Hodně hloupé,ale odpovím. Technik ŽV ..to jsem prováděl. Rození,chov,produkce, smrt.....to bylo mé zaměstnání. A na jatkách jsem býval kvůlivá zpeněžování....na tom závisel plat mnoha lidí. Pochopil ??? A jen tak mimochodem -sledováním a ovlivňováním celého ,,procesu,, jsem měl podíl i na kvalitě masa. A ta nebyla až tak špatná jak si někteří nepoučení laici myslí.Řekl bych ,že dnes se v mase najdou horší ,,věci,,.Ovšem příměr s manipulací s rybami s tím má pramálo společného.Rád bych viděl ,,hrdiny,,obhajující ,,vánoční hrátky s kapry,, kdyby ti měli stejné hlasové projevy jako(cumbajšpíl) vepři !!!!
Máte patent na rozum? V čem hloupé? Pokud Vám to nedošlo, tak asi nebudeme věkově daleko od sebe. A napíši to klidně znova (nesmysly). A kam až jste je "doprovázel"? Až do konce? Nebo "jen" do kanceláře masokombinátu?... Vůbec jsem nepsal nic o kvalitě, to zmiňujete Vy, nevím ale proč. Ale nevyjádřil jste se k tomu, co je opravdu "košer", tam Vám to nevadí? Za další, předpokládám, že se kádě po skončení vánočních prodejů asi nevyhodí, ale použijí znovu, takže je logické, že tam mohou být i skvrny, o kterých píšete. Ale dál jste se nezmínil při té poslední cestě, jak jste stál např. u toho, když jeden zaměstnanec omráčí el. kleštěmi vepře, druhý jej zahákne na řetěz a zavěsí, a další mu prořízne krk. Nebo když se "exkurzím" předvádí, jak se prováděla porážka hovězího dříve, palicí, a když se "náhodou" ten zaměstnanec nestrefí ani na potřetí, tak se musela použít jehla. To vše jste prožíval každý jeden den, a jste v pohodě, ale ke kaprům a výlovům, k čemuž se už několikrát vyjadřovali přímo zástupci svazu, tak s tím máte evidentně problém. Klidné svátky. 🙂
V naší čtvrti jsou kádě dvě, vždy u obchodu, jen kousek dál, než dříve. Chodím kolem docela často a pokaždé tam hráli prodavači přesilovku nad zákazníky. Většinou tam teda nebyl nikdo, tedy nula zákazníků. Tak silná tradice to je.
Akorát že vůbec.
A čtvrť je velká jak? 😄 Úhel pohledu, co? Já chodím denně, jednou jsou tam 2 zákazníci, za hodinu 10... Pro prodejce je ale podstatné, kolik toho prodají. A pokud dobře čtu, tak koment byl aktivisté / řetězce, že? A tak trochu jste opomenula v odpovědi ty ostatní "oběti" a jejich "chovů", které končí na talířích, včetně toho pravého "košer".
Hodně ,,nevhodná,, otázka. Tisíce kusů hovězího a desítky tisíc prasat jsem doprovázel na ,,cestě poslední,,.Takže ano - viděl !!! Nesmysly ?.....dětina, anebo snad nedej Bůh................... ???
Hmm, tak pokud jste opravdu viděl "na cestě poslední", pak jste musel nejspíše pracovat na jatkách, v případě vepřového jste měl v rukou el. kleště, nebo jste je omráčené napichoval na háky, a nebo to poslední, jedoucí na háku a proříznutí krku, ano? Nebo jste byl jen "šofér", co je tam vozil? Pokud to je takto, Vy jste nenapsal nic bližšího, takže usuzuji, tím pádem to znovu zopakuji, ano nesmysly. Jinak byste to totiž nenapsal. Protože mražené výrobky v supermarketech jsou fakt "košer", co? A co teprve to opravdové, co musí být košer. Tam jste asi v pohodě, že?
Díky, že se ptáte. Vzdor paranoidnímu přesvědčení autora původního statusu, kupodivu uvozeného výrokem o srandě, si myslím, že je to věc trhu. Lidi prostě o tyhle kapry nestojí. Proto je těch kádí v ulicích čím dál méně.
??? Až takhle, jo? A na to jste přišla jak??? Vy si zřejmě kupujete lososa apod., tam je to určitě všechno "košer", co? :-DDD
Zkuste si někdy prohlédnout kádě s rybami. Ty světlé fleky na nich nejsou mateřská znaménka. Je to pozůstatek ran,kterými musela ryba projít. Někdy je to opravdu hnus !!!
??? Přestaňte už psát nesmysly. Je to jasně dané. Co nevidíte, nekomentujete. Viděl jste někdy ten opravdu "opravdový hnus" naživo? Jatka apod.???
Nákup v řetězci ma tu výhodu, že to nemusíte řešit na poslední chvíli například. Plus teda už hodně bytů ani nemá vanu, takže kapra živého nemáte jaksi kam umístit. Když teda odmyslím tu okolnost, že je to fakt týrání. Ryby i členů rodiny.
Jeden o voze, druhý o koze... Pán píše o aktivistech, a co je event. za tím, a Vy o čem???
??? Pronájem stánků na ván. trhy??? Jako vážně? Formou aukcí???
„Průměrně se stánky s nápojovým sortimentem pronajímají za zhruba 450 tisíc korun, oproti 200 tisícům z loňska. Nejvyšší podaná nabídka činila 725 tisíc korun. Jednalo se o stánek v centrální části Zelného trhu,“ vysvětluje Šťastný. Stánky s jídlem prodejci v průměru získali za 350 tisíc korun.
Na některé Häppchen se používá i tzv. Fleischsalat, což je majonezový salát podobný vlašskému. Taktéž se používá tmavý i světlý chleba. A chlebíčky v Čechách nejsou snad jen o salátu, jsou i bez něj.
Jo, lze napsat, "máte pravdu a já mám klid". 🙂 Je to debata, Vy uvádíte "světlý / tmavý", ale co vím, tak to byl vždycky chleba. Na čes. chlebíčky se správně používala veka, dnes je to opět jinak. "Obložené chleby" je běžné jídlo, chlebíček (salát a další přílohy), v té podobě, jak jej známe, běžně nikde není, pouze u nás. No, a Fleischsalat, nevím, já za sebe bych jej salátem nenazval. To je jako když si dám na chleba např. plátek uzeného a na něj nakrájím okurky. Oni tam do toho navíc dají majonézu. Chápu. Jiný kraj... 🙂
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Hmm, a proč nepočkají, až se dostaví "Déčko"? To bude dvojí investice??? 😕