Předpokládejme, že na "vánoční hostinu" pravděpodobně nebudeme zvát nikoho jiného, než rodinné příslušníky. Bylo by zřejmě divné, když bychom pozvali přátele na štědrovečerní večeři a pak za zvuku koled rozbalovali u stromečku dárky. Většinou ani tak nejde o jídlo, ale je to o setkání a vánoční pohodě. Proto přijít o deset minut později by byla neomluvitelná nevychovanost. A když se v rodině přezouvají, ani si neumím představit, že bych jim chodil po bytě v botách, to by byl vrchol neúcty a arogance.
Je až neuvěřitelné, co jsou lidé schopní zdramatizovat. A paní autorka k tomu má mimořádný talent. Prostě vezla něco, co se zdálo podezřelé, tak ji vzali na další kontrolu. Věc jí ani nezabavili a v klidu ji propustili. Jenom poznámka - měla dojem, že ten kontrolující začal nabíjet ostrými. Moc by ji asi neuklidnilo, kdyby věděla, že on už ostrými nabito měl. Jinak by ten samopal jaksi neměl smysl.
Nevím, kde bral autor informace, ale některé věci jsou blbost. Když kapra zmrazíme, třeba jen na jeden den, po rozmražení už je to maličko jiné maso, už není čerstvý. Zmražením se naruší buňky v mase a na chuti je to poznat, i když u obalovaného kapra je to asi jedno. Kapr není ryba, která vyžaduje studenou vodu. I v rybnících je v létě teplota přesahující 20 °C. Když ho budeme mít ve vaně ve studené vodě a pak ho pustíme do volné vody, v pohodě to přežije. Kapr v zimě takřka nepřijímá potravu, prakticky se mu tedy nemůže nic stát. Kupujeme každý rok pár neprodaných kaprů do našeho malého rybníčku, abychom měli v létě co chytat a do jara nám nikdy nechcípl žádný.
Diskutabilní je zejm. názor, že doutníky, třeba i Habana, jsou něčím labužnickým. Zatímco luxusní jídlo, nápoje, ocení skoro každý, doutník ocení jen kuřák a to jen některý. Spousta milovníků cigaret se doutníku ani nedotkne. Jako naši hokejisté, když slavili, tak se promenádovali s doutníkem. Zapálili impozantní kousek, nechali se s ním vyfotit a urychleně ho zahodili. Ale jinak se mi článek opravdu líbil a jsou v něm zajímavé informace.
Bramborový salát miluju a občas si udělám 2 - 3 porce i mimo vánoce. Cibuli nespařuju, dávám čerstvou a kvasit mi nikdy nezačala, i když mi někdy salát vydržel až týden. Důležité je použít kupovanou majonézu, při míchání použít rukavice, salát skladovat v ledničce a hlavně - když na něho mám chuť, dám si ho do misky, nikdy ho nejím přímo z mísy. I když je lžíce vždycky čistá, jak ji jednou olíznete a znovu salát nabereme, je zaděláno na průšvih.
Fakt kachnám staré pečivo škodí? Chováme kachny už hodně dlouho, tak 15 let, občas i husy a krmíme je starým pečivem úplně běžně, spolu se šrotem a dalšími zbytky. Kupujeme starý chleba a pečivo z našeho obchodu. Drůbež prospívá velice dobře, máme i chovné kachny, taky bez problémů. Myslím, že autor čerpal informace z nějakých hodně starých a pochybných zdrojů.
Pán je nadšenec pro svou práci, ale někdy je prostě mimo. Zmiňuje se o 12-ti letých krávách. Ale na steaky se porážejí 18-ti měsíční býčci. Navíc třeba v Česku už neexistují jako kdysi výkrmny mladého dobytka, kde se býčci krmili granulemi. Dnes je výkrm na volné pastvě, tedy mnohem levnější a maso kvalitnější. Také jeho představa o rare steaku je zkreslená. Spousta lidí takové maso nemá ráda, "krev" v mase se jim protiví. Je také diskutabilní, jestli je kvalitnější maso rare, medium, nebo well done. Vždycky záleží na konkrétním člověku.
Zase bouře ve sklenici vody. Ta zmíněná vyhláška je jen doporučující a když se toho obchod nebude držet, nehrozí mu žádná sankce. A vůbec se netýká třeba stravovacích podniků. Když restaurace bude mít na jídelním lístku sójový řízek, nikdo nemůže nic namítat. Jak jídlo nazve, neupravuje žádná vyhláška, ani zákon. Když bude čepovat pivo a na lístku bude mít napsáno pěnivá čmrňa, taky ho za název nebude, ani nesmí nikdo postihnout, ani název zakázat.
Článek o ničem. Vlašský salát v "pravěku" a dnes jsou přece naprosto odlišná jídla. Jen náhodou se jedná o stejný název, ale úplně jiných jídel. Přesto se článek o původu vlašského salátu pravidelně obměňuje v českých médiích už snad několik desetiletí. Stejně jako se pořád dokola opakovaly nesmyslné články o obsahu železa ve špenátu. A když v salátu nahradíme majonézu jogurtem, kromě zničené chuti toho pro své zdraví neuděláme vůbec nic. Pokud se tedy nebudeme cpát kilogramem salátu každý den.
Proč, proč, ptám se proč. Copak už opravdu nemáte žádnou soudnost a abyste přilákali čtenáře, musíte vymýšlet takové pitomosti? Pro věrohodnost prý z e-mailu od čtenáře? Přesypaná luxusní káva kterou dala tchýně jako dárek je největší pitomost, kterou jsem kdy četl. Nápad dát někomu instantní kávu bez originálního obalu je opravdu novinářský blábol nejhrubšího zrna.
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Jakpak se dá zničit kupovaný párek? Že třeba praskne? Nebo mu oprýská lak? :-D