Tak u nás se rozhodně z polotovarů nevaří. Vývary táhneme v noci pomalým tažením z kostí a masa, ráno se scedí a přidá vložka z čerstvé zeleniny na másle osmažená, hovězí maso vaříme stejným způsobem. Od dospělých strávníků sklízíme pochvaly jednu za druhou na omáčky, knedlíky, které si děláme sami ze 40kg mouky, nepoužíváme žádné sypké vývary, masox, umělá dochucovadla. Ryby děláme na páře, nejčastěji tresku tmavou a okouna nilského a co myslíte? Od dětí skončí tak 50% porcí v koši. To co nám teď předepisuje nový SK bude ještě horší. Navýšení ryb a luštěnin povede jen k vyššímu plýtvání a ne tím, že to neumíme připravit, ale protože na to děti nejsou zvyklé a jedním jídlem denně jim stravování nezměníme. Nechápu, proč jim nemůžeme vařit co jim chutná. Věčně pomlouvané UHO s rýží, pokud je poctivě udělané milují a přidávají si o 106, svíčková, rajská, těstoviny na jakýkoliv způsob je pro ně TOP. A věta, že to musí rodiče zaplatit? Víte kolik stojí oběd pro rodiče dítěte 15+ ve školní jídelně, které obsahuje polévku, hlavní chod, ovoce a pití? U nás 35kč. A ne, není to blaf.
Celé je to blbost,věřte že vím o čem píšu. V pondělí jsem vařily bramborovou kaši z brambor,žádný polotovar, africký sumeček,blanšírovaná zelenina, kde myslíte že to skončilo, ať se přijdou podívat ti co to vymýšlejí.
Jsem kuchařka ve školní jídelně a věřte nebo ne knedlíky zaděláváme, játrové knedlíčky děláme z čerstvých jater, brambory škrábeme, kořenovou zeleninu taky,atd atd.ještě nějaký dotaz?
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Tak u nás se rozhodně z polotovarů nevaří. Vývary táhneme v noci pomalým tažením z kostí a masa, ráno se scedí a přidá vložka z čerstvé zeleniny na másle osmažená, hovězí maso vaříme stejným způsobem. Od dospělých strávníků sklízíme pochvaly jednu za druhou na omáčky, knedlíky, které si děláme sami ze 40kg mouky, nepoužíváme žádné sypké vývary, masox, umělá dochucovadla. Ryby děláme na páře, nejčastěji tresku tmavou a okouna nilského a co myslíte? Od dětí skončí tak 50% porcí v koši. To co nám teď předepisuje nový SK bude ještě horší. Navýšení ryb a luštěnin povede jen k vyššímu plýtvání a ne tím, že to neumíme připravit, ale protože na to děti nejsou zvyklé a jedním jídlem denně jim stravování nezměníme. Nechápu, proč jim nemůžeme vařit co jim chutná. Věčně pomlouvané UHO s rýží, pokud je poctivě udělané milují a přidávají si o 106, svíčková, rajská, těstoviny na jakýkoliv způsob je pro ně TOP. A věta, že to musí rodiče zaplatit? Víte kolik stojí oběd pro rodiče dítěte 15+ ve školní jídelně, které obsahuje polévku, hlavní chod, ovoce a pití? U nás 35kč. A ne, není to blaf.
1 odpověď
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Úplně s váma souhlasím, jenže to víme jen my,co tam vaříme.
1 odpověď