Všechno krájí nadrobno, jak na bramborový salát ....já krájím maso na větší kostky, dávám na osmahnutou cibuli s červenou paprikou, i trochu pálivé přidávám, potom na proužky nakrájený špekáček-nebo dva, asi tři okurky na plátky a když je maso měkké, zahustím moukou (do vody mouku, rozkvedlám a přidám 2-3 lžíce hořčice) a dám šlehačku. Po provaření až nakonec přidám na čtvrtky nakrájené vařené vejce - máme rádi, tak dávám i tři. Dochucuji samozřejmě solí i pepřem, někdy i trochou láku z okurek. A máme lítací ptáčky 😄. Nevím, zda jsou tak luxusní jako má autor receptu, ale nám chutnají 😄.
Už se vidím, jak tam lovím ty kuličky nebo až si do ní kousnu. To bude lahoda! Je to zbytečné to tam dávat i ten bobkový list je nanic, zrovna tak vývar, ten dává tento kuchař všude. Fláky brambor, které restuje na oleji ... proč asi, když to nemá žádný význam....musí tam být cítit hlavně houby a JEMNĚ nakrájený kopr. Naprosto úžasnou 😄 polévku vidím jinak. Pa a běžte klidně na to, myslím na vaření......
Když už nedáváte ztracené vejce, jak do Kulajdy patří, tak doporučuji usmažit vejce na másle a velmi řídkou smaženici vmíchat do polévky. Tak se to dělá u Kysela a je to výborné.
Když už nedělám ztracená vejce, vložím do vařící se hotové polévky tolik vajec, kolik je strávníků, aby měl každý jedno vejce na talíři - prostě jen vložím a nemíchám, aby se srazila celá. A ještě máme rádi jednu věc: do talíře napřed dávám lžíci jemně nastrouhané sladkokyselé okurky. Moc nám to takhle chutná. Zkuste, třeba také zachutná.
2
Sledujících
0
Sleduje
2
Sledujících
0
Sleduje
ano, je to partner. Je o 21 let starší. 😄
2 odpovědi
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
někde jsem četla, že je ještě stále v Německu ženatý .... je to kec, není to kec ....
1 odpověď