A ještě tu namazanou stranu ponořím do vajíčka a položím do strouhanky. Takže vznikne z jedné strany topinka a z druhé řízek 🙂. Už jsem to nedělala roky, jdu na to.
Super. Děláme něco podobného, jen je to tavený sýr, vajíčko, pepř, namazat na plátky veky, namazanou stranu omočit ve strouhance a opéct, touto stranou první, pak otočit. Osmažené z nenamazané strany potřít česnekem. Je to výborné!!
Tento komentář byl smazán uživatelem.
To určitě ano, ale nemáte určitě uložené číslo každé družinářky, suplující učitelky a podobně, takže nebrat neznámá telefonní čísla mi přijde jako naprostá hloupost, protože nikdy nevíte, co se může stát a kdo se vás opravdu nutně potřebuje dovolat, třeba i ve vašem zájmu. A pokud se vám ozve někdo, s kým nechcete mluvit, tak zavěsíte. Takhle jednoduché to je.
Vždy to je o respektu a dodržování pravidel. U nás pře oknem vedla ještě do nedávna značená čistá cyklostezka. Důvod byl, že byla zaplacená dotací a tak musela být několik let opravdu jen cyklostezkou. Běžně se, ale po ní pohybovali maminky s kočárky lidé s volně pobíhajícími psy atd. A neustále byli konflikty. Matky se rozčilovali, že tam jezdí cyklisté rychle a cyklisté se rozčilovali zase zcela oprávněně, že se tam ti lidé pletou a ohrožují je. Nikdo si moc neuvědomuje že cyklostezka je dle silničních pravidel komunikace stejně jako běžná silnice jen určená pro cyklisty. Přestože by ty matky nešli s pobíhajícími dětmi venčit psy na silnici tak tady to zcela běžně dělali a ještě se rozčilovali na cyklisty. Prostě někteří lidé neznají nebo nechápou pravidla. Dnes už je tam doplněná i stezka pro chodce, protože uběhnul nějaký limit udržitelnosti a značka vyzívající k ohleduplnosti a je klid.
Promiňte, ale vy evidentně nechápete pravidla českého pravopisu. V textu celkem 11 chyb, to už je výkon...
to rozhodně. já jsem silně alergická na stupňování " která z héreček je víc hezčí....." a skloňování číslovek " rozloha pětseti hektarů..." to mě spolehlivě vytočí, zvlášt když tyhle tvary používají "odborníci" v novinách a televizi
Nebo báječné, zhusta používané spojení: Šel jsem tam PROTO PROTOŽE jsem to chtěl vidět...
Měl jsem v tom vždycky problém. Nicméně pomůcka, Pepa, Pepovi. Podle toho, co si dosadila místo mně, mě tak píšeš Pepovi mně a Pepo mě. A na 99% se nespletes
My jsme jako pomůcku používali zájmeno TY - pokud bylo v širokém tvaru, např. tobě, píše se mně, pokud úzký tvar, např. tě, píše se také mě. To nikdy nezklame.
Taky mám plný počet. Možná je to tím, že my jsme se kdysi dávno pravidla pravopisu naučili a celý život se snažili psát spisovně, což v dnešní době je skoro ostuda. Je to vidět v různých diskusích a fórech, kde když někdo někomu připomene správný pravopis, je za prudiče a snoba. Já tedy znalost rodného jazyka za snobství nepovažuji.
Naprosto souhlasím. Také mám plný počet po 50 letech ze základky. Myslím, že pravopis se v těchto základních věcech neměnil, upravovala se např. cizí slova - kursy - kurzy, filosof - filozof apod.
Není to zbytečné ??? Sůl dáváme na maso ještě za syrova a ne v polovině tepelné úpravy, kmín v každém případě - krkovice je dost tučná. Půl až 3/4 hodiny to restuje, pak pod pokličkou 3 hodiny dusí a nakonec ještě po přidání česneku a cibule peče či dusí dalších 1/2 hodiny. Tepelná úprava celkem 4 hodiny !!! Rychlejší je nakrájené maso okořenit a osolit, krátce a prudce orestovat aby se zatáhlo, přendat do pekáče, prosypat česnekem a cibulí a zakryté pod pokličkou nebo alobalem péct 90 minut, pak promíchat a dopéct bez přikrytí 30 minut. Pak dát do sklenic a lednice pro přímou spotřebu a nebo zavíčkovat a sterilizovat v hrnci s vodou po dobu 2 hodin - pak uskladnit v chladu a temnu - vydrží minimálně 3 měsíce.
Nepřijde mi jako velký hřích solit v polovině tepelné úpravy, sůl může ze syrového masa vysávat šťávu, takže proč ne. Napadlo mne přesně místo dušení na sporáku dát zakrytý pekáč do trouby, ale pro tento recept určitě zvolit tzv. pomalé pečení, cca opravdu ty 3 hodiny i víc, ale při 90 - 120 stupních. Když to upečete jako jiné maso při klasické teplotě cca hodinu, bude to obyčejné pečené maso, ale pomalé pečení z toho udělá rozpadající se šťavnaté masíčko, které se pak opravdu dá mazat na chleba. Takže upéct (přikryté!!!) ano, ale dlouho a při nízké teplotě.
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Mistr světa v vaření eintopf Jirka je v tomto směru nejlepší mýchač
2 odpovědi
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Možná by neškodilo naučit se pravopis, než začnete na někoho plivat.
2 odpovědi