Přesně tak. Existují dva "druhy" máku
Děkuji za komentář
Milá Jess, pokud bychom měli toto jídlo exportovat, Vy byste mohla exportovat optimismus, úsměvy a dobrou náladu. Velmi se mi líbilo, jak ve Vás jídlo, které Vám zachutnalo, vyvolalo ještě další kladné emoce týkající se naší země.
Co se týče máku a jeho údajné nebezpečnosti: český mák obsahuje téměř nulové množství psychotropních látek. Aby se po něm člověk zdrogoval, musel by ho naráz sníst mnoho kilogramů. Je tudíž naprosto neškodný, jídla s mákem mohou bez obav konzumovat i děti. Mnozí cizinci tomu však nevěří a jídlo obsahující mák by nevzali do úst. Obávají se i možnosti trestního postihu za konzumaci našeho máku, což je samozřejmě nesmysl. Mák je opravdu velmi zdravý, je zdrojem vápníku i stopových prvků, a olej v něm obsažený je velmi jemný, kvalitní a zdraví prospěšný. Mák má v české kuchyni odedávna své stálé místo. Posypávají se jím housky i rohlíky, výborné jsou s makovou náplní i buchty, koláče a hřebínky, a známý je i dezert makovec. Jistě je také časem ochutnáte. V Polsku dokonce posypávají makem i chleba, podobně jako my kmínem, což je pro nás nezvyklé i přesto, že mák se velmi pravděpodobně ze všech evropských zemí nejvíce konzumuje právě u nás. Tak ať se Vám u nás nadále líbí, a ať Vám naše jídla chutnají!
Dobrý den, děkuji vám za váš dlouhý komentář. Vážím si toho 😊
Heineken není české pivo, i když se tady vaří!
Já jsem odkojený Radegastem, a na obrázku není žádná obluda, ale jeho "moderní" vyobrazení! Původní sochu (která vypadala úplně jinak) nechali strhnou dva nositelé a šiřitelé zla v podobě křesťanství Cyril a Metoděj po příchodu na Velkou Moravu!
Holba a Budvar jsou pro mne hrozné patoky, to raději budu pít vodu z kaluže!
Dobrý den. Děkuji za komentář
Vítejte zpátky, Jess! Hned na začátku musím s radostí konstatovat, že Vaše čeština je po odmlce znatelně lepší. Je dobře, že jste první rajskou měla z restaurace, není totiž vůbec jednoduché ji dobře připravit. Ostatně, jako u většiny českých jídel má i rajská více variant. Pro mně to byl kdysi postrach ze školní jídelny, a na vojně to byl už přímo horor. Později jsem však poznal, že rajská může být i lahodná, a tak tomu bylo zřejmě i ve Vašem případě. A černé pivo byla asi ta nejlepší volba k tomuto jídlu.
Dobrý den. Děkuji za komentář, ano černé pivo je jedno z mých nejoblíbenějších.
Jsem opravdu rád, že jste vydala nové video, chyběl mi váš všudepřítomný úsměv, milé vystupování, snažíte se mluvit česky, na nic si nehrajete, jste jaká jste a to na vás cením. Děkuji!
PS: Víte, že pražská Petřínská věž je malou kopií Eiffelovky?
Dobrý den. Děkuji. Ano byla jsem na Petříně. Krásné místo
Stejně jako Vy ani já nemusím přeslazené zákusky, jako např. indián. Zkuste někdy třeba trubičky se šlehačkou, ovocné košíky, rakvičky nebo marokánky. Sladší, ale obvykle ne přeslazené bývají ještě větrníky, laskonky a věnečky s vanilkovým krémem. Mými oblíbenými "zákusky" jsou pak jitrnice, pečenáče, a také buřty - ať už s cibulí a octem nebo opečené na ohni. Ale to už je jiné téma....
Děkuji, Vyzkouším
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Ověřený uživatel
Tento účet je ověřený Seznamem a představuje skutečnou osobu, registrovanou firmu nebo subjekt.
Filipínko, čteš komentáře? Chtěl bych tě mít doma.
1 odpověď
10
Sledujících
0
Sleduje
10
Sledujících
0
Sleduje
Ano čtu nyní. Děkuji za podporu 😊