Tak ono obecně znam spoustu lidí, kteří bědují, jak jsou bez peněz a sotva vyjdou. Ale když poukážu na to, že on prohulí měsíčně přes dva tisíc, jeho žena taky, takže ročně prohulí 50 tisíc, tak koukají. Pak se stačí zeptat, kolik toho prochlastají a jsou raději ticho. Najednou je z rodiny, co nemá na svačiny pro děti rodina, co vyhodí ročně přes 100 tisíc za chlast a cigarety a nějak se jim na to téma už nechce mluvit.
Každý vyhazuje za něco jiného, ono stačí denně dvě kafe na pumpě, stravování po restauracích a je to za rok 200000 a to se musí ještě držet, jinak je to víc, nebo dvakrát týdně hadříky a šminky a je to to samé, pak i rodiny, kdy mají oba průměrný příjem horko těžko vychází, znám jich plno
Neskončila, jenom výrobce prodal areál v centru Pardubic a stěhuje se jinde. Lidi to kupujou a když to kupujou, tak se to bude vyrábět.
A i kdyby se to přestalo vyrábět, když před 100 - 150 lety dělal meltu pražením žita a ječmene na pánvi na sporáku každý třetí hokynář, tak dneska se to bez větších problémů dá pražit doma.
Není to tak jednoduché jak si představujete, třeba zrovna to Karo je celkem složitý proces, od vypěstování kořene Čekanky přes
sušení, fermentaci, pražení, mletí extrakci atd. Nákladné zařízení staré od padesáti do sta let nevěřím že ještě někdo někde spustí a správné postupy znali dnes už nežijící lidé a s obilí toto zrovna nemá nic společného, možná bude něco podobného někde v Polsku, originály tak jak mají vypadat a chutnat jsou nenávratně pryč
Opět voda na můj mlýn. Chodím na brigádu do Alberta a jako pokladní mám celkem přehled o tom, co se na prodejně děje. Rohlíky, chléb a housky nám vozí různé pekárny ráno a kolem poledne. Večer to nemá smysl, to už se neprodá. Zbylé rohlíky nasáčkujeme po deseti kusech a prodáváme za 14 Kč. Oficiálně jako rohlík na strouhanku - a důchodci nám to berou po dvaceti, gumové negumové, hlavně rohlík za korunu čtyřicet; no nekupte to! A bez remcání...
Ovšem vadí mi exoti, kteří přijdou půl hodiny před zavírací dobou a dožadují se čerstvého pečiva. To jako vážně? Kdo jim bude péct dva rohlíky na večeři? Jinak čurají rovně a stolici mají pravidelnou? Když jim jako alternativu doporučím balené trvanlivé pečivo, ohrnou nos. Dovedou si vůbec představit, kolik by muselo pečivo stát, aby ho měli neustále čerstvé?
Když si nakoupím pečivo, naporcuji si ho a zamrazím. Opravdu nemám čas chodit denně do obchodu a stát frontu kvůli pečivu. A když potřebuji housku, vyndám ji z mrazničky, na minimální výkon ji projedu mikrovlnkou cca 2 minuty a je jako bych ji právě vytáhla z pece. Sebečerstvější pečivo nedonesu domů teplé; musím si ho sama připravit a tento způsob si pochvalují i mí příbuzní.
Pokud někde míchají staré pečivo s novým, je to především problém daného potravinového řetězce. A také známka toho, jak si váží nejen svých zákazníků, ale i zaměstnanců. Když vás práce baví a máte jistou profesní hrdost, nebudete dělat takové levárny. Když chodíte do práce jenom proto, že nic jiného v okolí není a ještě vás mizerně platí, těžko se přetrhnete...
Přeji hezký den všem.
Kupovaná strouhanka není dobrá a je drahá, to babičky vědí dobře, kdyby mladí vařili a uměli vařit, kupovali by to staré pečivo taky a vy byste nemusela psát opovrhlivě, jak vám to důchodci kupují bez keců po dvaceti
Mám takový nápad:
Co uzákonit jednu nemovitost (určenou k bydlení) na hlavu? Čtyři byty na členy rodiny ještě napíšeš, ale se sto byty jsi v háji a musíš je prodat -> ceny nemovitostí pak budou pětinové.
Máme tak na stole řešení bytové krize pro mladé + vyřešenou krizi nízké porodnosti.
(Než mě budete chtít zasypat hromadou nadávek tak ano, sám bydlím a mám pasivní příjem, takže žádným komplexem netrpím)
Když založím sro. se 100 byty, tak mě ztrestáte jak? Socialismus už není, byly doby, kdy vám u bytu zazvonil podnájemnik přidělený národním výborem 😂😂😂
Dnešní mladé ženy totiž hlavně mohou a dokážou žít samy. A dávají tomu přednost před životem s pitomcem. Pokud nenajdou kvalitní protějšek, zůstanou radši single.
Hlavně něžné pohlaví už přestává být něžné a v mnoha případech se z nich stává nezdravě sebevědomé, přisprostlé, někdy až agresivní a nesnesitelné pohlaví, těm normálním, které začínají být vzácné se samozřejmě omlouvám
11
Sledujících
0
Sleduje
11
Sledujících
0
Sleduje
Vypěstování kořene a sušení mohou být úplně oddělené procesy prováděné jinde a vlastní pražení všech těch složek směsi už před těmi 50 - 100 lety nebylo žádné HiTech.
Dokonce dnešní metody měření a regulace třeba pražicí teploty nebo analýzy produktu mohou do té produkce zanést výlepšení chuti či kvality a hlavně stejnoměrnosti a stálosti té kvality.
1 odpověď
34
Sledujících
0
Sleduje
34
Sledujících
0
Sleduje
Ověřený uživatel
Tento účet je ověřený Seznamem a představuje skutečnou osobu, registrovanou firmu nebo subjekt.
Pak to ale bude dražší než káva a nikdo to nekoupí, upražit kávu je o mnoho jednodušší a nenáročné na zařízení