K dokonalosti těchto ptáčků chybí několik věcí. Určitě ne tento druh párků - zřejmě kuřecích, Ptáčky lehce obalíme v hladké mouce a opečeme ze všech stran - maso zůstane šťavnaté a nezmenší se. Po vyndání masa na výpeku obděláme cibulku - omáčka bude mít tmavší barvu. Na dochucení omáčky přidáme trošku nálevu z okurek. Recept z Velké domácí kuchařky -rok 1964.
Lak z okurek určitě ne. Není to znojemská. Ano ty parky jsou opravdu hrůza chtělo by to kvalitní spekacek.
Proč se byrokrati mezi ochranáři nezajedou podívat do Turecka, Ruska, Finska nebo i Spojených států. Všude se napadání dobytka nebo velmi časté napadání a lov domácích psů, řeší bez okolků, a rozlohy tajgy, hor nebo stepí, vždy udrží nadbytek populací. V USA dochází i ke křížení kojotů a vlků.
Vlky najdete i v parcích velkoměst. Smečka úspěšná a zručná v napadení ovcí či dobytka, vychovává predátorské sklony k ovcím i na potomstvu. Opožděná regulace u již nabytých zkušeností i již získané drzosti vlků, přinese jen nárůst škod a odpor veřejnosti k vlčí populaci.
Tam kde jsou škody, je na místě včasná regulace. Společenská únosnost má mít ekonomické hranice, Překročení stavu populace se škodami, se má promítnout do ochranářských zdrojů nebo i platů, Měli by nést přijatelnou odpovědnost za narůstající škody a sami tak včas povolovat regulaci. V místech a populacích, kde škody vznikají.
Vlk je v závislosti na potravní nabídce rozšířen po celém světě, je schopen migrovat na tisíce km, pro žádnou ochranářskou, byrokratickou mantru nedotknutelnosti a infantilitu, že snadný lov hospodářských zvířat nebo psů se smečka nějak přirozeně odnaučí, není opodstatnění a na místě je včasná regulace.
Tak já v tom Turecku pár let pobyval a i kus Kavkazu jsem procestoval. Vlků tam mají spoustu ale zahlédnout ho není vůbec snadné. A žádnou hysterii z vlků jsem tam nikde neviděl. Prostě je tam berou jako součást přírody. Stáda hlídají pastevci kteří mají v Turecku Kangaly a na Kavkaze Alabaje nebo Kavkazy. Když se vlci přiblíží moc blízko tak je zazenou někdy se i porvou a občas nějakého zabijou. Ale všichni to tam berou jako všední věc a nikdo to nehroti. .
0
Sledujících
1
Sleduje
0
Sledujících
1
Sleduje
Docela by mne zajímalo jakou úlohu v tomto vaření má ten mlčenlivý Babicův parťák
2 odpovědi
1
Sledujících
1
Sleduje
1
Sledujících
1
Sleduje
Je to J. Sapik býval jedním z nejlepších našich kuchařů. Je to část pořadu který se jmenoval Babica v. Sapik. Nejdříve vařil jeden a pak druhý.