Další PR článek od Prazdroje?
Ve všech jmenovaných čepují pouze japonské europivo z Plzně.
Pokud chce v Praze v centru někdo pořádné pivo, ať navštíví hospodu U tři růží, U kocoura nebo u supa. Všude si vaří svoje pivo. Ne že přijdu do, byť ikonické hospody, ale dám si tam jen pivo které můžu mít v 8 z 10 hospodách.
To že je zrovna Prazdroj v Německu o dost levnější, má úplně jednoduché vysvětlení.
V Německu berou Prazdroj jako průměrné, možná i podprůměrné české pivo, kterým ostatně je.
To jen v Čechách z dělá z Prazdroje jejich marketing špičkový prémiový ležák, a čeští Pepíci tomu věří a lemtají to jak smyslů zbavení...
A tudíž Prazdroj nasadí ceny jaké nasadil...
Ostatně proč ne, když je 80% českých konzumentů ochotni to zaplatit, a pak kvičet na sociálních sítích a debatách jak jim Fiala zdražil pivo...
Národ pivařů?
To že do sebe někdo naláme dvanáct europatoků od nadnárodního koncernu z něj nedělá pivaře ale vochmelku....
Správný pivař ochutnává i jiná piva než jen tu svou "plzínku" a cíleně vyhledává i piva jiného pivovaru či pivního stylu.
Vinař taky nepije jen hradní svící z kartonu ....
To už i ti Poláci jsou v pivní kultuře o mílové kroky dál než Češi.
Takže nejsme národem pivařů ale notoriků, a tady se už není čím chlubit
Nastupuje eko aktivista do společenství a zaškoluje ho matador.
Nováček: tak co budeme dělat, půjdeme sbírat odpadky podél silnice?
Matador: ne...
Nováček: tak půjdeme sázet stromky do lesa ?
Matador: ne...
Nováček: tak půjdeme dělat osvětu?
Matador: ne ...
Nováček: tak bysme mohli jít čistit řeku od odpadků.
Matador: ne nemohli...
Nováček: a co tedy půjdeme dělat?
Matador: půjdeme do muzea, zničíme barvou 500 let starý obraz a pak se přilepíme k silnici...
Tak stovka za pivo v hospodě ?
Jako asi ok, ale musí to být pivo. Nikoli eurobřečky co vaří nadnárodní supermarketové rádoby pivovary Prazdroj (Asahi), Staropramen (Molson Colors), nebo Heineken a jiné. Stejně tak chemie od Svijan a teď už bohužel i Bernardu...
Za kvalitní pivko z lokálního (kterých je ostatně dost)nebo řemeslného pivovaru si rád připlatim.
S pivem za stovku v zásadě problém nemám.
Ale mám problém s europivem za stovku.
Opravdu nehodlám dávat kilo za eurobřečky od Japonců Plzně, chemii ze Smíchova a Svijan, které se už nedá nazvat pivem.
Nebo za obarvenou sodovku z Heinekenu.
Je spousta hospod kde si vaří vlastní, a nutno podotknout výborné pivo.
Tam jim kilo za pivko klidně dám...
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Chybí mi tam legenda Clive Barker...
1 odpověď