Není pravda, dělám bramborový salát dle pana Sapíka, ve kterém je mj. šlehačka a kysaná smetana a nemám s vodou problém. Vy asi moc často nevaříte, ve VAŘENÝCH erteplích vody moc není, když ji slijete.
Kysaná smetana se tak nerozloží na prvočinitele, jako jogurt, který opravdu působením soli, hořčice a octa povolí a pustí vodu. Takže nekritizujte a nebuďte jedovatá.
U bramborového salátu s tím člověk tak nějak počítá, že to bude kaloričtější, než normální vařené brambory. Kopr mám ráda, ale ke smažené rybě nebo řízku mi opravdu neladí. Každá rodina má svůj "tradiční" recept, nelze říct, tenhle je lepší, než ten váš. Ale bez vašeho přehánění by si na video a recept nikdo neklikl, že?
"Protřiďte také své předchozí pracovní pozice a nechte v životopise jen ty důležité."
Takže personalista je blb a nevšimne si toho, že tam jsou "mezírky", kdy jsem tedy asi nepracovala, když to tam nemám uvedeno?
A k diskriminaci stejně dochází, jsou pozice, kde jste jen pozvané "křoví", ale adept už je dávno vybrán předem. Stejně tak filtrují podle věku, i když to nesmí přiznat. Podle školní docházky spočítají věk a litujeme, vybrali jsme vhodnějšího adepta.
Díky, to jsem nevěděl, viděl jsem jen dva filmy a v obou byl Postránecký. Hlas Fišera si u něj dovedu představit, ty ostatní teda ne.
Když budete tápat, jukněte na dabingforum, je to studnice vědomostí, včetně ukázek dabingových prací jednotlivých herců. Já tam chodím moc ráda, jsou tam nadšenci a neustále to aktualizují. Mají tam přehled i o starším dabingu, člověk jen kouká, že u některých filmů jsou hned tři. Máte zafixovaný nějaký hlas a vidíte film po letech a je to jinak.
Prodloužení zkušební doby uvádí do nejistoty zaměstnance ale i zaměstnavatele. Zrovna tak jako může být zaměstnanec ze dne na den vyhozen, může i zaměstnanec ze dne na den odejít. Zkušební dobu bych naopak zkrátil na 2 měsíce. Za tu dobu oba poznají, jestli to má smysl nebo ne.
V mém bývalém pracovišti ani ty tři měsíce nestačily, aby vedoucí poznal, jestli tam toho člověka chce, nebo ne. Probíhalo intenzivní školení, pak certifikace, složení zkoušky a vycházelo to tip ťop přesně na ty tři měsíce. Do provozu se ten člověk skoro nedostal. Takže se to častokrát risklo, dostal smlouvu na rok... a bum, týden po těch třech měsících z něj byl najednou lempl a nešel rok vyhodit, pokud neudělal nějaký závažný průšvih. Je to různorodé podle typu práce a tomu se měl ten zákoník přizpůsobit, ne to dělat plošně.
Tady je vidět, jak se to snažili prodrat dopředu za každou cenu. A bohužel, zaměstnanec je tu jasně v nevýhodě.
Nejlepší je dělat ve státním.No stress.
Nikdo vás nevyhodí, když neděláte a jste připojen na bezedný tok veřejných financí.
Obvyklý názor laika, který do toho nevidí.
Tok financí je velmi omezen, šetří se na všem a na všechno se dělají výběrová řízení, kdy cena musí být vždy nejnižší. Výsledkem jsou mizerné počítače, tiskárny, špatná kvalita papíru, v podstatě všeho, protože nejlevnější, že. Takže žádný bezedný tok financí.
No stress? Běžte se kouknout, jak je běžný úředník zavalen prací a když vám ještě nejde systém, je to k vzteku. Na úřadě práce nekonečné fronty žadatelů o podporu, budete se tam bát jít jen po chodbě.
Nikdo vás nevyhodí? Ale jděte. Na úředníky se pořádají hony, každý politik si dá do programu snižování stavu lesní zvěře, tedy pardon, úředníků. A jestli pracujete skvěle? Co na tom, vaše systemizované místo bylo zrušeno, pápá.
Máte rychlé soudy, ale pravda je jinde.
Takže když v listopadu 2012 v AHA řekla - " Miluju čokoládu. Já i Agáta, ale když máme pocit, že máme nadváhu, tak si tu čokoládu jenom dáme do pusy a pak ji vyplivneme do koše, abychom nepřibraly," prohlásila Žilková, tak to bylo taky nějakým omylem a špatně sestříhaným videem?
V té rodině je něco špatně, není den, aby tu nebyl od nich nějaký nesmysl. Hlavně, když je o nás slyšet, že?
Doufám že byl majitel řádně potrestán a celý výjezd uhradil. Pokud ne, vítejte v ČR, radost zde pracovat..
Jsem přesně čekala, kdo sem tenhle komentář napíše. Nezklamal jste, jste hned první. Získáváte titul pondělního prudiče týdne.
A teď vážně - asi bych se zamyslela, proč vám místo radosti z toho, že papouška našli a zdárně odchytili, naskočí ten mrzutý směr uvažování, že vše je špatně a kdo to bude platit. Jaké myšlení přiživujete, takový život máte.
Cuketové (mrkvové, dýňové, jablíčkové) buchty mám moc ráda, dodá jim to vláčnost. Nemohu se ale zbavit dojmu, že vámi upečená buchta buď není dopečená, nebo má dole tzv. brousek, část hutného těsta na dně plechu. Obecně tyhle buchty chtějí půl prášku do pečiva navíc (aby se hutnější těsto dobře v troubě zvedlo) a pekla bych to asi mírně déle.
Pleť stárne. Ostatně jako každý jiný orgán. To by musela pravidelně a opakovaně podstoupit zákrok. To samé jako operace očí. Velká sláva za mnoho peněz a za čas to samé.
Myslíte operace očí třeba na krátkozrakost, nebo operaci očních víček?
Měla jsem operaci očí na krátkozrakost před 25 lety a byly to jedny z nejlíp investovaných peněz. Stále nepotřebuji brýle na dálku a v kině titulky čtu bez problémů. Doktor říkal, že komu se oči zhoršují, bude se tak dít i po operaci, naštěstí jsem měla tu vadu poměrně stabilní.
Člověk čeká zajímavost o zákeřné nemoci a dočká se zmateného popisu dětství dvou sestřenic. Článek je podivně psaný, neucelený, s ukřivděnou notou.
A když už jsme teda u tématu článku (promarněného, protože o Alzheimerovi to fakt není), tak dovolte citovat jednu pasáž z článku: "Moje úžasné vzpomínky na vesnickou dvoutřídku, v létě na hry u řeky, koupání u splavu, v zimě sáňkování, lyžování, bobování, tak ty už mně z paměti nikdo nevymaže!" - No, vymaže. Právě Alzheimer to udělá. Takže takové to "všechno pomine, ale vzpomínky nám zůstanou, to nám nikdo nemůže vzít..." - Může a bere. A o tom ten článek měl být, ne o tom, že jste se nemohla dívat jako dítě na televizi.
Pokud maso naložím na 3-4 dny do grilovacího koření, které obsahuje sůl, po čtyřech dnech vytáhnu z lednice hroudu čehosi, z čeho už vytekla veškerá šťáva. A nikdy už to nebude šťavnaté a dobré! A toho moulu, kterého napadlo přidat sýr mezi maso a dát to nad otevřený oheň (to nám to pěkně kape do ohně, že?), toho bych nechala viset za uši v průvanu.
Tyhle recepty, to je zlo. Pak to někdo doma zkusí a zapláče, že zkazil tolik masa. Tohle nemá s gyrosem fakt nic společného.
1
Sledujících
1
Sleduje
1
Sledujících
1
Sleduje
Jen maličkost. Kopr a ryba je skvělá kombinace.
1 odpověď
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Ano, ale na té rybě 🙂 Stejně tak šalvěj a další bylinky. Ne v tom salátu, to by musel být pojatý úplně jinak. A ta ryba by taky s koprem nebyla smažená. :-)