Zase výrazy typu "70% kakaa" , ale správně má být kakaové hmoty/sušiny. Kakao, tj kakaový prášek, pak tvoří cca 50% té hmoty, druhou půlku kakaové máslo. Dále"Čím je vyšší procentuální zastoupení kakaa v čokoládě, tím je v ní zároveň více antioxidačních látek" platí jen v případě, že boby nebyly praženy na příliš vysokou teplotu a kakao nebylo alkalizováno, což se běžně děje i u "lepších" supermarketových čokolád.
Prej středně velký hvězdářský dalekohled (nad 10 cm v průměru) 😁 No zvětšil bych ten průměr aspoň o půlku. A to s tím dotazem na počasí vnímám jako matení veřejnosti: ono to totiž vypadá, že ta sobotu bude nějak extra výjimečná pro to pozorování 🤦 Ale Jupiter bude cca stejně velký a jasný ještě několik týdnů, v klidu jej můžete pozorovat i na jaře 🙂
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
No dobré no 😄
Z článku: "Pravdou ovšem je, že se velmi často jedná pouze o hvězdy nebo o mlhovinu." O mlhovinu těžko, tu lajk pouhým okem neuvidí, kor z přesvětlených měst, a pokud i ano (třeba tu v Orionu) zdaleka nejsou tak jasné.