No, sice chápu smysl a účel článku, nicméně hned první 2 argumenty jsou idealistické domněnky. Kapry jsem jako student prodával a tak si to pamatuju. 1. Lidí, co si kupují živého kapra a pak ho hodí do igelitky je spousta (přece nebudou platit stovku za zabití a vykuchání). Pamatuju i experty, co si koupili živého kapra, hodili do kufru a šli pokračovat v nákupech. 2. Prodávaný kapr rozhodně zdravím rozhodně nepřekypuje. Xkrát převezený, většina je přidušená (do kádě se jich musí nacpat co nejvíc), pobouchanej, než se dostane do kádě, byl cca 2 měsíce bez potravy (btw. kapr se nejvíc futruje na podzim, aby přežil zimu). Takže pokud ho půjdete pustit, pouštíte slabou a vysílenou rybu. Rybářství také nepouští neprodané ryby zpátky. Takže souhlasím, ať se kapři prodávají dál, ale prodej živých ryb do igelitky a argumentace na pouštění ryb jsou nesmysly.
Já jsem za samoobslužné rád, ale za ty, kde si zboží sám skenuju již během nákupu (viz Kaufland). Rovnou to skládám do tašky a nemusím pak jedno zboží dávat do košíku, pak z košíku na pokladnu, pak z pokladny do tašky. Takhle jen naskenuju, dám do tašky, u samoobslužné zaplatím a odcházím, časová úspora velká.
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
O víkendu při objednávce punče na trzích v Uhříněvsi paní vzala rozpustný prášek (nečekal bych, že to existuje), zalila vlažnou vodou, přidala kapku rumu a naúčtovala kilčo🤣