Ja se rovnou priznam, ze tady tomu nerozumim, ale nevztahuje se to v tomto pripade nahodou jen na to maso? Protoze Vy jste puvodne napsala obecne "potraviny", ale netvrdte mi, ze se tak musi uchovavat treba i pecivo, nebo ovocny salat, pri teto teplote...
Jj, na maso, omáčky, přílohy....Ta teplota právě musí být při výdeji. A během půl hodiny 250 porcí takhle prostě nenachystáte a nevydáte. A pokud si je připravíte předem, tak při výdeji tam ta teplota není. Když pak do toho přijde kontrola z hygieny, do masa píchne teploměr a nenaměří tu správnou teplotu, tak dostanete flastr.
Jinak jak se v tomto kontextu porad zminuji ty hamburgery, tak proc by se teoreticky ve skolnich jidelnach nemohly delat taky? Co je vlastne na hamburgeru v zakladu tak nezdraveho? Nic, problematicky je predevsim zpusob pripravy ve fast foodech, popripade kvalita surovin. S cimz uz se ale normalne da pracovat.
Klasicke karbanatky z mleteho masa se u nas varily davno pred prichodem hamburgeru, ovsem jako dite jsem je jedl jen s prilohou a bez te zeleniny, ktera v hamburgerech naopak je. Neverim, ze deti, ktere jinak zeleninu jist nechteji/odmitaji, postupuji tak, ze pokud jdou na hamburger, tak z nej rajcata, salat apod. proste vyhazeji na zem a snedi jen ciste tu housku s masem. Nebo jsem to minimalne v zadnem fast foodu zatim nevidel.
Takze mozna to neni o tom, ze zelenina detem "nechutna", jako spis o tom, s cim presne se kombinuje, aby to pro ne bylo dostatecne atraktivni. Pokud hlavkovy salat servirovany v misce se zalivkou zhnusene odmitnu, zatimco v hamburgeru mi tentyz salat ani trochu nevadi, tak to asi neni o tom, ze mi nechutna.
No jo, ale v tom fastfoodu je fronta max. 30 lidí. Ve školní jídelně musíte dle HACCP uchovávat potraviny před výdejem o teplotě min. 60 stupňů, tzn., že když vám o půl druhé přijde 250 dětí na oběd (výdej je do dvou), musíte těch 250 burgerů naplnit tím masem a zeleninou a během půl hodiny vydat. To je prostě nereálné.
Vidělajste díl, kdy byl pan Pohlreich ve školní jídelně a vysekl kuchařkám poklonu, co s takovými normami a finančními limity umí vykouzlit? Vývarové polévky vaříme přes noc, do polévky dáváme vložku z čerstvé zeleniny osmahlou na másle, dospělí strávní i si berou plnou misku a do dětí to stejně nedostanete pokud nejsou zvyklé z domova. A nejen polévky. Hovězí maso vaříme také pomalým tažením v noci, úplně se rozpadá a stejně končí většinou ve zbytcoch. Stehno jim dát nemůžete, protože ho nebudou obírat, jak je v omáčce nějaká vložka tak to nechtěji a paradoxně UHO s rýží milují a chodí si přidávat na kila. Ono když se UHO umí udělat, není nic lepšího. A sůl? Víte, že existuje solná lžička se kterou nám chodí měřit do jídelen množství soli v jídle? Ve školní jídelně se solit moc nesmí, ale že si pak děti vedle v Tescu koupí brambůrky, aby tu sůl dohnaly už nikoho nezajímá. Až se zakážou blízko škol fastfoody a rodiče jim vysvětlí jak se má jíst, tak to teprve bude mít smysl.
Amen.
File ovsem take zrovna zdrave neni, pokud se bavime o tom z mleteho masa, jelikoz obsahuje pridatne latky a to ne zrovna v malem mnozstvi. Na rozdil od fish and chips ho ovsem deti spis jist nebudou, nez budou.
Jedine, co vam zbyva, jsou filety (tzn. "ciste" rybi maso bez pridane strouhanku, skrobu apod.) a to si ve skolnich jidelnach fakt moc predstavit nedokazu
Tak třeba v naší školní jídelně se dělají jenom filety. Ať už tilápie, treska nebo losos.
Když máš tolik peněz, že ani nepoznáš, že ti měsíčně chybí dvacet tisíc, tak nechápu, co tady řešíš. Tys ji v první řadě měla nabídnout cenu.za kterou ti bude hlídat děti. Dává ti svůj čas, který má neocenitelnou cenu.
No nevím, já jsem ráda, když můžu strávit čas s vnuky a ani ve snu by mě nenapadlo, že by mi za to dcera se zeťem měli platit. Ale každý to asi má nastavené jinak. Pro mě je největší odměna, když mi vnuček řekne, že se na mě moc těšil a má mě rád.
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Je to hra. Za mě v poiádku.Jsou tam kepší.
1 odpověď
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Ale i horší.
1 odpověď