Rajská se dělá mnoha způsoby, chutnější je tehdy, pokud se zvolí kvalitní suroviny. Maso se dává buď hovězí, nebo mleté kuličky, nebo masem plněný pečený paprikový lusk. Přílohou mohou být těstoviny, rýže, nebo knedlíky. Je třeba vyzkoušet, co komu nejvíce chutná. Jinak černý kozel je k rajské skvělá volba 🙂
Omyl, zde jsou srážky přetočené a tak Bavorsko je na závětrné straně. Budeme na zadní straně tl. níže tzn prodění je od severu, proto i zima. Od jihu budou v Madarsku a Slovensku. Pravda ono se to pohybem jádra tl. níže bude měnit a začátek je od JZ
Žádný omyl. Převládající proudění je od západu, takže běžně je naše strana závětrná. Současná situace ale je výjimečná, proto jsou predikce jaké jsou. V tuto chvíli výjimečně bude návětrná strana naše.
A proč ne?? Vždyť býčí koule se u nás připravují na dva způsoby - buď se smaží jako řízek nebo se dělají na způsob ledvinek... musí se to umět ochutit - jedla jsem to několikrát, protože máme v rodině farmáře a tam se všechny suroviny připravují od domácích zvířat z vlastní výroby... Proč preferovat jen některé druhy masa - vždyť dřív se jedlo všechno co běhalo nebo létalo a to nejen z domácího chovu...
No však jo, a ono se nic nevyhodí ani dnes. Jen by si lidé, co používají masox, měli uvědomit, z čeho je svařený. Sama jsem schopná uvařit každou surovinu. Jen kravský vagíny jsem ještě nejedla 😄
Moc to nechapu, pred vodou varuji i Nemci, zejmena v Bavorsku, ale v CR na zapade a i castecne na jihu podle predpovedi bezna situace. Podle obrazku to spise vypada, ze by to melo prijit z vychodu ci jihovychodu.
Já žiju na české straně Bavorska. Vždy sledujeme předpověd pro německé Bavorsko, ale to nejhorší přirozeně zastaví pohraniční hory. Česko leží na závětrné straně.
Já jsem v inkriminované době na klinice pracovala. Plošně se podvazovaly vaječníky každé ženě, která tam absolvovala druhý císařský řez. Prostě 2x a dost a bylo to ze zdravotních důvodů. Jenže. Bílé ženě porodit císařem dvě děti bohatě stačí, byly za to rády. Oni v těch dobách dvě děti císařem stačily i romským ženám. Jenže pár let po revoluci se toho chytlo jakési "Romale" a začalo to rozmazávat. A ejhle, najednou se tu objevila možnost stát drobátko podojit. Jak si asi laik představuje, že po běžném nekomplikovaném porodu by se náhle zjevila díra do břicha?
Jak jste se prosím k tomu vyšetření dostala? Někdo vás tam poslal? Nebo jste šla sama do ambulance? Byla to alergologie?
Předem se omlouvám, žena popsaná v článku má MCAS, já mám SIBO. Ve finále jsou ovšem příznaky velmi podobné nebo identické. Jsem dlouhodobě v péči kliniky pro těžkou celiakii, nicméně ani ultimátní dodržení diety mi mnoho úlevy nepřineslo. Loni na podzim se dokonce můj stav až dramaticky zhoršil. Můj gastrolékař ve FN mi naplánoval řadu vyšetření, která vyloučila ostatní nemoci. Zbylo SIBO. Jejich dietní oddělení mě poučilo o speciální dietě, která jediná dokáže řešit stav dlouhodobě. Blbý ovšem je, že tento směr výzkumu je velmi nový a drtivá většina lékařů o těchto chorobách dosud neslyšela. Alergologie netřeba, stejně jako jiné ordinace. To gastro oddělení na vyšším pracovišti (fakultní nemocnice) si všechny potřebné testy udělá samo a ve svojí laboratoři. Pacient si jen musí obstarat u praktického lékaře doporučení na gastro do FN.
7
Sledujících
3
Sleduje
7
Sledujících
3
Sleduje
Představoval bych si nastříkat pachatelovi do vlasů a do obličeje barvu, která nejméně měsíc nepustí.
3 odpovědi
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Ověřený uživatel
Tento účet je ověřený Seznamem a představuje skutečnou osobu, registrovanou firmu nebo subjekt.
to by pro někoho takového bylo stejný, jako mu veřejně udělit medaili 😄