Nevidím důvod, proč vařit uzené koleno a ještě přidávat klobásu.Buď jedno nebo druhé, úplná zvrhlost,zase se nic nepřiučím a dál si budu vařit,jak jsem zvyklá.
Paní Skalníková, na Moravě se Zelňačka vždy vařila s kousku domácího uzeného a domácí paprikové klobásky. Samozřejmě domácí šlapané zelí. Dávám sladkou papriku a zahušťuji, když je potřeba, výhradně nastrouhaným bramborem. Potom ta polévka měla výbornou chuť po tom uzeným. Potom to je polévka, na kterou nikdy nezapomenete. Dobrou chuť 😄
Jíst se to asi dá, ale úplně zbytečné mi připadá kombinovat koleno s klobásou. To už není zelňačka, ale uzené s klobásou a trochou zelí. Já orestuji slaninu, na ní cibulku, přidám pokrájenou klobásu a zasypu sladkou , někdy i trochu pálivou paprikou. Přidám vodu nebo vývar s pepřem, novým kořením a bobkovým listem a do něj pokrájené a vymačkané zelí. Vedle uvařím brambory s kmínem. Do uvařeného zelí s klobásou přidám uvařené brambory a chvíli povařím. Přidám šlehačku a jíšku a ještě povařím.
Souhlasím s Vámi. Polévka s kyselým zelím je Zelňačka. Zelná polévka je s čerstvého, syrového zelí. Já do zelňačky nedávám šlehačku a nezahušťuji moukou. Jedině, když chce zahustit, tak syrovým bramborem. Jinak se mi ten Váš recept líbí. A ještě cena té jeho polévky. Koleno v Lídlu- 150,- šunková klobása -40,-. Další suroviny a má hrnec polévky za 250,-Kč. To je dost drahá polévka. Zelňačka na Moravě byla polévka pro chudé. Ale to je jeho věc. Přeji příjemný den 😄
Kromě Marie Rotrové, Dagmar Peckové a Daniely Kolářové je to katastrofa, zejména ten převlečený "rusobijec" Vetchý, to je opravdu na zvracení !!! Zdá se, že to navrhoval ten nebezpečný spolek "SPOLU" !
To navrhoval Senát v čele s Pepou Vyskočem. A Pávek zapoměl na prvotřídní herečku Holubovou a pana Dejdara. Ti mu tenkrát při inauguraci mávali z oken. 😄
Vy jste zřejmě vyplnil nějaký zábavný test na IQ... Který utvrzuje i podprůměrné jedince že na tom nejsou tak špatně 😂👎... Dokument který potvrzuje že slovenský přivandrovalec vědomě podepsal vyšší formu spolupráce s StB jako agent. Udavač svých spolupracovníků v cizině, je volně dostupný na webu 🫡👍 ale podobný zoufalci jsou schopni uvěřit když jim slovenský lhář a podvodník bude tvrdit. Že byl za minulého režimu disident, a na Slovensku vedl pobočku Charty 77 😂👎
Vy jste chudák, vážený pane. Bývalý člen KSČ nemohl být konfident. O komunistech bylo jasné, že se podřizuji režimu a hlásají pravdu. Jako náš pan prezident. Dnes to má na Hradě. Pravda zvítězí. 😄
Samozřejmě domácí sádlo se škvarky to z marketu se nedá jíst
Samozřejmě, že domácí sádlo se škvarkama. Já si koupím sádlo utarmáře a stopím si ho sám. U nás máslo být ani nemusí. Dříve, za mého mládí, se dělalo všechno na sádle. A jak byli lidé statní a zdraví. Máslo NEBRAT. Ať se Supermarkety s ním zadusí. 😄 😄
Je příznačné že slovenského podvodníka, agenta udavače STB Bureše brání méně bystří občané! Jejichž IQ nestačí na pochopení, že žádný politik nemůže zrušit rozhodnutí soudu všech instancí slovenské republiky který jasně prokázali že Babiš byl vědomím agentem udavačem STB, a existují dokumenty které dokládají že spolupráci podepsal!
Vy jste ty dokumenty viděl? Já takových dokumentů napíši hafo. A pokud si myslíte, že mám slabé IQ, tak jste na omylu. Já mám IQ 158. Nevím, jaké máte Vy, pane Vaňku. 😄
Copak pan Prouza. To není ani Čech jelikož kope za zahraniční řetězce které nás tu bezostyšně okrádají a stát s tím nedělá vůbec nic a trpí tuto zlodějnu. A přitom by stačilo nařízení vlády o výši maximální marže
Já si pamatuji, že když jsem před 20 lety ještě kouřil, tak vláda nařídila, že cigarety budou stát všude stejně. Nešlo by to nařídit i u toho másla 😄
0
Sledujících
1
Sleduje
0
Sledujících
1
Sleduje
Moc práce, rolovat šunku. Já dělám již 50 let plátek sýra a na to šunku a zase sýr. Obalím 2x a smažím. A nějaké rolování, zbytečnost. A zkuste dát mezi dva plátky cibule. Boží 😄