Asi zakomplexovanej předpubertální nýmand, co si dodává na významu bezdůvodným snižováním druhých.
Buď z toho vyroste, nebo je to další generace primitivů, co tady kdekoho uráží aby ulevili své malosti a ubohosti a připadali si větší.
Jinak - taky jsem kdysi dělala něco podobného. Vyslovovala jsem Old Shatterhand tak, jak se píše a bylo zajímavé sledovat reakce. Většina lidí se snažila mne nenápadné opravit tím, že to opakovala správně.
Ale takovýho hňupa, jakého jste napoprvé ulovila vy, to se mi vážně nepodařilo.
Tendenční kecy máte vy.
Komouši moc dobře věděli, že PCB v potravinách jsou. Řešilo se ale až po převratu! Na rozdíl od Západu.
Podobně to bylo i s mnoha dalšími chemikáliemi (za vše třeba DDT).
Na štítky se toho moc nepsalo, rozbory se buď nedělaly, nebo falšovaly nebo tutlaly.
Dnešní doba s principy předběžné opatrnosti a s tím, že vše musí být na etiketě je z hlediska bezpečnosti potravin na tom nesrovnatelně lépe než doba před převratem.
Kolik blbosti jste načetla kde?
To tedy klobouk dolů.
Zkuste si na to téma něco načíst.
Bifenyly a DDT jsou celosvětový problém, kdy se začaly řešit až když se přišlo na to, jak moc škodí a že DDT např kumuluje s vyskytlo se i v ledovcích v Antarktidě.
Pak se taky všude zakázalo.
Blbý kecy jak se nic nekontrolovalo, můžu vyvrátit vlastní praxí. A že jsme byli sledování , a to na nás laboranty chodily často další kontroly,
A o normách vím asi víc, než vy.
Masné výrobky a polotovary bez všech chemikálií.
První, co se začalo používat, byl někdy v devadesátých Letech glutamát. Pak začaly další, protože jsme doháněli západ, respektive se sem vozily i výrobky s různým svinstvem.
A pamatuji ze začátku, kdy to začalo i spoustu článků i program v telce, protože než na to lidí navykli jako na něco normálního, se o tom psalo.
Co např polychlorované bifenyly?
Nezapomeňte, že řada chemických přípravků na ošetření nebo konzervaci, které jsou dnes z dobrých důvodů zakázaný, byla legálních a nikdo je nikam nepsal.
A další, řada éček jsou normální přírodní látky s minimálním nebo žádným zdravotním účinkem - např ocet, kyselina citronová...
Tendenční kecy.
PCHB se běžně používaly po celém světě a pokládaly se za bezpečné. Navíc to není přídavek jídla, ale byly v různých barvách a nátěrových hmotách. Odtud kontaminace potravin. A zamořen byl celý svět, USA např místy až moc, než se přišlo na to, že je to jedovaté a ničí to v těle kde co.
Takže těžko lze vyčítat minulému režimu, že ho neosvítili andělé z nebes a nebyli jsme jediní, kteří by je nepoužívali 🤣😂🤣
A ano, i éčka jsou některá nezávadná, ale těch závadných je většina. Možná by vám pomohlo stáhnout si a prostudovat jejich tabulku, abyste byla v obraze.
Brouci,myši v chlebu,myšata v pivní lahvi .....
Aha, vlastní zkušenost?
Já za celý život nikdy nic takového nenašla a to jsem nakupovala hodně. Pro pět lidí.
Ale mohlo se stát, vše je o lidech.
Ale jestli pravidelně čtěte, víte, kolik provozoven se poslední dobou zavřelo kvůli kontrolám, naposled v Brně.
Myši, brouci, špína.
Kolik potravin se vyhazuje kvůli špatné kvalitě.
Kolik jedů bylo v polských čajích, které se sem dovážejí.
Proboha, samozřejmě, že své výstupy kontrolují všichni! Právě dneska, v době, kdy se každý může snadno začít soudit, si nikdo nelajsne pustit na trh něco, co je považováno za závadné. Nehlídají si to ani tak zákazníci, jako konkurence navzájem, protože nachytat někoho, že nesplňuje nějakou právně závaznou normu, dostat jej za peníze státu (ČOI) z trhu a zaujmout jeho pozici, to je rajský sen mnoha manažerů.
Vááážně?!?
A fakt tomu věříte?!?
A co ty věčné články o tom, kde zase kontroloři objevili závadné výrobky?
Nebo to, že informace na etiketě neodpovídají pravdě?
Tam musí být krásně. A Putin vás tam zval, tak na co ještě čekáte?
Ubožácké a primitivní.
Píšu o tom, co jsem ochutnala, o cigaretách,kde ještě je tolik tabáku, jako bývalo dříve v BT.i v jiných.
A než začala válka, tak to sem pašovalo víc lidí.
Protože i když jsem jim dala víc peněz, vydělali oni i já.
Nevím, proč bych kvůli pravdě se měla někam stěhovat.
Asi trochu myšlení šejdrem, ne?
Se mi líbí, jak jsou tady všichni s vymytým mozkem a vidí černobíle.
No jasně, dneska se to musí psát, to za komančů nebylo.
To ne, ale ono to tam doopravdy nebylo.
Zkuste si vzpomenout na některé články a televizní programy, které, když to začalo, to kritizovaly.
Jeden mi utkvěl v paměti, kdy dávali do skleničky postupně vše, co bylo na etiketě a vysvětlovali, co to je za chemikálii a čím škodí.
Navíc za komoušů jsme chodili na praxi do potr. závodů a každý z nich měl laboratoř, kde se kontrolovalo složení dle norem. Byla to nudná práce, ale dnes na ni vzpomínám s nostalgií. Který výrobce dnes kontroluje kvalitu svých výrobků?
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Nevím proč se tomu říká Československo má talent když je to tam samej cizinec
2 odpovědi
3
Sledujících
2
Sleduje
3
Sledujících
2
Sleduje
Možná to bude tím, že ti cizinci tady bydlí? 😂