Hospoda musí na hostech vydělávat, aby se vyplatila, to je logické. Na pivu si přiráží 100%, na jídle taktéž. Jestliže je nákup plzně cca 30 korun, musí být prodejní cena 60 - 80 korun. Zajímavé je, že prodejní navýšení ceny u kávy nikoho nevzrušuje. Přitom nákup je za cca 3 koruny za porci, k tomu cukr, smetana za cca 2 koruny a účtují vám 60 - 70 korun. V pohostinství kdo je schopný, nezanikne.
Tak to je hodně levná káva z Tesca. Kšiltovka za 300,-. Pecka😃
Kdyby se majitel v obyčejné putyce postavil za pípu a roznášel jsou v poho. Jenže on sedí s kumpánama u stolu, pozoruje a jebe draze placenou obsluhu. A k tomu si stěžuje jak jsou všichni proti němu.
Toho majitele beru,ale kde jste sebral dráze placenou obsluhu?🤔 Prostě hrouda, který neví nic o tom ,jak to v gastru chodí.
Jiránku, tak buď doma, udělej si bramborák za 13 korun, pusť si Soukupa a Matějskou vynech. Co víc dodat. Ono kup si olej, brambory, česnek, majoránku, sůl, pepř, vejce, mouku/škrob a schválně, kolik ušetříš. Nepočítám personál, nájem, elektriku, tácky, atd, atd. Nebo ve Vršovicích je dětské hřiště a tam je kolotoč (zdarma). Udělej řízek, chléb a vodu z kohoutku a vyraž. Vlastně je tam "pítko", takže ušetříš i za vodu. Paráda ne? Hezký víkend ❤️
Přesně. Tenhle článek může napsat jen hovado, které čumí na Láďu Hrušku a ty jeho nesmysly. Já dělám 30 let v gastronomii a kdybych počítal,jako to jelito,tak bych bydlel pod mostem. To, že neví, jaké jsou kolem náklady,tak mi je jasné, že je to trouba, který nic neví a jen chce napsat článek,aby bylo co psát. Pan Jiránek je evidentně člověk, který nikam nejde,aby ušetřil a kouká doma na tv a jí u toho bramborák, VLASTNORUČNĚ udělaný a stejně stojí dvacku. Ať si radši udělá sekyrkovou polévku a má to zadara. 😃😃😃 Děkuji za objektivní odpovědi, které jsou psané. Tímto se mi o něco zvedlo mínění o spoluobčanech.
Vy Gréty stávkující, že radši místo čmárání na hadry a mejdanu ve starém kině nevložíte energii do sázení stromečků nebo stáži v třídírně odpadů... To by ale bylo rukama, že ?
Líbí se mi tvé názory. Na ženskou fakt dobrý.😃 Jakožto chytrá žena, víš jak to myslím. Ale musím říci, že z okolních článku je znát, že máš rozhled a ( s prominutím i léta,jako já)😃😃😃😃
Bari mandle, foukaná sušenka s náplní uvnitř - Zoretka, karamely zabalené do komínku na sobě za 2,-Kčs.... v ruličce podobně balené i Hašlerky a pomerančove a citronové bonbony.
Ve voňavé cukrárně v Habartově malá zmrzka za 0,70 haléřů a velká za 1,40 Kčs , vážený nugát v celofánu , zákusek "Brambora" ( Pražská koule) , arašídy v cukrové načervenalé polevě , bohužel už nevím název, čokoláda Barila , malé bonbonky zelené Lesněnky )
Z pouti jsem nikdy nešla bez žužu a naprostá frajeřina byly žvejky s kačerem Donaldem, kde byl uvnitř obrázek 😆
To jo,ale někdy byly tak tvrdé, že nešly ani rozkousat.🥺😃
obávám se, že je to naopak....v praze máte spoustu "dam", které si 50 tisíc jako neplánovaný výdaj opravdu můžou dovolit.....stačí někde na kávě přivést řeč na dovolené a slyšet, kde všude byly a jaké pobyty a hotely zažily.....a i ostřílení cestovatelé z Ameriky jenom smekají... ČR je trochu anomálie, jen se to tady neví.
😃😃😃 Svatá pravda
Takže logicky,
ten barman do nich napálil ten nejdražší drink, protože z toho měl procenta . Manager dobře
usoudil, že než se s nimi dohadovat,tak to vezme na sebe a barman zaplatil půl Cristala.
Dali si drink a mysleli si, že to frajerka nebude
řešit. Naštěstí je tak soudná, že tam nedala
název hotelu. 😃🤔😃
Nejsem žid a každopádně netihnu k Izraeli. Byl to výmysl OSN , že tam bude země pro židy. Chápu po druhé světové válce. Narknete mě antisemitou, což si zřejmě zasloužím,ale izraistaliste se za tu dobu i po všech útocích ubránili. Jelikož se Hamás schovává pod nemocnicemi a školami, což jsem zjistil od kamaráda, který tam operuje a řeči, že pod nemocnicí nebyl tunel,jsou zavádějící. Tímto přeji palestinskému lidu, nechť se přestěhuje a dožije klidu v jiném státě, pakliže je přijme. Utíkejte z Gazy, jelikož Izrael si to zabare. Naprosto je chápu,po těch útocích [se kterýma měli počítat), že se snaží vyčistit a v budoucnu si hlídat pásmo Gazy, jelikož nebezpečí míří ze všech stran.. A teď se do mě nezávislého pusťte.
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Zdravím. Máte bohužel pravdu. V gastronomii dělám 30 let, takže vše vidím z první ruky. Hezky napsaný článek, který odkrývá pro zákazníky pravdu. Děkuji Schuchmann
1 odpověď