nechce podporovat, ale bez informací není žádná svobodná volba.
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Ověřený uživatel
Tento účet je ověřený Seznamem a představuje skutečnou osobu, registrovanou firmu nebo subjekt.
Moje vzpomínka na školní jídelny je, že tam do nás cpali maso horem i dolem.. to není ani zdravé, ani udržitelné. Je jasné, že někteří rodiče tento režim drží i u svých dětí, ale do budoucna by bylo fajn, kdyby česká populace nebyla obézní a nemocná kvůli mizerným stravovacím zvykům z mládí. A školní jídelny by tomu měly napomoct.
1 odpověď