Jak zakalit sekáčVýroba dílenského sekáče až po jeho kalení a popouštění. Kalení nemusí být vždycky věda, ale je třeba si to osvojit v praxi. Sekáče kalím při teplotě cca 750 °C a popouštím na teplotu cca 300 °C. Většinou je vyrábím z nástrojové oceli třídy 19, podle českých norem. Sekáč můžete vyrobit i z jiných uhlíkových ocelí jako třeba pružinová, z ložiska nebo z pilníku atd. Na výrobu jsem použil: - základní kovářské vybavení - ocel tř. 19 - voda při teplotě cca 22 °C (pokojová teplota) Tabulka teplot oceli, perfektně zpracované pojednání o kovacích teplotách od Lubora Černobila, tabulka popouštěcích teplot https://www.pausch.cz/youtube-soubory-pro-kovarinu-a-kovarny kurzech: https://www.pausch.cz Instagram ze života v kovárně: https://www.instagram.com/kovarna_pausch/