Je to jeden z největších skandálu Česka, ktere chce na ukor automobilu, kamionu a konzumu znicit posledni prirodni lokality Prahy. Naprosto zbytecny okruh, po kterem se neprojede jediny autobus MHD, natoz kola ci kolobezky. Jedno z nejkrásnějších mest na svete, ktere bude ted obehnane betonem a viladomy pro bohate. Je to velezrada!
Praha je obehnaná betonem od 80 tých let min století myslím tím paneláky, pokud okruh uleví dopravě v Praze byť jen o 10 procent a myslím že to bude více, tak hurá a stavět
já vím že u chlapů je to jinak, ale já bych alopecii celkem bral, hlavu jsem oholil už před mnoha lety, protože jsem nechtěl vypadat jako lešek semelka, prostě se mi začalo čelo šířit na zátylek. Takže to každý týden oholím a pohoda, pokud by mě vypadal i zbytek a vlastně komplet ochlupení, bral bych to jako bonus, ušetřil bych spoustu času.
Byl jsem v Chorvatsku jednou a fakt stačilo, jelikož nejsme paštikáři jako většina Čechů co tam jezdí, tak to rozhodně levné nebylo. Ale to není nejdůležitější, nejvíc mi vadilo, že jsem měl celou dobu pocit že místní svou přítomností obtěžuju, ono se taky úplně není čemu divit když většina turistů tam místo peněz nechá jen odpadky, protože si v podstatě všechno přivezou s sebou. Každopádně z evropských destinací mi nejlépe vychází Bulharsko pokud nejedete na sluneční pobřeží, kde je hotel na hotelu a lidí jak červenejch mravenců, ale zvolíte nějaké klidnější místo, jako třeba Sozopol, tak je poměr kvalita -cena ideální. Ceny v restauracích nižší než u nás a hlavně nemám ten pocit že místní štvu svou přítomností. Jo a v neposlední řadě si tam odpočinu od Čechů
Vše během několika minut nasypu do domácí pekárny a 3 hodiny nechám pekárnu, ať se o vše stará sama. Výsledkem je chutný, teplý a křupavý chléb z ingrediencí, které si tam sám dám, neohmataný od zákazníků, neošizený a nepředražovaný Penamem. Za mě jednoznačná volba, které předchází pouze investice do pekárny. Ale když se dívám na ceny chleba, investice se mi již dávno vrátila. Pekárna sežere tak 1 - 1,5 kW a může udělat chléb až o hmotnosti 1,5 kg.
Tak to já peču tradičněji, žitný kvásek, 3 druhy mouky kmín sůl voda, vykynout v ošatkách a do trouby
Tož ten titulek JE LŽIVÝ!
Péct doma je ROZHODNĚ LEVNĚJŠÍ než kupovat srovnatelně kvalitní kváskový chléb. Samozřejmě ne hned, spousta instruktážních videjí je zbytečně složitá, lpí na pitomostech a podobně, ale pokud se někdo rozhodne, věnuje tomu potřebný čas a trénink, platí druhá věta kterou jsem napsal. Žádnej učenej z nebe nespadl.
Jo a „Šumava“ je něco, co je s odřenýma ušima použitelné leda tak pro hospodářské zvířectvo.
Šumava je původně naprosto skvělý chleba jenom to co prezentují velké pekárny jako Šumavu s ní už má pramálo společného, je to asi jako mléko z kartonu a mléko přímo z farmy
to co popisuješ ale není kvasový chleba, pokud ho rozjíždíš droždím, peču kvasový a pokud je teplo, trvá to celé cca 10 - 12 hodin, v zimě 24, to ale dokváším v lednici nebo v předsíni, kde je asi 8°C
Jo tak s tím se setkávám často, lidi považují za kvásek smíchání vody droždí a mouky, naprostá blbost, svůj kvásek jsem pěstoval týden, jen mouka a voda a už z něj peču přes dva roky
Dovolím si dotaz.
Proč žitný kvásek?
Uznávám, že se skladbou svých chuťových preferencí občas odlišuji od průměru, ale za sebe mohu prohlásit, že chléb, u něhož byl použit pšeničný kvásek je nesrovnatelně chutnější než s žitným.
To už je pouze úhel pohledu, chleba z žitného kvásku je hutnější, navíc jsem zjistil že žitný kvásek se dá snadněji udržovat, pšeničný se mi párkrát zkazil, ale v podstatě je to fuk, pokud se zbavíte droždí
Šumický chleba - Pšeničná mouka, voda, žitná mouka, sušená bramborová kaše, sádlo, droždí, sojová mouka, protispékavé látky E170 a E341, pšeničná sladová mouka, pšeničný lepek, kmín, dextróza, cukr, pšeničný škrob, regulátory kyselosti E330 a E450, řepkový olej, emulgátory E471, E481, E322.
Tak přesně tento kupujeme. Nejchutnější,nejdéle vydrží a chutná fantasticky. Když koupíme jakýkoliv jiný, druhý den letí do koše. Tento chléb vydrží v klidu 4 dny a světe div se, chutná furt stejně a struktura stále stejná.
Ale fuj
Taky si to myslím. Pravidelně peču kvasový chleba. Na 1 kg bochník potřebuji 200 g žitné mouky (6 Kč), 400 g hladké mouky (6 Kč), doma vedený kvásek (lžíce žitné mouky a lžíce vody), 450 ml vody, 2 lžičky soli a 1 lžičku kmínu. Jo a 1 lžíci pohádkové mouky na vysypání ošatky. Elektřina vyjde na 5 Kč. Celkem tedy 20 Kč i s rezervou. Celková doba přípravy je sice 24 hodin, ale čistého času max 10 minut i s mytím nádobí. Řemeslný kvasový chleba vyjde na 100 Kč a ještě si pro něj musíte někam zajet.
Ono ani u toho řemeslného chleba nemáte jistotu že si nepomohli droždím, je to velmi lákavá zkratka, která ale snižuje trvanlivost pečiva, tedy alespoň si to myslím, rozhodně se ale podepíše na chuti, zkusil jsem to jednou a okamžitě jsem se vrátil k žitnému kvasku
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Ověřený uživatel
Tento účet je ověřený Seznamem a představuje skutečnou osobu, registrovanou firmu nebo subjekt.
pokud okruh uleví dopravě v Praze byť jen o 10 procent a myslím že to bude více, tak hurá a stavět. Dokud nebude okruh kompletní nemůže fungovat správně, když jedete z Plzně do Boleslavi, tak musíte nejdřív dojet na konec okruhu u Říčan, vrátit se do Prahy na malý okruh, proplazit se na čerňák a pak do bolky, s kompletně hotovým okruhem máte na vybranou, jestli přes Suchdol nebo Běchovice podle dopravní situace