Já neobhajuji zlo, ani vraždění v cizím státě ani nešířím ruské lži jak píšete, pouze konstatuji fakta. A vy jste opravdu zaslepen. To co píší na kontextu nelze brát za absolutní pravdu. Najdou se pravdivé příběhy ( Požár Domu odborů v Oděse nastal dne 2. května 2014 následkem ozbrojeného střetu mezi proruskými a proukrajinskými aktivisty v rámci nepokojů na Ukrajině. Kvůli požáru počet obětí v tento den v Oděse vystoupal na 48 mrtvých, z toho 46 z tábora proruských aktivistů). O tom je však dnes pomlčeno a lidé jako je Foltýn rozdělují společnost a vám zřejmě vyhovuje jedna správná pravda, jeden správný názor. Ale položte si otázku je to zrovna ten který vyhovuje Vám? Odpovím za vás . Ano je.
Tak jste odpověděl za mě, jak to vy komouši s jednou jedinou pravdou umíte . Čest práci.
Ano , samozřejmě , že se páchalo zlo na rusky mluvících občanech. To je jen jedna z mnoha věcí , které jsem vám v krátkém příspěvku nezmínil. Tak jestli chcete prosím.
Zákaz ruského jazyka jako úřední řeč, nevyplácení důchodů osobám s ruskou národností, pogromy na Rusy žijící na Ukrajině, fašistická banderovská ideologie a její reálné projevy . To vše by jste se v určitou dobu dočetl i na našich mediích , než přišel zvrat , kdy jsme se se svou zahraniční politikou dostali pod silný vliv západu a to někdy kolem 2017. Pokud jste v tu nebyl schopen toto vnímat v důsledku svého věku nebo nezájmu , doporučuji se dovzdělat , abychom si mohli aspoň částečně porozumět,
Tak vám tady napsali, že vaše tvrzení je sporné. Já bych řekl, že doslova šiříte ruské lži. Že se nestydíte obhajovat ruské vraždění v cizím státě. O takových jako jste vy mluvil pan Foltýn.
Netvrdím, že to maso není. Ale z hlediska profese - i starší maso se dá upravit dobře, je to jen otázka času. Zejména u tzv. hotových jídel. Včera jsem koupil balíček na hovězí polévku. Dva kousky morkové kosti a 0,26 kg ořezu z mladého býčka. 190,-Kč. Zbytečná hrůza. Přitom vepřová kýta bez kosti 85,-Kč/ kg ( BILLA). Jistě, na pěkný steak je třeba kvalita. Ale česká kuchyně, postavená především na " hotovkách" se vyrovná lehce se starším masem, delší přípravou . Stačí chtít. Hezký den.🙂
Ok, souhlas, já jen mám v paměti obědy ve škole, nebo potom v zaměstnání, třeba rajská a k tomu ty tvrdé tenké plátky hovězího masa. Dnes už bych to nedal do huby. Mějte se hezky.
Celkem jednoduše , nasliboval jak bude Ukrajinu podporovat, ve všem ji pomůže, hlavně s Rusem nejednat a to vše už od majdanu.
Bohužel podcenili a myslím, že dnes již litují a to včetně západu , že se do tohoto neodpovědného dobrodružství pustili. Rus si nenechá postavit základny NATO na svých hranicích a nenechá se ohrozit a to navíc ze země, která dlouho byla součástí Sovětského svazu a Ruska. . A řeči o tom , že Rusovi do toho nic není, že se tomu nebude bránit , že bude jen přihlížet, bohužel padly na úrodnou půdu živenou hlavně USA , Velkou Británií a potažmo více či méně některými evropskými zeměmi. A výsledek vidíme. Zbytečná válka, zbytečné oběti, zničená Ukrajina.
Vždyť rusové říkali, že se páchá zlo na ruský mluvících občanech, tak je jdou osvobodit od ukrajinských nacistů a vy tohle.
Dle ČSÚ bylo v ČR v roce 2022, 230 tisíc kusů masného skotu. Takže y při porážce 630 ks denně, což je málo, za rok zcela zmizel.
I tady při tom Vašem výpočtu, já tvrdím, že na pultech máte maso z mladého hovězího masných typů, sledujte to třeba v Globusu, či Kauflandu, tím netvrdím, že je všechno z ČR, ale za totality nemožné.
Na internetu najdete informace. Masná plemena chová v ČR třicet farem. Mezi nimi i plemeno ANGUS, neustájené, velmi kvalitní drahé. Označení " mladý býk" neznamená masné plemeno.
Mě nemusíte vysvětlovat, co je mladý býk. Já sám dodávám belgické modré, nebo Charolais a jen ve svém, docela blízkém okolí je docela dost chovatelů různých masných typů a prodávají maso buď ze dvora , nebo dodávají na jatka. Jestli to není 30 procent, ze všech krav chovaných v ČR.
S tím hovězím se mýlíte. Nikdo zbytečně nekrmí býka, jde co nejdříve na porážku. Nepřináší již zisk. Kráva ano,dokud dává mléko. Proto jde na porážku stará. Dnes se to maso označuje. Tehdy to bylo prostě hovězí. Záleželo, co jste dostal.
To je ale podstatný rozdíl maso ze staré krávy, nebo z mladého býka. Tehdy maso z býků šlo převážně na export, hlavně do sovětského svazu a podrážka zůstávala doma, nyní vidíte na pultech krásné hovězí maso z mladých býků, či jalovic navíc krásně opracované a připravené a hlavně jsou to masné typy, které v Česku nikdy v minulosti nebyly. Podrážka už na pultech není.
Žel bohu, realita. Jsou levné a proto jdou u určité skupiny lidí na odbyt.
Proč? Je dobře, že si může každý vybrat podle kvality a ceny, nemusí mít všichni na to nejdražší. Závadné to není a to je hlavní. Za totality lidí na vesnici raději vykrmovali prasata pro svojí potřebu, protože na to neměli a taky toho v krámu nebylo. Dnes to skoro nikdo nedělá.
Pane Vy jste hlupák nebo jste žil v jiném státě.Potravinářské ČSN byli za socialismu jedny z nejpřísnějších v Evropě.
To dneska by jeden zvracel když vidí co se může dostat na pult.
Nápodobně s tím hlupákem, moc dobře si to pamatuju, běžte se bodnout s nějakýma komunistickýma norma, je to jen blábol, protože se nedodržovalo nic , natož nějaké normy. Kdybyste viděl, tehdy co jíte, tak byste sem takové blbosti nepsal. Já viděl v mlékárenském provoze myši i červy ze zdechlé kočky, vy ČSN.
1
Sledujících
2
Sleduje
1
Sledujících
2
Sleduje
Ruská spojka.