Trochu mi vadí ta obecnost, jakou se tyto potraviny zavrhují. Já bych chtěl slyšet, co přesně je tím viníkem. Je to vysoký glymický index těchto potravin jsou vysoce kalkorické, či obsahují škodlivá éčka, nebo jen prostě nemají v sobě moc živin?
Jenže jsou škodlivé i vysocezpracované potraviny, které nemají ani jednu mnou vyjmenovanou vlastnost? Jsou tyto potraviny v pořádku?
Taktéž bych chtěl upozornit na to, že ta relativní čísla při vyjádřování zvýšeného risku mohou být zavádějící nebo spíše nedostačující. Pokud známe relativní číslo, musíme znát i čísla absolutní. Pokud je pravděpodobnost určité nemoci 10 % a její pravděpodobnost se o lidí s konzumací těchto potravin zvýší o 24 %, pak tito lidé čelí výsledné pravděpodobnosti 12.4 %. To je však rozdíl, pokud ta pravděpodobnost je pouze 1 %. To se potom zvýší na 1.24 %.
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Ověřený uživatel
Tento účet je ověřený Seznamem a představuje skutečnou osobu, registrovanou firmu nebo subjekt.
A fotku toho tlačítka, kde se nachází, tady neukáží.
2 odpovědi