Neskutečný blábol ten kdo to psal tu dobu nezažil..
Bylo to totiž přesně obráceně ale to se do dnešní doby nehodí že??
Jsem ročník 1966 a že by nebylo maso atd není pravda,bylo vše,sice menší výběr ale maso bylo maso,salám salámem a jogurt jogurtem..My starší víme své, vy mladší nemůžete pochopit jelikož jste to nezažili....
Taky potvrzuji, že autor článku má 100% pravdu .Pamětníků žije ještě hodně, nevím, proč lžete.
Já v té době jsem žil 40 let a mohu to jenom potvrdit. Dělal jsem v Jednotě a pak v Pramenu Takže o kvalitě a dostatku potravin něco vím a vím i ze své z vlastní zkušenosti. Kontrola bezpečnosti potravin je dnes na nesrovnatelně vyšší úrovni než v osmdesátých letech. V té době byly bezpečnostní standardy mnohem volnější, především byly ale kontroly obcházeny, a i ve chvíli, kdy byl problém objeven, se o něm veřejnost nedozvěděla. Často také docházelo k tomu, že se například v masných výrobcích objevovaly takzvané polychromované bifenyly, které byly obsaženy v nátěrech používaných ve vepřínech nebo drůbežárnách. Právě polychromované bifenyly se staly zdrojem jedné velké mezinárodní ostudy. Československo bylo sice oficiálně v nepřátelském vztahu se Spojenými státy, o americké dolary ale soudruzi zájem měli. V roce 1984 byl proto dojednán prodej velkého množství vepřové šunky do USA. Když ale americké úřady provedly kontrolu, zjistily, že je šunka plná právě polychromovaných bifenylů, a celá zásilka byla Československu vrácena. Škodlivé látky se v potravinách vyskytovaly poměrně běžně, a to například i v dětské výživě. V jednom případě došlo dokonce k tomu, že jahody dovezené ze spřáteleného Polska nakazily žloutenkou na 40 000 lidí i proto, že tehdejší režim se snažil tento fakt utajit, a lidé proto neměli ponětí, že jim při konzumaci jahodové zmrzliny hrozí nebezpečí
Ti , co se tady smějí, jsou hloupí, anebo to byli tenkrát tzv. papaláši a vynášeli maso z řeznictví(tenkrát Masna) zadními dveřmi. Já jsem si vždy v pátek odpoledne po práci frontu, tvaru trojstupu, odstála. Když už jsem se dostala dovnitř obchodu, řada pokračovala podél pultu, vyhlédla jsem si nějaký solidnější kousek, určitě ho koupil někdo přede mnou, koupila jsem ,co bylo, ale vždy k tomu prodavačka přihodila nějaký tučný odřezek měně kvalitního, ale pochopitelně za stejnou cenu, jako to původní maso. Už jsem později ani nic nenamítala, nemělo to cenu. A to už byl modernější obchod s vedoucím, který měl známosti a maso tam aspoň v pátek bývalo. A to trvalo až do roku 89.A ještě vtip: Jak se řekne české řeznictví(Masna) japonsky? Sagi Haki. Na vysvětlenou přeložím do spisovné češtiny: Nahé( holé) háky. Jsem z Karvinska. A mohu dodat ještě jeden, který se datuje do roku 1965, ale bohužel taky platil až do roku 89.
Fotr od Bureše velký komanč na zahraničním obchodu, synátor Andy studoval střední školu ve Francii, podle svého vyjádření Bureš za komančů nikdy nepotřeboval výjezdní dolozku, cestoval po světě naprosto svobodně.... tohle mohlo za komančů jen pár vyvolených... a on nebyl v StB? A teď tu o karkulce...
...a jenom doplním, studoval na obchodní fakultě ekonomické vysoké školy a fakultu spoluzakládal jeho otec...
Nikoliv, na úřadě jsem také pracoval dokonce v IT a za pana Zajíčka a volič ODS rozhodně nejsem. A mohl bych vyprávět třeba o Opencard. Tak funguje ODS.
V příspěvku jsem chtěla upozornit na fakt, že si úředníci na stavebních úřadech nestěžují na nefunkčnost digitalizace, protože je k tomu někdo vyzval nebo ovlivňoval, to by dost dobře nešlo. Stěžují si, protože vycházejí z faktické situace, ať jsou to voliči kohokoliv. A Opencard? To už snad bylo dávno vyřešeno, potom byla nějaká Lítačka, či co, už za jiného vedení pražského magistrátu.
Reportáž ČT jenom dokazuje, že to byl dlouho připravovaný podraz ze strany ODS (Zajíček, UHOS), nastrčená firma do výběrového řízení atd. Je logické, že firmám, které dodávají na ministerstva software za miliardy se nelíbí, když to Bartoš chce dělat za miliony.
A všichni ti úředníci na stavebních úřadech, co se jim nedaří digitalizované stavební řízení používat(protože je nefunkční), jsou zřejmě voliči té zlé ODS nebo jsou vlastně ovlivňováni panem Zajíčkem, nebo proč vlastně protestují, protože nemají rádi Piráty? Tak mi to trochu připomíná staré známé:" Za všetko može ODS a Kalúsek".
Bohužel je to tak, že tomu nepomůžete ani přehazováním zemíny a její výměnou na záhoncích a pařnících, resp. sklenících. Mytí skel skleníku tlakovou vodou, vše marno. Za pár let je to vše na těch pár metrech záhonků prostě kontaminované a každý rok to sežere něco jiného. Plíseň, padlí, sviluška, jiný prevít...
Jsem už dalek věřit tomu, že koupě mrkve na trzích je lepší, než v obchodě. Ale nevzdávám to jak u sebe, tak nakupováním u nedalekého velkopěstitele.
Zkuste sirné knoty, na jaře před výsadbou, dým zničí plísně, mikroorganismy, drobné škůdce ve škvírách, jak se píše v návodu,.. najdete na internetu, v článku se o nich, tuším, nepíše. Zapalujte shora, je to v návodu. Poprvé jsem návod ignorovala a málem jsem podpálila polykarbonátový skleník.
Opakuji každým rokem a funguje to.
Tak jsem byla zvědavá jaký ten jednoduchý fígl bude, jen opakuje to co se dělá normálně, vysmejčit všechny kouty, odstranit napadené věci, nic nového pod sluncem, hlavně poutavý nadpis aby si to všichni rozklikli.
Jeden přínos článek měl. Procvičili jsme se v opravování pravopisných chyb. V závěru jsme se mohli dočíst ....jsou častými škůdci vyskytujícíMI se .......
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
S co potící a mastný Fijala z Ukrajiny ,ten nevadí ?
1 odpověď
1
Sledujících
0
Sleduje
1
Sledujících
0
Sleduje
V příspěvku jsem popisovala charakter dotyčného, ne vzhled. Asi jste nepochopil nebo nechtěl pochopit.