Já jablka vykrajim,rozčtvrtim. Povaříme s cukrem. Potom polovinu trošku rozmixují. Druhou rozmackan šťouchadlem na brambory. Znovu smícháme. Dosladim. Přidám skořicí a hřebíček. Troška rumu neuškodí. Až mají hustotu kdy drží na talířku. Dám do sklenic. Kdo chce tak ještě zasterilizuje. Takových jablek do jedné sklenice. Jinak do buchet, žemlovky,Horké jablko v zimě. ....
Vlastním Felicii 1,3 MPI r.v. 1999. Před ní jsem měla Favorita. Felicie byla vždy můj sen, ale na novou jsem neměla, tak jsem si ji nakonec pořídila starší 11 letou. Mám ji do teď, motor maká, dokonce teď mnohem lépe, když tankuji Natural 98. Výkon motoru se zvýšil, snížila spotřeba. Nejlepší auto, které jsem kdy měla a rozhodně pod lis ještě hned tak nepůjde! Autíčko, které mě nikdy nikde nenechalo, opravy jednoduché. Počítám s tím, že při dobré péči mi ještě nějaké ty roky vydrží. Taková autíčka by se měla vyrábět i dále, ne auta napěchována elektronikou! Prostě Felda je moje srdcovka a do veterána už jí zbývá 5 let. Za mě je Felda krásné jednoduché autíčko, pro nenáročné uživatele. 10 let s Feldou ještě určitě dám, možná i více!🍀🚗😊
Děkuji za vyznání. Plně souhlasím. My ji koupili v 5letech. R.99. přestavba na LPG. Odvozila celou rodinu s dětmi. Naučili se chovat na silnici dva synové. Ženě vyhovuje jednoduchost. Využívá ji dodnes. Jako příležitostně montážní auto taky sedi. Je složité a těžké se s ní natrvalo po 21 letech rozloučit. I když máme chlapi každý svoje nové.
Jistěže pamatuju. Část náklaďáku jich vždycky zabírala společně se žlutou,malinou a nebo zmíněnou kofolou. Sodovkárna byla za rohem a všechna auta z expedice projela kolem naseho domu. Pamatuju si i jména některých řidičů těch aut. Některá jména obsluhy linky. Údržby a dokonce letitého vedoucího. V místě měl přezdívku. Sifonek.
Ano. Ano. Ano.
Suším kde co. Křížaly. Kořenovou zeleninu. Cibuli. Česnek. Konzumní nať ze zeleniny. Houby. Bylinky na čaj. Maso. Jerky raději v troubě. Vyžadují vyšší teplotu než sušička poskytuje. Vše se mi hodí na výlety,vandry,na chatu. Jako dárek potěší. A . Fakt je čím se bavit. Za sušení sluníčkem to bylo o počasí venku větší dobrodružství. Prádlo zmoklo. Ale mrkem nesměla. Jako užitek a zábavu doporučuji. Při vaření v kotlíku vždycky pomůže. Při posezení místo chipsů taky chutna. Čaje z bylinek potěší.
Suším jak kdy. Mám rád sílu sluníčka. Sušička má svoje kouzlo. Nebojím se jí. Elektřinu mám z Fv. Hlavně listové bylinky v ní uplatním. Zůstane jim barva. Šipek je boží. Ten je chuti i barvou výstavní.
Maso umím. Super. Preferuji libové. V.panenka vítězí. Slušná i pečeně. Nedělám bok,krkovice ani plecko. Z hovězího opět libové. Raději zadní. Test proběhl i z divočáka a srnčí. Zatím nemám adekvátní narezovy stroj. Nožem je to dřina a špatný efekt. Náš kuchyňský kráječ je taková hračka. Závěr. Maso znám. Snad i umím. J.
Názory kvitují. Takto suším zeleninu už kolikátý rok. Kořenovou a natė do polévek. Samotný kořen pod maso. Do sekané. Různé rychle guláše. Vloni syrové zeleniny 12kg. Na vandru nebo chatě fakt super. Suším i česnek. Cibuli.
Z bylinek jde nejvíc máta,květ lipy a šipek. Obojí je užitečné. Navíc skvělá dekorace ve skleněných nádobách.
Tak nevím. Já nedám na ČP dopustit. Objednám zboží. Od okamžiku avíza o předání k přepravě je zásilka druhý den k dodání. Pokud si ji nemohu převzít,mám ji uloženou na služebně. Ne k dodání jiný den jak od ostatních přepravců. Navíc od rána jasná avíza o doručení.
Sem asi výjimka. Ale při výběru přepravy mě pravidelně zajímají podmínky právě Pošty. A když svůj názor vypustím v náhodně diskusi. Ne zřídka se setkávám se shodou. Napište někdy o tom,kdy se Poště daří. Co dělá dobře. Za svůj stav určitě sama nemůže. A ty lidi na přepážkách nebo v autech kterým chyby vytýkáte už vůbec ne. Vážím si jejich práce.
Tak nevím. Myslivci a hovězí guláš? Je to jakýsi slepenec ingrediencí kde mi některé od myslivců chybí. Divoká koření. Třebas i kůra z citronu. Z mysliveckého zase přebývá ta základová cibule. Možná by stačil jiny název. Jen ne myslivecky. Potom se meze nekladou. Myslivci i když z hovězího tak se snaží napodobit zvěřinu. Tam to má k přípravě ze zvěřiny daleko. No a uvařil dobrý guláš zalitý vodou?
Tak fakt nevím. Možná to někomu chutná. Ale co sem viděl tak bych se nijak zvlášť netěšil. Je to věc vlastní chuti. Jen já si myslivecky guláš podle tohoto receptu vařit nebudu.
Usušené smrkové výhonky začínám používat v kuchyni. Rozemleté na prášek. Do omáček,polévek. Selská bramborová polévka tj co dům zeleniny dal a přidat výhonků. Vepřové po myslivecku - na kmíně a divokém koření. Opět jen přidat tuto chuť. A poslední. Na houbách a opět přidat výhonky. Mám doma mladou borovici. Na jaře nasbiram a vyzkouším i tyto. Skvělou dobrou chuť.
Doufám, že článek byl neověřený blaf. Jinak zavedení nové daně mi připomíná jednu scénku z pohádky o bambitce. To zdraži i plyn vyrobeny v bioplynových stanicích. Auta LPG na to jezdí taky. Bohužel nevím jak. Nemám žádné relevantní info.
Pokud to půjde tak opět LPG. Jezdím od roku 1994 momentálně už páté auto. Jen soukromé tak do 20tis km za rok.
Už k titulku. No nevím,kdy byl benzín za hubičku a nemusel ho nikdo řešit. V době šestsettrojek si táta koupil za hodinu své práce sotva čtyři litry speciálu. To mi v porovnání s dneškem jako hubička nepřipadá. A táta s benzínem jako za hubičku jistě nezacházel. Já si za svoji brigádnickou hodinovou odměnu koupil ty litry dva a možná kousek. Já to bral do motorky s olejem. A že by se ve zmíněné době neřešilo kdo za kolik jezdí? Tady snad jen horníci z blízkých uranových dolů. Tam na to vydělali.
V sedmačtyřiceti jsme koupili synovi první motorku. Já na ni neměl řidičák. Tak šup se synkem do autoškoly. Večer před závěrečným dve piva v hospodě. Seděl tam i řidič autobusu. V den zkoušek dopravní kolaps. Já měl z vedlejší odbočit vlevo. V tom autobus na hlavní. Zastavil a rukou mi ukázal,že mám jet. Poznal mě. Večer mě to stálo panáka.Jen komisař nechápal,jak sem dokázal zastavit autobus a netradiční ale platné pravidlo uznal. Bylo to poprvé a naposled,kdy sem školil zkušebního komisaře.
13
Sledujících
0
Sleduje
13
Sledujících
0
Sleduje
asi v pohodě, ale nevím, proč jenom "bůček", lepší je udělat rovnou klasický "zabijačkový guláš" se všemi droby a zahusťuje se také mozečkem, bašta.....
1 odpověď
0
Sledujících
1
Sleduje
0
Sledujících
1
Sleduje
Ověřený uživatel
Tento účet je ověřený Seznamem a představuje skutečnou osobu, registrovanou firmu nebo subjekt.
Děkuji. Měl sem za to,že zahuštění mozečkem je výsadou takto připraveného zabijackoveho guláše. Jo. A zabijačkový guláš se nevaří ale péče v troubě.