Víte,ten článek mne docela pobavil. Gastronomie mne provázela celý život. A neumím si představit, že kuchař, jenž údajně vařil v prominentních kuchyních, by šel do nemocniční kuchyně. To prostě nikdo takový by neudělal. Tím netvrdím, že nejsou výjimky,zvláště když se ani neuvádí ve kterých michelinských restauracích pracoval. Beru to jako vymyšlený příběh.
Není to vymyšlený příběh. Je to fakt.
Díky žábrám skutečně vývar dostane hořkou příchuť (vyzkoušeno). Nehledě na to, že se přes ně filtruje kdo ví co - v tom máte zcela pravdu. Obsah jakýchkoli látek v očích nutriční hodnotu vývaru nezlepší. To by jich musela mít ryba nespočetně. Selen je obsažen v mase jak rybím, tak i v jiném, ale v rybích očích jeho obsah opravdu vyšší není.
Hezké Vánoce přeji ))
Obsah selenu v očích je opravdu znatelne vyšší a někdo oči i ji.
Paní redaktorka vaří rybí hlavy se žábrami? pokud se hlava uvaří se žábrami, polévka zhořkne. Nač nechávat oči? A co koření? To se nekoná? Krutony z "roztrhaných" rohlíků jsou estetickou korunou vánoční polévky 😄😄😄
Polevka díky zabram opravdu nezhorkne je to nesmysl. Zabry se vydávají jen pro to že je to filtr.
Tahle pomazánka se jmenuje Obazda a v Bavorsku ji mají v každé samoobsluze. Nevím koho napadlo ji nazvat Bavorská. Základní verze je ale bez cibule, kmínu a chili. To jsou již ochucené verze, ale nikdy není cibule, kmín a chili v jedné verzi. Buď je čistá nebo vždy s jednou přísadou. Cibulová není s čerstvou, ale se smaženou cibulkou a další chuť je s česnekem. Skoro ve všech bavorských hotelech je součástí snídaňového bufetu.
A je výborná, často si ji tam kupuji. 200g kelímek vyjde zhruba na 2,50.
Pravdu máte v tom že je to obazda. Ale recept co je zde je ten nejrozšířenější ale je pravda že jsou i různé obmenene varianty jako je smažená cibulka, zajíci sýr a pod. běžně se přidává třeba i pivo.
2
Sledujících
1
Sleduje
2
Sledujících
1
Sleduje
rád se dívám 🙂 a fandím
1 odpověď
1
Sledujících
1
Sleduje
1
Sledujících
1
Sleduje
Taky. Je dobrej.