Takové maso se vůbec neprodává. Býk jde na porážku maximálně ve 24 měsíci, proto taky všude máte mladý býk. Starý býk je tak maximálně nějaký plemený a ten jde rovnou do uzenin.
Díky, no já to vím. Nevím proč se píše z ml. býka. Lidé jsou záměrně uvádění v omyl. Příklad: jedna hospodyňka na můj dotaz mi vysvětlila, že to jsou speciálně vychovaní ve speciální chovech.
Bohužel velká část lidí má hovězí za drahé a ještě ne moc dobré, většinou tuhé maso. Je to dáno tím, že je náročnější na přípravu a již chování k masu po porážce rozhoduje o jeho kvalitě. Ano, z kuřecího uvaří každý jouda a je levné. To si musí každý sám se sebou srovnat. Kvalitní a dobře připravené hovězí je výborné a rozhodně se nedá třeba s kuřecím srovnávat. Nikdo neříká, že se bude jíst každý den, ale mělo by mít místo v jídelníčku každého. Jestli je to hodně peněz či ne, to je na úhlu pohledu. Kolik stojí výlety do nákupáků, alkohol či cigarety. Nemluvě o telefonech a jiných zbytných věcech.
U nás prodavají jako hovězí z býka a je to pravděpodobně sobí.Podvodníci
Mohu Vám upřímně říct, že poznáte. Chuť je úplně jinde a nehledě na to , že kvalitní hovězí maso v supermaketu prostě nekoupíte. Zkuste si koupit, flank steak se supermaketu za 200 kč kilo a kupte to z mladýho býčka kde to stojí sice kolem 800-1000 kč za kilo a pak poznáte.
A jaké je maso ze starého býka????
Boze muj, tak dnes je to dalsi clanek, kdy si pripadam jak bobecek.
Vajicka delam tak, aby to memu muzi smakovalo.
Aktualne mam od pratel 4 tucty domacich vajec. Vsechny maji krasne oranzove zloutky, protoze slepicky vedle volneho chovu maji vedle basty na louce i kukurici. (Cim je zloutek svetlejsi, tim je vejce horsi!)
Vajicka pro muze musim rozkvedlat vidlickou nebo metlickou, aby bilek nebyl vubec videt. Na tuku (olivovy olej pro neho, pro mne na masle) na strednim plameni trpelive micham. Muj drahy tu michanici musi mit vysusenou, ja mam rada stredni. Jedine tri veci: sul, pepr a pazitka. Vic nam netreba. Nicmene kazda domacnost, kazdy jedinec to ma nastaveny jinak.
Do zminovaneho kurzu vareni po lekci stran michanice bych dochazku okamzite ukoncila,.... abych varila podle chuti nekoho jineho? Ani nahodou!
Další blabol.
1
Sledujících
3
Sleduje
1
Sledujících
3
Sleduje
Jednou budete všichni kňučet apřevlikat kabaty
1 odpověď