Zdravím, řešit alobal je zajímavá otázka, (alobal se už pár "pátků" u jídel používá), ale posuďme ten špíz. Zajímalo by mě, jak dopadlo to hovězí, já by jsem ho tam nedával, hádám , že bude tuhší, spíš k vepřovému kuřecí, nebo jiného "opeřence" ,,, a závěr: vše nasypu do pečícího sáčku, 180 stupňů horkovzduch a za 1, 1.20 hod je to hotové. 🙂),,, chuť to bude mít zřejmě stejně dodrou, ale ta pohodová a rychlá příprava,,, 🙂,,,
Nevím jak vy, ale takto připravený bramborák já zásadně nemusím. V žádném případě se nedá srovnat s klasickým pečením na sádle nebo oleji. V troubě udělaný není vůbec křupavý a vznikne taková podivná vysušená hmota. Jednou jsem to udělala na chalupě a nepřeju vám vidět ty výrazy mých strávníku při prvním pozření. Slepice měli aspoň co jíst.
Souhlas,,, zkoušet to nebudu,,, podobně jsem dopadl dle zaručeného návodu s karbanátky - 2 x dvacet minut (otočit) na 180 ,,, jsou jídla která potřebují "stát u šporheltu",,,
Svět se zbořil, já se kácím 🙂. Kubíček dneska nic nezprasil, a pak že to nejde 🙂. Dokonce i ten cibulový základ udělal správně - 2 - 3 x trošku zalít vodou, opakovaně rozrestovat do tuku, cibule se lépe rozvaří a zahustí omáčku, guláš pak není sladký jak cumel. Nezbývá než pochválit. Jen ten jalovec a bobkáč si mohl odpustit, to tam nepatří. ale když to má rád, ať si dá. Detail - knedlíky se na talíř skládají obráceně - ten poslední nejsvrchnější má být vlevo k vidličce, tak to je prostě dáno. Tady mi to nevadí, když to udělá kuchař v restauraci, zavětřím nedovzdělanost nebo málo pečlivosti a jsem ostražitý, co přijde dál 🙂. Ale za mě dneska dobrý. Když chci mít guláš extra dobrý pro VIP hosty, do základu který už hnědne hodím hodně jemně nakrájenou červenou zeleninovou papriku, musí se to při restování zběsile míchat, ta paprika se ochotně připaluje. Ale výsledek stojí za to, voní to na kilometry daleko. Paprika se taky dobře rozvaří, zahustí, v omáčce plavou jen semtam malilinkaté červené puntíky 🙂.
Souhlas, akorát pro VIP přátele by jsem ho nechal jednou, dvakrát lehce přismahnot a uvařil den předem,,, 🙂
Ještě jeden poznatek. Velice mylná je představa mnoha rádoby kuchařů, že kolik masa, tolik cibule. V žádném případě to není pravda. Guláš bude v tomto poměru sladký.Cibule je velice dobrá ingredience ale i s ní se musí opatrně. Toto může napsat jen totální nekuchařský diletant.
Dle barvy - tmavě zlatá - osmažená cibule není sladká,,,, a pokud děláte guláš z divočiny, tak se smaží skoro do černa,,,, a to je to umění, aby nezhořkla,,, (stejně jako s protlakem a paprikou). Kdo je diletant nebudu komentovat. 🙂
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
neco novyho by nebylo,ses trapnej a Babicovi nesahas ani po nehet
1 odpověď
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Ověřený uživatel
Tento účet je ověřený Seznamem a představuje skutečnou osobu, registrovanou firmu nebo subjekt.
🙂,,, Dobré,,, i Ty jsi mě p. Rybičko pobavil,,, 🙂,,,