Skvělá vánočka bez spletitostí. Zvládne ji každý a ještě více lidí si na ní pochutnáJak na to - nejlépe na noc namočte rozinky do rumu nebo minimálně 3 hodiny předem. Ingredience: 250ml vlažného mléka 21g čerstvých kvasnic - droždí 140g moučkového cukru 2 vejce 400g polohrubé mouky 270g hladké mouky citronová kůra z ½ citronu 2-3 lžíce rumu - můžete použít ten z rozinek špetka špetka soli 125g změklého másla 100g rozinek hrst ořechů vejce na potření + 1 lžíce vody plátky mandlí na ozdobu Kvásek, těsto, 1,5 hodiny kynout, zamotat a dáme pod utěrku opět kynout na 30 - 60 minut. Pečeme na horní a spodní ohřev na 200°C - 7 minut pak stáhneme teplotu na 140°C a pečeme 35 minut. Mějte na paměti, že každá trouba peče jinak, tak dobu a stupně přizpůsobte vaší troubě. Krásný adventní čas. Pokud mě ještě neodebíráte, tak začněte.....zdraví Jana C.