Tyhle recepty jsou vždy zajímavé, ale ještě jsem ani jeden nedokoukala , takže ani nezkusila. Je to strašně zdlouhavé .
no to máte pravdu, jako inspirace, když už i recepty "mě je jedno co uvaříš" jsou ohrané, to není úplně špatné, i když žádná převratná bomba to není, ten základ dělám už lééta v podstatě stejně, jenom podle nálady doplňuji někdy bylinkami, někdy tou sojovkou, někdy hrubozrnou hořčicí......ale koukat se na to fakt nedá....jsem si říkala, že to dám, ale páč jsem si musela pořád přeříkávat "koukej na to", tak jsem recept jako takový moc nevnímala, při servírování už by mě nedonutil koukat nikdo....takže právě teď jsem si připomněla, že krkovici jsem už delší dobu nedělala...ale až zase jednou nebudu vědět co hodit na pánev, tak tenhle recept a ani žádné další si fakt nepustím...
No jsem trochu na.raná z těchto reportáží.... jsem dárce už skoro 30 let...ale posledních cca 10 let jsem krev dávala minimálně, chodím pouze darovat plazmu (a nejsem bohužel sama) ...DŮVOD - v Mostě je prý dárců hodně a krve není tolik potřeba, chodí se pouze na pozvání...když jsem se ptala proč se krev nerozváží do nemocnic, kde je jí nedostatek, tak mi bylo vysvětleno, že to není tak jednoduché, že si nemocnice krev musejí kupovat (musí platit za odběrový materiál a snad i práci sester - už je to cca 2-3 roky, co jsem se vždy po podobných reportážích rozčilovala a vždy jsem slyšela v podstatě stejné vysvětlení)... když jsem chtěla dojet na jednorázový odběr jinam, tak to nejde - může se dávat pouze na jednom místě, protože systém registrace a tím i kontroly - darovat lze ve stanovených intervalech a při kombinaci s plazmou je poněkud složitější sladit termíny - není propojen...nechápu, v dnešní době??? nejde vytvořit nějaký systém, který by registroval dárce a zároveň se zajištěním kontroly intervalů umožňoval darování ve více centrech (samozřejmě, ne každý by to chtěl využívat, ale třeba mě by vůbec nevadilo dojet jinam a jistě by se nás našlo víc)...ale nejvíc mě mrzí, že žádná reportáž nešla tak do hloubky, aby poukázala na to, že někde je dárců hodně, ale bohužel nevyužitých, protože prostě systém funguje špatně...
až na ty nepraktické obklady dobré... mě teda ten záchod takto nevadí, také mám v malé koupelně záchod hned vedle sprcháče a měla jsem to tak i v paneláku...ale i když se nás tu na baráku v létě sejde i 6 lidí najednou, tak si nepamatuji, že někdy byl problém... možná je to tím, že mám jenom sprcháč, kde se nikdo nerochní hodinu...když se večer zahlásí "jdu do sprchy",tam max. někdo zařve "moment" a klídek pohoda...a když si potřebuje někdo ze zahrady umýt ruce a trůn je obsazený, umyje si je klidně v kuchyni...
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Je tam psáno 2,5l vody. A vy už jste to zkoušel, že v tom máte jasno?
2 odpovědi
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Ověřený uživatel
Tento účet je ověřený Seznamem a představuje skutečnou osobu, registrovanou firmu nebo subjekt.
No ale těch 2,5 l je základní roztok, toho se pak má přidat šálek do vody - a tady je to opravdu nepřesné... mám konve o objemu 5, 10 a 12 litrů... tak do kolika litrů... když větší množství může ublížit.... já jsem třeba ještě nepochopila, jak dlouho mám základní roztok nechat odstát...do dokončení fermentace - a to poznám jak? Článek opravdu není moc přesný, tím ovšem nezpochybňuji, že to nefunguje...