Vždyť je to prosté. Neumíme v EU vyrobit levný elektrovůz. Nedokážeme konkurovat Chčíně. Objednám u nich milion levných aut s požadovanou velikostí baterky (pokud možno model který okopčili) cena bude ještě nižšší , možná jednorázově osvobodím tenhle kšeft od DPH a CLA.Dorazí vozy, vyndám z nich baterky a šoupnu je do drahého evropského krámu. Zbytky přeprodám do třetích zemí ( třeba)?? . Baterka mě vyjde ve finále možná levněji jako bych ji musel vyrobit,možná by celé auto takhle bylo v podstatě za cenu baterky,ale ubydou náklady okolo baterek v EU ,automobilky ušetří na GreenDealu, zaplesá ekologie EU, ušetří se zdroje, navíc Číňan na každém autě prodělává takže ho tlačíme ekonomicky ....
V dobách kdy jme se měli špatně se dodávalo vše ve skle, od mlíka snad až po kosmetiku a nikomu to nevadilo, pak si fiškusové usmysleli že vyrejžujou na plastových obalech pod nesmyslem, že to zákazníci vyžadují. A dneska se škrábeme všichni levou rukou za pravým uchem. Oč jednoduší by bylo nařídit výrobcům aby se vrátili ke sklu( technologie poskočily určitě i ve výrobě už. skla). A je to zadarmo , přispějeme k ekologii , zachráníme české sklárny ,omezí se spotřeba , potěšíme sběrače s mělo by to i další pozitivní efekty... Za trochu toho zdánlivého nepohodlí by to možná stálo.
Vždycky když jsem jel za mamčou do Nuslí ji něco udělat, tak moje první cesta vedla k Rouskovi , kde jsem, koupil věci na opravu skoro čehokoliv. Teď abych sebou vozil kanďák s benzínem, abych jí snad radši ten byt podpálil. V Obi , Bauhausu ani Baumaxu to co u Rouska neseženete a o jiné takové prodejně v Práglu nevím.
Žrádlo je zkažené teprve v okamžiku, kdy před vámi uteče z lednice! Osobně třeba jogurty jím zásadně nejlépe měsíc prošlé. Tedy mluvím o jogurtech smetanových a z kysané smetany nebo na bázi tvarohu. Po téhle době jsou teprve správně uleželé, nejvíce z kysané smetany. Tvarohové pustí sice syrovátku ale samotný jog je jemňoučký. Někdy ovšem je penicilín už v jog. které ani prošlé nejsou a není to skladováním ale prasárnama při výrobě, vždy je plíseň v místě injektáže sladké příchutě. Hygiena asi moc nefrčí.
Konzervy spořádám i několik let prošlé ( pokud v nich evidentně neburácí šoulet...) Před x lety někde v alpách v jeskyni našli konzervy po wermachtu a normálně byly jedlé. U masa se s obsahem ani moc neděje, horší je to z rybičkama ( jak v oleji tak ve vlastní šťávě) je to sice jedlé ale je to už víceméně kašička. Ještě donedávna jme měli ve sklepě kompoty i 40 let staré a všechny byli žůžo ( třešně, višně, angrešty, hrušky...) i slívy , které sice už nedržely tvar se jako ústřice daly sníst. Zbyly už jen vejce ve skle ale ty nikdo nepoužíval ikyž byly čerstvé. Podle toho že slípky jsme měli naposledy někdy v roce 1980 , tak už budou dost archivní.
Je přeci třeba uvolnit prostory pro další banku, nebo alespoň vietnamský večerka supermarket.
Kutilové vymírají s tím už nikdo nic neudělá, protože práce už je pomalu sprostý slovo a ta manuální- hamba mluvit. Od sametu jen každý kouká jak nic nedělat , všechny vochcat a brát za to alespoň melouny. Rodičové dítka od začátku krmí, televizí, mobilem , videem, internetem, nicneděláním- prostě pohodlíčka hlavně že je od nich pokoj . Nedej bože že by se šli s tátou šťourat třeba v autě (pokud mají nějakou kraksnu), nebo něco opravovat v domácnosti atd. To je nezajímavé. Pak je rodičové šoupnou na gympl, co jiného s nima. Dědové, co ještě zažili dobu, že se umělo dělat na koleně skoro všechno a uměla to většina chlapů, už jsou v pánu, tatínci už tu dobu taky nepamatují. Prostě je k manuální šikovnosti nikdo nevede . Je přeci jednodušší to vyhodit a koupit nové, než jít shánět někam šroubek ... Nebo si na každou hovadinu objednat hodinového manžela , popř. odborného řemeslníka-ovšem výhledově ...
Už ani na vesnici se koloniál neudrží.
Pamatuju někdy před více jak 50-ti lety jsme na chatě na Sázavě v pondělí koupili ve městě pecen a vydržel než jsme ho snědli . Babička ho ukládala do kovového chlebníku s víkem a byl v utěrce. Jestli si pamatuju tak byl celý týden stále stejný. Nemusel nikdo řešit zda a kdy zplesniví.V pátek přijel děda a přivezl z Práglu . Ale obecně vydržel ten chleba týden úplně bez problémů. Všecky moje bábrdlata uchovávali chleba stejně, kovová piksla a bavlněná utěrka.
Já spím na hambáče z nutnosti. Potím se totiž jako čuně. V ložnici bych potřeboval tak 15 celsiů abych se jakž takž nepotil, ale to nelze, manželka by se v kožichu , beranici a válenkách nevešla ke mě do postele. Když se spotím, tak se mi pyžamo, nebo košile, či triko přilepí na tělo. V lepším případě to hned odnesli knoflíky nebo švy v horším jsem se začal škrtit. Ráno jsem se budil rozedranej, uškrcenej a o nějakém odpočatí po noci se nedalo mluvit. Na hambáče si v zimě občas kvůli ledvinám beru je fusky, protože se kvůli chlazení neustále odkopávám a probudím se zimou.
Pane Klus, pusťte si nějaké staré tv zprávy z 11 září, nebo novější po útoku na Izrael a koukněte se schválně kdo tam na ulicích oslavuje zabíjení civilistů. Tedy zprávy z těch arabských a muslimských zemí! Možná tam i poznáte že jsou to ti samí, za které vy tak vehementně brojíte. Chudáčci nešťastní. Zvracet nad takovými lidmi jako jste vy.
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Ověřený uživatel
Tento účet je ověřený Seznamem a představuje skutečnou osobu, registrovanou firmu nebo subjekt.
Co nadělat, když domácí znají jen volume doprava ( chodba, WC , obývák, kocheňa ,místnosti kde celý den nikdo není vše jede naplno. Navíc 3x za den vycamrají teplo z celého baráku, na WC věčně hodiny otevřené okno a pod ním jede radiátor naplno. Běda jak něco ztlumím. Prostě - Karlova univerzita je Karlova univerzita přesto nejede vlak ( oba jeden elektrika druhá matfyz)
1 odpověď