Pořád se vyhazuje z práce za to, že projevíte svůj názor a nebo nespokojenost. Stačí se jen zeptat jak to je, když inzerát byl na technika, děláte práci technika, ale smlouvu a plat máte na údržbáře. Kterého děláte také. Pak přijde ředitel Vaší ředitelky a zruší placené místo kotelníka se slovy, že ode dneška to budete dělat zadarmo Vy. Tedy v rámci své práce. A tahle vznešeně se označující společnost, si ještě vystaví etický kodex, který neustále sama porušuje. Ale to je na dlouho. Tak že pořád platí na některých místech, že máte držet hubu a krok a jen přikyvovat a pracovat do osmi do dvou do rána. Když je to potřeba..... Například
Tak snad nedopadnou jako geologové, co se snažili najít uhlí v dnešní rezervaci Soos. Navrtali zlom a šel gejzír přes 60 metrů, který neustával. Gejzír by sám o sobě nevadil, ale během pár dnů ustali prameny ve Františkových lázních a v lázních Brambach. Gejzír se časem zmenšil, ale pořád nešel zastavit. Zkoušelo se vrtat z boku pro odlehčení, ale bez výsledku. Byli povoláni z ruska experti na naftové vrty a bez výsledku. Nakonec došlo k tomu, že se vyhloubená kaverna pod zemí sama zavalila a postupně došlo i k obnovení činnosti pramenů. Celkem mě překvapuje, že tenhle průzkum dovolili. Asi krátká paměť.
Malá zajímavost - pokud si pamětníci vzpomínají, tak na spodku metra jsou umístěny zběrače. Kovové desky které za jízdy odebírají proud z napájecí boční kolejnice. Tyto zběrače jsou připevněny na něco jako velký hranol, který je krásně zatmelený, vybroušený a nalakovaný a pod tím vším je masivní blok dřeva. Na druhou stranu nejlevnější a na tu dobu nejpevnější izolant. To není kritka, jen prostě zajímavost.
Pravda je ta, že formu "dohody" zneužívají zaměstnavatelé dosti často. "Tady mi to podepíšeš, nebo po Tobě půjdu a budu Ti psát jeden vytýkací dopis za druhým. Budu Tě honit, dokud Tě nezničím." Cituji jistou ředitelku Kauflandu. A jak jsem po pár rozhoverech zjistil, tak nebyla v těchto praktilách jedinou ředitelkou Kauflandu. Oblíbený trik jiné paní byl, že nastavila směny svému zaměstnanci tak, že nemohl chytit autobus domů a musel po práci ještě několik hodin čekat. Povhopitelně, že ne v teple v práci. A to můžeme pokračovat.
Já jen doplním, že pokud chcete prožívat podobnou atmosféru jako je na filmu, tak velice važte termín návštěvy. Kdykoli jsem jel o víkendu okolo, bylo parkoviště plné a ne cestě ke skalám a nazpátek dav lidí. Včetně několika zájezdů. Tak že asi mimo sezonu a všední den. Ale třeba budete mít štěstí. No, spíš ne.....
Jestli ty základy udělají z pšeničné mouky, tak vyřadí ze stravování všechny alergiky na lepek. Už teď je problém se najíst. I hodně gdrahé restaurace začínají používat kupované omáčky které nabízejí ke stejkům. Pepřová, sýrová, hříbková. Vše zahuštěné moukou. Tak že dostanete hranolky a suchou flákotu. Znám pár kuchařů, které používání těchto polotovarů nesnášejí a nikdy by na to nepřistoupili. Omáčky si vaří zásadně sami. A reálný odchod skupiny asi třiceti lidí sem viděl na vlastní oči. Přišli, zeptali se a odešli. Nechceš vařit bez mouky, nemusíš, nevyděláš. Jedeme dál.
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Vzpomínáte někdo na oplatky v podobě vlašských ořechů? Takové jako oplatkové kouličky. Oplatka z jedné strany a z druhé strany. Náplň jahodová a snad čokoládová.... Vždycky jsme vylouply tu náplň a ta se jedla extra. Také se po tom slehla zem.
1 odpověď