Předpokládejme, že na "vánoční hostinu" pravděpodobně nebudeme zvát nikoho jiného, než rodinné příslušníky. Bylo by zřejmě divné, když bychom pozvali přátele na štědrovečerní večeři a pak za zvuku koled rozbalovali u stromečku dárky. Většinou ani tak nejde o jídlo, ale je to o setkání a vánoční pohodě. Proto přijít o deset minut později by byla neomluvitelná nevychovanost. A když se v rodině přezouvají, ani si neumím představit, že bych jim chodil po bytě v botách, to by byl vrchol neúcty a arogance.
Je až neuvěřitelné, co jsou lidé schopní zdramatizovat. A paní autorka k tomu má mimořádný talent. Prostě vezla něco, co se zdálo podezřelé, tak ji vzali na další kontrolu. Věc jí ani nezabavili a v klidu ji propustili. Jenom poznámka - měla dojem, že ten kontrolující začal nabíjet ostrými. Moc by ji asi neuklidnilo, kdyby věděla, že on už ostrými nabito měl. Jinak by ten samopal jaksi neměl smysl.
Nevím, kde bral autor informace, ale některé věci jsou blbost. Když kapra zmrazíme, třeba jen na jeden den, po rozmražení už je to maličko jiné maso, už není čerstvý. Zmražením se naruší buňky v mase a na chuti je to poznat, i když u obalovaného kapra je to asi jedno. Kapr není ryba, která vyžaduje studenou vodu. I v rybnících je v létě teplota přesahující 20 °C. Když ho budeme mít ve vaně ve studené vodě a pak ho pustíme do volné vody, v pohodě to přežije. Kapr v zimě takřka nepřijímá potravu, prakticky se mu tedy nemůže nic stát. Kupujeme každý rok pár neprodaných kaprů do našeho malého rybníčku, abychom měli v létě co chytat a do jara nám nikdy nechcípl žádný.
Ještě jsem neslyšel, že by některé z těch zařízení zapálilo barák.
Letos v létě se mi to málem stalo. Měl jsem mobil na nabíječce položený na parapetu okna v obýváku. Ve tři ráno jsem se vzbudil, cítil jsem nějaký smrad, šel jsem do obýváku a hořela záclona. Mobil v nabíječce explodoval, začal hořet a od něj chytla záclona. Kdybychom nebyli doma, nebo kdybych neměl ložnici vedle obýváku, tak by barák shořel. I tak byla škoda asi 30.000 korun. A to byl chytrý telefon, starý 1,5 roku.
No nevím. Dopékat řízek ještě 25 minut v troubě ? Bojím se že se dokonale vysuší. Když je naklepaný a smaží se z každé strany 5 minut myslím že nepotřebuje dopéci. Samozřejmě něco jiného je když třeba někdo dělá smažené kuře pěkně s kostmi a vysoké kousky,to se neprosmaží ale řízkům bych to nedělala.
Spousta lidí dopéká řízky v troubě, řízek změkne, ovšem trojobal už není křupavý. Řízek se po usmažení dá do kastrolu na nějakou podložku, na řízek se dá plátek másla, kastrol se zakryje pokličkou a nechá se na 20 minut při 180 °C dojít. Já osobně takové řízky nesnáším, miluju řízky přímo z pánve.
Ukrajina je dnes symbolem odvahy, odhodlání a touhy po svobodě. Obdivuji sílu a jednotu ukrajinského národa, který se nevzdává ani tváří v tvář těžkým zkouškám. Jejich boj za demokracii a nezávislost inspiruje celý svět. Sláva Ukrajině a všem, kteří brání její svobodu! 🇺🇦✊
Ukrajina dokazuje, že síla ducha a odhodlání národa mohou překonat i ty největší překážky. Jejich boj za svobodu není jen o jejich vlastní zemi, ale i o hodnotách, které sdílíme – svobodě, demokracii a lidské důstojnosti. Respekt a podpora Ukrajině, která bojuje za nás všechny! 💙💛
Hesla a prohlášení tohoto typu jsme slýchávali z tribun za minulého režimu. Tehdy to bylo: se Sovětským svazem a věčné časy a vše za světový mír... Takže ano, v podstatě máte pravdu, ale i když jste to napsal stranicky dobře, taková prohlášení válku Ukrajině nevyhrají.
Diskutabilní je zejm. názor, že doutníky, třeba i Habana, jsou něčím labužnickým. Zatímco luxusní jídlo, nápoje, ocení skoro každý, doutník ocení jen kuřák a to jen některý. Spousta milovníků cigaret se doutníku ani nedotkne. Jako naši hokejisté, když slavili, tak se promenádovali s doutníkem. Zapálili impozantní kousek, nechali se s ním vyfotit a urychleně ho zahodili. Ale jinak se mi článek opravdu líbil a jsou v něm zajímavé informace.
To vyzkouším , mě jinak řízky prsní připadají fádní a dost suchý To už radši stehenní ty jsou šťavnatý. Ale s marinádou budou asi lepší.
Jenže řízek ze stehen má úplně jinou chuť než z prsou. A pokud to předem namarinujeme česnekem a zázvorem, tak je to zase jiné jídlo. S řízkem, jak ho vnímáme v Česku, to bohužel nemá nic společného, ovšem chutné to opravdu je.
Zlaté normy ČSN! Ty dnešní blivajzy jim nesahají ani po kotníky. Opakovaně jsem si saláty podle ČSN doma dělal. Rozdíl v chuti je nepředstavitelný. Všichni, kdo ochutnali, přestali současnou ,,masovku" kupovat.
Možná jak kde, ale asi byste se divil, že většina výroben i dnes vyrábí tyto saláty podle ČSN z roku 1976. Všechny tyto recepty jsou poměrně jednoduché a s minimem dominantních ingrediencí, takže změna vstupních surovin, nebo jiné váhové poměry by ve výsledku daly úplně jiné jídlo.
Stanislavo, cena vám nevadí? Za 200 Kč si koupím 20 kg brambor v akci.
Nebo jinak. Dát 200 Kč za bramborák někomu vadí, ale dát 150 Kč za 0,3 l smoothie, či jak se všechny ty zázraky jmenují, nevadí.
Ceny některým lidem určitě vadí. Na druhou stranu - nikdo nikoho nenutí, aby to kupoval. Kdo má hlad, může využít milion jiných možností, jak se v centru Brna najíst za cenu, kterou je ochoten akceptovat.
Díky Bohu za takové lidi jako je Madam Pekarová Adamová, co pomáhají držet naši zemi pohromadě. Paní Pekarová má opět naprostou pravdu! Opozice ANO jen lže, lže a lže!!!
Máte pravdu, Pekarová Adamová a ten podivný mužík Vystrčil, či Vyskočil (ale možná se pletu a jeho podoba s Pepkem Vyskoč ze Švejka je pouhá náhoda), nás brzo dovedou k celkovému blahobytu. Kdeže to cestovní kancelář PAV (Pekarová Adamová Vystrčil) ještě nebyla?
Bramborový salát miluju a občas si udělám 2 - 3 porce i mimo vánoce. Cibuli nespařuju, dávám čerstvou a kvasit mi nikdy nezačala, i když mi někdy salát vydržel až týden. Důležité je použít kupovanou majonézu, při míchání použít rukavice, salát skladovat v ledničce a hlavně - když na něho mám chuť, dám si ho do misky, nikdy ho nejím přímo z mísy. I když je lžíce vždycky čistá, jak ji jednou olíznete a znovu salát nabereme, je zaděláno na průšvih.
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Jakpak se dá zničit kupovaný párek? Že třeba praskne? Nebo mu oprýská lak? :-D