To je vidět, že ten článek psal někdo, kdo vůbec nerad cokoli dělá. Domácí chléb se rozhodně vyplatí péct a když k tomu máte správné kuchyňské pomocníky není nic jednoduššího, levnějšího a zdravějšího. Těsto mi robot uhněte za 3 minuty, náklady 20 korun ( 0,5kg mouky, 10g droždí, 1 bílý jogurt, sůl, cukr, ocet) i s elektřinou a umytím nádobí a ještě k tomu dobrý pocit, že to není žádný rozmrazený polotovar, ve kterém je bůhví co.
Jakou mouku používáte?
Nebo dát orestované maso do omáčky bez toho tuku, na kterém se restovalo..
Už druhé 2 plátky opéká skoro nasucho, takže toho sádla dal na opékání opravdu trochu. Výpek vylít? To nejcennější z masa, to by byl hřích! Vystouplý tuk přiměřeně na šťávě musí být, na jedné porci je ho minimum. Jedině, že mohl mít mastnější ten vývar. Mouku bych určitě nepřidávala, komu to vadí, ať nechá chvíli přejít varem na sporáku a tuk nebude vidět. Děda je jednička, ví co dělá.
50 lety vaření a znalosti původních receptur. Závitky lehce obalíme v hladké mouce a dáme péct na sádlo - ne na tři druhy tuku. Poté vyndáme a na vypeku osmažíme cibulku. Přidáme trochu vývaru, vrátíme závitky, koření a dáme do trouby. Po zmeknuti dochutíme - můžeme dát trochu laku z okurek a je hutovo. Jeden hrnec, jeden tuk.
Díky za vaši reakci, já na sádle opeču závitky, na výpeku osmažím cibuli zaleju vývarem, samozřejmě lák a lžičku hořčice, nedávám divoké koření, dusím na sporáku. Měkké maso vyjmu, zahustím jíškou, provařím a přecedím na závitky. Nemám za sebou 50 let praxe, jen 40 let. Co uvařím, to všem chutná. Vy dáváte divoké koření? Je lepší dusit v troubě, proč? Díky za vaše rady. Stejně se mi vaření pana Holuba líbí :-)
0
Sledujících
1
Sleduje
0
Sledujících
1
Sleduje
Já bych nejdříve opekla závitky, opečené vyndala a ve výpeku usmažila cibuli.