Na co má rozhlas symfonický orchestr??? Proč to máme platit z koncesionářských poplatků? Česká televize taky měla v minulosti televizní balet, který měl nějakou tradici. Zrušili ho. A chybí nám? Dnes, když je spousta oblíbených soukromých regionálních stanic, je spousta stanic Českého rozhlasu pořádně drahý a nesmyslný přežitek.
V podstatě máte pravdu. Banderu a jeho armádu UPA stvořil Stalin, když nechal Ukrajinu vyhladovět v třicátých letech. Hladomoru na Ukrajině padlo za oběť více jak 4 000 000 lidí. Netřeba si nalhávat, že Bandera byl empatický lidumil, byl to nacionalistický syčák. Hitler ho uvěznil v koncentráku. Po válce skončil v Mnichově, kde na něj KGB spáchala v roce 1956 atentát. UPOu si neporadil ani Stalin. UPA se rozpadla až v roce 1956 po smrti svého vůdce. A Rusíni to měli velice těžké, napřed v součást Československa, po zničení Československa, si na toto území vzneslo nárok Maďarsko, a na konec skončili pod Stalinem.
Máte pravdu. Ale ještě k tomu kraji kolem obce Smilno na Slovensku. Byl jsem tam několikrát a třeba dost mě šokovalo, jak je tam Rusko, nebo spíše vlastně bývalý Sovětský Svaz v oblibě. V několika hospodách na stěnách obrazy Stalina a Lenina, dokonce jsem tam víděl obraz Stalina na fasádě domu! Tam je to úplně jiný svět.
Za volantem kamionů by ale měli sedět profesionálové,protože se tímto povoláním živí na rozdíl od převážně amatérů v OA,kteří jezdí nárazově. Takže to má být z vaší strany omluva za to,že se ten kamioňák choval i před Policií arogantně? Mimochodem, čtěte si denní svodky z dopravy a nemine snad dne,aby ti vaši "umělci" za volanty kamionů nezpůsobili nějakou nehodu či problém. Namátkou z té dnešní "Vysočinu zasypal sníh,neukáznění kamioňáci blokovali dopravu v kopcích". Bodejť by ne,když ti vaši "profíci" jezdí zhusta na letních pneumatikách,že?
Jenže zimní pneumatiky na kamiony jaksi neexistují. Rozhodující je jen výška vzorku.
Starosta je z obce Smilno a je to velice zaostalá oblast. Za války tam byly těžké boje a ruské vojáky tam dodnes vnímají jako osvoboditele. Nějaké násilností jako jinde tam vojáci neprováděli, protože tam je opravdu divoký kraj a ani s osvoboditeli by se tam nikdo moc nepáral. Ovšem po válce tam doslova řádily bandy UPA, které přišly z Ukrajiny a ten teror tam trval skoro 2 roky. Proto v tom kraji nikdo Ukrajince moc nemá rád, hlavně když Ukrajina začala oslavovat Banderu, který je v těch slovenských obcích symbolem zločince. Pokud dnes Fico prohlašuje to, co prohlašuje, ani se moc nedivím, že místní lidé takovou sbírku uspořádali.
Divoké prase má výskyt po celé planetě, ale tady před 200, 100 lety nebyli? OK. Byl jste někdy na čekané? Nebo na nátlačce? Že jste tak znalí chování prasat a myslivosti? Js
V roce 1970 jste v lese na divočáka prakticky nenarazil. Na vině byl prasečí mor, který je u nás skoro zlikvidoval. V naší honitbě jsme tehdy ulovili jednoho divočáka snad za 5 let a byla to obrovská událost. Vloni jsme jich střelili 46 kusů. Teď se šíleně množí i díky kůrovci, protože se vykácely velké plochy, na kterých je mladý porost ve výšce do 4 metrů a velmi hustý, tam mají ideální podmínky, navíc je z toho porostu při natláčce nevyženou ani psi.
ten recept je nesmysl a zbytečně pracný
takový ten pravý hospodský je, že pokryju dno pánve plátky pěkně prorostlé anglické slaniny, na to dám 2-3 vejce , osolím a opepřím a posypu lehce nasekanou petrželí či pažitkou a dám na oheň. Nedávám žádný olej, tuk pustí slanina.
Žloutek musí zůstat polotekutý, slanina je zespodu vypražena do ruda a podávám s čerstvým rohlíkem
Váš recept se jmenuje sázená vejce na slanině. Je to úplně jiné jídlo, než hemenex. Nicméně se mi zdá chutnější, podmínkou je ale prorostlá slanina z domácí udírny.
Ono záleží na tom, jaké chipsy chceme. Křupavé chipsy jako z obchodu musí být nakrájeny na tloušťku max. 1 milimetr, musí se aspoň hodinu máčet v ledové vodě a musí se osušit a smažit ve vrstvě oleje. Doba smažení je cca 2 - 3 minuty. Pak jsou bramborové plátky, jak je uvedeno v článku, silné cca 3 mm, to ale nejsou chipsy k televizi, ale spíš jako příloha. Ty se dají taky péct v troubě, ale křupavým lupínkům smaženým v oleji se nikdy nevyrovnají.
Na etiketě měl rum 40%, ve skutečnosti 36%. Dělala jsem v RaJ a v hospodách jsme měřili stupňovitost alkoholu, tak to vím. Ostatní alkoholy na tom byly obdobně. 40% měla pouze borovička průtahová.
Tak to vám musím oponovat. V letech 1982 - 1988 jsem pracoval u Státní obchodní inspekce (pozdější ČOI) a kontrolovali jsme prakticky všechny v tehdejší ČSSR vyráběné alkoholy. Rum měl opravdu 40%, stejně jako třeba borovička. Kdyby bylo pravda, co uvádíte, tak by musely dostat pokutu všechny kontrolované hospody, protože při kontrolách se provádělo měření procent prodávaného alkoholu kvůli nedovolenému ředění vodou.
VÁŽENÉ DÁMY A PÁNOVÉ kteří jste reagovali na můj komentář .
Tak pro upřesnění Vám sděluji :
1/ nejsem mladice , ani cimprlich , jsem babička 5 vnoučat a všichni ke mně i s rodiči opravdu rádi a často chodí na jídlo
2/ moje teta kdysi říkala , že výborně vařím , protože mám mlsný jazyk
3/ tolik moje samochvála mnohokrát potvrzená i přítelkyněmi mých vnuků , od rodiny totéž
4/ já samozřejmě také POUŽÍVÁM RUCE při přípravě jídla , ale napřed v míse mícháním vařečkou spojím všechny ingredience , tj maso + trocha vody + vejce + příp. namočené kostky pečiva + příchutě . Teprve potom zpracovávám tuto masu tak jak je zvykem na sekanou , karbanátky , příp. na holandské řízky a ostatní výrobky z mletého masa . Těsto zpracovávám stejným postupem ,. Moje námitka se týká hňácání rukama ve vajíčkách a dalších ingrediencích do doby než se pomocí vařečky spojí do kompaktní směsi .
5/Tímto DVOUFÁZOVÝM postupem mám na rukou jen nepatrné stopy hotové směsi , zatímco v opačném případě je na nich maso , vejce , koření a další ingredience .
Tož tak a nedělejte si kvůli mým postupům vrásky , hezký víkend přeji všem mým oponentům .
Možná jste babička milujících vnoučat a dobře vaříte, ale jinak jste jedovatá baba a máte rýpavé komentáře, když není všechno podle vašeho názoru.
Titulek není přesný, není totiž uvedeno, z jakého roku je to podle ČSN. Mám recepty podle ČSN z roku 1976 a tam nejsou vejce, ale majonéza ano. Je tam i bez majonézy, ale je označený jako vídeňský. Mám taky kuchařku paní Sandtnerové z roku 1924, tam je taky majonéza. Ovšem já jakýkoliv bramborový salát miluju ať tam majonéza je, nebo není.
Poslední dobou se o tom hodně píše, ale - je třeba si uvědomit, že krbová vložka není kotel. Problém je, že do ní nemůžu dát uhlí, ani moc dřeva, aby nedošlo k poškození vložky velkou teplotou, při přidušení plamene pak dochází k značnému znečištění skla. Vstávat ve tři ráno, abych přiložil do krbové vložky by se mi moc nechtělo. Dá se nahřát voda v akumulační nádobě, což umožní vytápění i když ve vložce vyhasne, ale každý nemá v domě tolik prostoru na instalaci takové nádoby.
To se ale musí zase snažit majitel ovcí, aby jeho stádo neposkytovalo vlkům potravu s menší námahou. Jenže to chce vychovávat pastevecké psy k tomu, aby dělali to, co mají dělat. Fňukat, že vlci žerou ovce, je snazší.
Když máte stádečko kolem deseti ovcí, žádný pastevecký pes vám nepomůže. Aby pes efektivně ovce hlídal, musí jich být víc, minimálně kolem dvaceti. Jinak se pes nudí a ubližuje jim.
Můžete říci v čem je ZoM zastaralý? Nějaká fakta. Jak myslivci výrazně narušují populace toho kterého druhu? Zase kecy v kleci. Můžete byt konkrétní? O jaké druhy jde? Co je v dnešní době za hranou v případě možnosti získat legálně zbrojní průkaz? Co byste tam chtěla ještě mít? A vaše kecy o prestižním postavení? V čem je prestižní ? O jakou prestiž jde pokud se může myslivcem stát každý kdo splní zákonem dané podmínky?
V naší vysoce civilizované krajině je činnost mysliveckých spolků poněkud problematická. Mají rádi přírodu, ale do role ochránců zvířat se pasují marně. Ona zvířata si v přírodě poradí sama. Není třeba žádného přikrmování, zimy jsou mírné, uhyne jen zvěř, která je geneticky bezcenná. Hodně se píše o pytlácích - ovšem téměř všichni zjištění pytláci jsou členy mysliveckých sdružení. Když se někde přemnoží divočáci, tak jsou myslivci stejně k ničemu, tak proč je vůbec ve společnosti tolerovat?
30
Sledujících
3
Sleduje
30
Sledujících
3
Sleduje
když dva dělají totéž nikdy to není totéž..
nicméně Fiala teď hodně vtipně poukázal na to, jak Babiš by korupcí ze státních peněz platil své voliče ,kteří mu pomohou k moci do vlády, nicméně ze své kapsy své vlastní zaměstnance platí tak mizerně ,že od otroků se liší pouze tím, že nedostávají bičem....
--------------------------------------------------------
necelý rok starý článek:
"Babiš hlasitě bojuje za vyšší důchody. Průměrný starobní důchod nyní v České republice přitom činí 20 216 korun, tedy víc, než nabízí některé jeho firmy zaměstnancům. V lednu se má navíc ještě navýšit na 20 693 korun.
Agrofert svým zaměstnancům nabízí velice nízké mzdy. Podle nového inzerátu zveřejněného 30. listopadu na webu úřadu práce si dělník ve výrobě ve firmě Vodňanská drůbež vydělá od 17 940 korun měsíčně na plný pracovní úvazek. Jde přitom o dvousměnný provoz. Průměrná hrubá měsíční mzda ve výrobě potravinářských výrobků je podle Českého statistického úřadu 34 036 korun."
😂🤣🤦♀️
Odkaz 1
18 odpovědí
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
No a co? Platí je tak, jak je platí. A ti lidé tam pořád pracují. Přitom jsou v ČR statisíce neobsazených pracovních míst. Takže je opravdu problém u Babišových firem? Kdyby byl Fiala opravdu tak schopný, zařídil by to ve státě jako Babiš. Státu by to finančně prospělo a Fiala by byl slavný. Takhle jenom pindá a až to ve volbách projede, bude rád, když získá trafiku v Senátu.