Doporučuji kupříkladu Nové Butovice, tam Černý nehrozí. Tam se bát nemusíte 🙂
Nové Butovice – kromě již stojícího a zmíněného Trifota ještě plánovaný Titanic. Černý je opravdu všude. Odkaz
Díky za připomenutí, název hlavička se mi z hlavičky už skoro vykouřil. A jinak je to tradiční jídlo, u nás by bez ní Velikonoce snad ani nemohly být. Podle té tradice do ní musí přijít zelené byliny - na jaře kopřivy, medvědí česnek, pažitka... Jen v některých rodinách holt tradice upadají do zapomnění. Ale to je jejich chyba.
Přesně tak. Kopřivy mají očistit tělo po zimě od škodlivých látek.
Nejedná se o krajovou specialitu. Je to staročeské tradiční velikonoční jídlo, které se připravovalo o Velikonoční neděli nebo na Boží hod velikonoční. Bylo to první masové jídlo po půstu. V dřívějších dobách se ovšem nedávalo uzené, ale maso z vařené telecí hlavy. Proto se jídlu lidově říkalo "hlavička".
Já nevím... mám z tohoto dílu takový zvláštní pocit. Jako kdyby se tvůrci pořadu rozhodli natáčet něco jako jeho karikaturu... Ani jsem to nedokoukal. A ještě poznámka k samotnému jídlu - nevím, co je velikonoční nádivka v téhle podobě. Nikdy jsem to nejedl a ani neviděl. Znám pouze nádivku, která se peče v drůbeži. Asi nějaká krajová specialita.
"Naopak můžete narazit na nelétavého ptáka dodo, kterého se jinde na světě nepodařilo najít." To teda opravdu těžko, protože vyhynul. Pravděpodobně už v 17. stol. Odkaz 1
21
Sledujících
0
Sleduje
21
Sledujících
0
Sleduje
Ověřený uživatel
Tento účet je ověřený Seznamem a představuje skutečnou osobu, registrovanou firmu nebo subjekt.
Tak to už zbývají jen Kunratice
1 odpověď
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Ověřený uživatel
Tento účet je ověřený Seznamem a představuje skutečnou osobu, registrovanou firmu nebo subjekt.
To je jen otázka času.