Taková variace na medovník, něco podobného dělávám taky. Moc tou sodou nevyskočí, na videu jsou ty placky rozválené hodně do tenka, pochybuji že ty výsledné úhledné řezy jsou složeny z těch předvedených plátů, ale to je jedno. 🙂
Krájím a skládám na 3 větší pruhy, ne takto celou placku. Nevzhledné okraje se oříznou a rozdrobí na ozdobení. Pudinkového krému dělávám více, tmavý a světlý a místo čokolády pomažu i vršek a boky řezů. Posype se to tím rozdrobeným zbytkem. Pak už to opravdu vypadá jak medovník. Ale opravdu nutno nechat proležet a navlhnout tím krémem, jinak jsou placky tvrdé. Stojí za vyzkoušení.
Je to jedno z jídel, které lidi buď milují, nebo nesnáší. U nás v rodině je to půl na půl, jak kdo ve školní jídelně (nebo doma, když to matka neuměla uvařit, ale vařila to pořád a pořád) trpěl.
Uznávám, že fazolky jsou nejlepší v anglické slanině a opečené na pánvi, jako příloha ke steaku, ale i tohle skromné vaření mám ráda.
Idea je to pěkná, ale realita je krapet jinde. To, že dospívající dívky nechodí do školy, málokdy souvisí s menstruací. Nechodí, protože se jim tam nechce chodit a nikdo je k tomu nevede, že škola je povinná. A pak z nich rostou další generace lidí na dávkách a chudobě, kteří si jen zvyknou na to, že jim přece vždycky někdo něco dá. Někdy dávky, jindy vložky do školy.
A pro rejpaly, v onom Mojžíři jsem před lety bydlela, takže opravdu vím, o čem mluvím.
Není pravda, dělám bramborový salát dle pana Sapíka, ve kterém je mj. šlehačka a kysaná smetana a nemám s vodou problém. Vy asi moc často nevaříte, ve VAŘENÝCH erteplích vody moc není, když ji slijete.
Kysaná smetana se tak nerozloží na prvočinitele, jako jogurt, který opravdu působením soli, hořčice a octa povolí a pustí vodu. Takže nekritizujte a nebuďte jedovatá.
U bramborového salátu s tím člověk tak nějak počítá, že to bude kaloričtější, než normální vařené brambory. Kopr mám ráda, ale ke smažené rybě nebo řízku mi opravdu neladí. Každá rodina má svůj "tradiční" recept, nelze říct, tenhle je lepší, než ten váš. Ale bez vašeho přehánění by si na video a recept nikdo neklikl, že?
"Protřiďte také své předchozí pracovní pozice a nechte v životopise jen ty důležité."
Takže personalista je blb a nevšimne si toho, že tam jsou "mezírky", kdy jsem tedy asi nepracovala, když to tam nemám uvedeno?
A k diskriminaci stejně dochází, jsou pozice, kde jste jen pozvané "křoví", ale adept už je dávno vybrán předem. Stejně tak filtrují podle věku, i když to nesmí přiznat. Podle školní docházky spočítají věk a litujeme, vybrali jsme vhodnějšího adepta.
Díky, to jsem nevěděl, viděl jsem jen dva filmy a v obou byl Postránecký. Hlas Fišera si u něj dovedu představit, ty ostatní teda ne.
Když budete tápat, jukněte na dabingforum, je to studnice vědomostí, včetně ukázek dabingových prací jednotlivých herců. Já tam chodím moc ráda, jsou tam nadšenci a neustále to aktualizují. Mají tam přehled i o starším dabingu, člověk jen kouká, že u některých filmů jsou hned tři. Máte zafixovaný nějaký hlas a vidíte film po letech a je to jinak.
Prodloužení zkušební doby uvádí do nejistoty zaměstnance ale i zaměstnavatele. Zrovna tak jako může být zaměstnanec ze dne na den vyhozen, může i zaměstnanec ze dne na den odejít. Zkušební dobu bych naopak zkrátil na 2 měsíce. Za tu dobu oba poznají, jestli to má smysl nebo ne.
V mém bývalém pracovišti ani ty tři měsíce nestačily, aby vedoucí poznal, jestli tam toho člověka chce, nebo ne. Probíhalo intenzivní školení, pak certifikace, složení zkoušky a vycházelo to tip ťop přesně na ty tři měsíce. Do provozu se ten člověk skoro nedostal. Takže se to častokrát risklo, dostal smlouvu na rok... a bum, týden po těch třech měsících z něj byl najednou lempl a nešel rok vyhodit, pokud neudělal nějaký závažný průšvih. Je to různorodé podle typu práce a tomu se měl ten zákoník přizpůsobit, ne to dělat plošně.
Tady je vidět, jak se to snažili prodrat dopředu za každou cenu. A bohužel, zaměstnanec je tu jasně v nevýhodě.
Nejlepší je dělat ve státním.No stress.
Nikdo vás nevyhodí, když neděláte a jste připojen na bezedný tok veřejných financí.
Obvyklý názor laika, který do toho nevidí.
Tok financí je velmi omezen, šetří se na všem a na všechno se dělají výběrová řízení, kdy cena musí být vždy nejnižší. Výsledkem jsou mizerné počítače, tiskárny, špatná kvalita papíru, v podstatě všeho, protože nejlevnější, že. Takže žádný bezedný tok financí.
No stress? Běžte se kouknout, jak je běžný úředník zavalen prací a když vám ještě nejde systém, je to k vzteku. Na úřadě práce nekonečné fronty žadatelů o podporu, budete se tam bát jít jen po chodbě.
Nikdo vás nevyhodí? Ale jděte. Na úředníky se pořádají hony, každý politik si dá do programu snižování stavu lesní zvěře, tedy pardon, úředníků. A jestli pracujete skvěle? Co na tom, vaše systemizované místo bylo zrušeno, pápá.
Máte rychlé soudy, ale pravda je jinde.
Takže když v listopadu 2012 v AHA řekla - " Miluju čokoládu. Já i Agáta, ale když máme pocit, že máme nadváhu, tak si tu čokoládu jenom dáme do pusy a pak ji vyplivneme do koše, abychom nepřibraly," prohlásila Žilková, tak to bylo taky nějakým omylem a špatně sestříhaným videem?
V té rodině je něco špatně, není den, aby tu nebyl od nich nějaký nesmysl. Hlavně, když je o nás slyšet, že?
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Ano, máte pravdu, vidím to stejně. Ty placky jsou velmi nízké, není to to co se prezentuje jako výsledek, ty jsou vyběhlé a nadýchané. I toho krému je míň než ve výsledných řezech. Kdyby se placky nehnětly ale šlehaly, tak budou nadýchanější. Ale může to být dobré i tak.
1 odpověď
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Ono to nejde šlehat, je to hutné, medové těsto. Navíc se sodou (nebo cukrářským amoniakem, ale s tím opatrně, jen na špičku nože, aby těsto nesmrdělo), je to takový typ spíš až perníkového těsta. Upečená placka je tvrdá, i proto ji překrojím na 3x a skládám ty 3 pásy, jak jsem psala výše.
Ale jinak chuťově je to velmi dobré, jen se to opravdu musí nechat důkladně proležet v chladu. Na vánoce bych to nedělala, protože má člověk pořád plnou lednici a nebylo by to kam dát, ale někdy jindy, jako narozeninový medovník, pak sklidíte velký úspěch. :-)
1 odpověď