Vánočky dělám o Vánocích jako na běžícím páse 🙂. Aby byla dlouho vláčná, používám máslo/ sádlo na půl. Sádlo má tu vlastnost, že ,,drží" vlhkost a pečivo prostě nevyschne. Vůbec nedělám kvásek, je to zbytečné. Používám jen suché droždí. V kastrůlku rozehřeju máslo se sádlem....do horkého omastku přidám/ opatrně vlažné mléko/ ne moc tučné/ a hned je ten roztok tak akorát vlažný. Do důlku dám suché droždí/ dle velikosti vánočky/, klepnu 4 vajíčka/ tři žloutky a jen jeden bílek, protože po bílku tuhne pečivo/ a přilévám tenhle roztok a pomalu z okrajů vpracovávám polohrobou / hladkou mouku.....Jde to krásně zadělat. A nesmí chybět do mouky sůl. Bez soli je to celé nechutné.
Bože můj, když to tu čtu je mě smutno,jak jsou lidé hluší a slepí 😪 Nevidí ten přesah z té falešné hry tzv.elit.Už jim nedocvakne😭Ani vam zastáncům restrikcí vůbec není nic divné Ani trochu?🙏🙏🙏
No,ze jsou lidé oprávněně na náměstí,to vám opět vadí 😪jsou na vzduchu a dýchají svobodně kyslík 😭a to se prece nesmí 🥳Ale narvané obchoďáky lidmi to vam nevadí? Očkované ovce zase zabééékaly😪
12
Sledujících
0
Sleduje
12
Sledujících
0
Sleduje
Vánočky dělám o Vánocích jako na běžícím páse 🙂. Aby byla dlouho vláčná, používám máslo/ sádlo na půl. Sádlo má tu vlastnost, že ,,drží" vlhkost a pečivo prostě nevyschne. Vůbec nedělám kvásek, je to zbytečné. Používám jen suché droždí. V kastrůlku rozehřeju máslo se sádlem....do horkého omastku přidám/ opatrně vlažné mléko/ ne moc tučné/ a hned je ten roztok tak akorát vlažný. Do důlku dám suché droždí/ dle velikosti vánočky/, klepnu 4 vajíčka/ tři žloutky a jen jeden bílek, protože po bílku tuhne pečivo/ a přilévám tenhle roztok a pomalu z okrajů vpracovávám polohrobou / hladkou mouku.....Jde to krásně zadělat. A nesmí chybět do mouky sůl. Bez soli je to celé nechutné.
1 odpověď
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
A necháte kynout těsto jak asi dlouho?A pak umotanou vánočku? Děkuji
1 odpověď