Žádnej Davis Cup už dávno neexistuje. Tenhle paskvil je k blití! Pořád se něco mění, ale proboha proč k horšímu?
Jsem už stará struktura a s nostalgii vzpomínám na 2. polovinu sedmdesátých let a nezapomenutelné duely na "staré" Štvanici (Austrálie, Španělsko, ...) s rozšířenými tribunami z lešenářských trubek (hráči Kodeš, Pála, Zednik, Kukal, Hřebec...). Je zde taky nějaký takový nostalgický pamětník?
Zapominate na jednu věc,do určitého množství piva nebo jídel stačí jeden zaměstnanec,případně sám majitel. Nad určitý obrat musí být další lidé....a lidská práce je v nákladech nejvyšší položka. Příklad,malé město,restaurace s kuchyní nájem cca 30 000,-,energie 25 000,-.....kolik myslíte že stojí s odvody jedna směna - kuchař plus číšník a paní na nádobí? A krát dvě.
V některých případech můžete mít pravdu, ale nevím, zdá přesun hostů do levnějších "pivních" restaurací (či nápor hostů při snížení ceny na akceptovatelnou úroveň) by znamenal automaticky potřebu další servírky. Kdyby tato potřeba z titulu zasadniho zvýšení vytoče vznikla, musela by i nižší marže na jednom pivu (viz můj příklad) tento osobní náklad kompezovat.
Tohle by mě zajímalo, už dlouho, ale do skutečných nákladů restauraci nevidím (to v článku je jen tvrzení majitele). Fungoval by model Tank Ono na pivo?
Používám následující logiku: je-li byť jen jeden segment činnosti (např. vytoč piva) ziskovejsi, o to vetsi mám i celkový zisk, nebo menší ztrátu. To přece platí, ať mám nájem (nebo jiný náklad) 100.000, nebo milion
Jsem asi dement, ale být hostinským, co je pro mě ziskovejsi? Při nákupní ceně cca 30 Kč za půllitr (orientačně dle ELKA) mít v hospodě 5 lidí a prodávat za 48 (jako v jedné restauraci v Plzni blízko centra, plno), nebo hosty 2 při ceně 70?. Jasné počty (už při konzumaci jen jednoho piva), cenovou politiku prostě nechapu
Neokrádají tak hostinští tak trochu i sami sebe? 😄
Tento komentář byl smazán uživatelem.
Jsem asi dement, ale být hostinským, co je pro mě ziskovejsi? Při nákupní ceně cca 30 Kč za půllitr (orientačně dle ELKA) mít v hospodě 5 lidí a prodávat za 48 (jako v jedné restauraci v Plzni blízko centra, plno), nebo hosty 2 při ceně 70?. Jasné počty (už při konzumaci jen jednoho piva), cenovou politiku prostě nechapu
Jsem asi dement, ale být hostinským, co je pro mě ziskovejsi? Při nákupní ceně cca 30 Kč za půllitr (orientačně dle ELKA) mít v hospodě 5 lidí a prodávat za 48 (jako v jedné restauraci v Plzni blízko centra, plno), nebo hosty 2 při ceně 70?. Jasné počty (už při konzumaci jen jednoho piva), cenovou politiku prostě nechapu
Rád bych od nějakého chudáka hostinského viděl rozklad nákladů na jednu desítku za 60Kč. V obchodě, kde stojí 15Kč mají také nájem, energie, prodavačky, dopravu, skladníka, konkurenci atd.
Jsem asi dement, ale být hostinským, co je pro mě ziskovejsi? Při nákupní ceně cca 30 Kč za půllitr (orientačně dle ELKA) mít v hospodě 5 lidí a prodávat za 48 (jako v jedné restauraci v Plzni blízko centra, plno), nebo hosty 2 při ceně 70?. Jasné počty (už při konzumaci jen jednoho piva), cenovou politiku prostě nechapu
A vy taky chodíte do práce zadarmo?
Moc nerozumím Vaší invektivvě, moje reakce se evidentně netykaka platů hráčů (oni hrají zadarmo či jsou placení špatně?).
Jsem pamětník úspěšně éry Dukly v letech 1978-1982, když jsem v Praze studoval a na Julisku rád chodil. Z toho vyplývá, že už jsem důchodový povaleč...😄
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Jste.
1 odpověď
0
Sledujících
2
Sleduje
0
Sledujících
2
Sleduje
Pravděpodobně, nezlobím se na Vás, ale nejsem jediný... Chcete malý důkaz? Bydlím v bytovém domě o 40 bytech, spoustu lidí znám osobně. Kdysi jste podle zvukových ohlasů a výkřiků ani nemusel sledovat přenos, vše jste si dovodil... a nyní (a včera) - ticho jak v hrobě, máji to z podobných pocitů na háku, neprožívaji to...😄