Sdělení článku by bylo stravitelnější, kdyby byl koncentrován zhruba o 2/3 textu. Nicméně, přemýšlet o porcování medvěda v momentě, kdy jeho nejchutnější části jsou již dávno upečené, to je s křížkem po funuse. Asi se svět rozpomenul na staré dobré koloniální časy, ale chce na to jít jinak, humánněji. Jenže v dnešní době jsou nůžky mezi státy rozevřeny daleko více, než tomu bylo před sto lety. A bohužel, Evropa dneska zdaleka není na špici a navíc pokoušet se do těchto států vyvážet jakýsi demokratický kolonialismus, to je experiment, který v konkurenci s Čínou nemůže uspět.
Já na tom soudním trávila 4 roky během studií v osmdesátkách. Ta hlava tam opravdu byla k dispozici studentům (studovali jsme tam náš ročník histologii). A mohu vás ubezpečit, že Pilčík ve flašce nebyl ani zdaleka nejbizarnějším exponátem. Prostě jsme tam na první hodinu nakráčeli, shlédli ty stovky lahví s kdečím (s vědomím, že tohle budeme pitvat a připravovat z toho histologické preparáty) a na první dobrou se hned v prváku oddělilo zrno od plev. Kdo na to neměl, buďto přešel na jiný obor, nebo školu opustil. Zbytek dostudoval. Komunistům se tehdy nechtělo vynakládat prostředky na výcvik studentů, kteří na svoje budoucí povolání mít nebudou. Jsou to tvrdá slova, ale tak to prostě bylo.
Kamarádka se kdysi opakovaně pokoušela chovat kočku (v domácnosti s malými dětmi). Ale každá kočka se jí nejpozději do roka odstěhovala k sousedce. Teprve později, když děti maličko odrostly a ona sama se více poučila, co kočka ke spokojenosti potřebuje, se situace náhle obrátila. Sousedky kočky začaly bydlet u ní, a v domácnosti nakonec měla koček celou smečku 😄
Já jsem byla zvyklá celý život vařit z primárních surovin. Jenže loni mě sejmuly náhle vzniklé těžké intolerance v mohutném rozsahu. Nezbylo mi, než se obrátit do veganské provenience. Bohužel pokud se jedná o náhražky mléka a mléčných výrobků (na maso naštěstí intolerance nemám), jsou to mega vysoce zpracované potraviny, které se zdravou výživou nemají vůbec nic společného. Některé druhy tvrdých "sýrů" a "smetan" jsou sice skutečně lahodné, ale vnesou do jídelníčku nepřijatelně vysoký obsah sacharidů. I bezlepková pečiva jsou dneska už velmi lahodná, ale má to třeba třicet složek. Tohle prostě není cesta.
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Ověřený uživatel
Tento účet je ověřený Seznamem a představuje skutečnou osobu, registrovanou firmu nebo subjekt.
Já jsem pár let nazpět zažila opačný bizár. Jeli jsme s cestovkou busem do Chorvatska, a kdesi snad v Itálii (nebo možná to bylo ještě v Rakousku) na benzíně při čůrací zastávce nás obsluha hajzlíků nahnala do kabinky po dvou 😄 Dlužno dodat, že to byla kabinka jako v článku, jedna mísa, jedno umyvadlo a prostoru dost. Prostě, jedna čůrat, jedna přepudrovat, vše 2v1 😄