Souhlasím, že gastro je u nás hodně pokřivené. Chápu i to, že stát gastro zařízl v době kovidu a měl by za to platit kompenzace. Jenomže problém s pracovním trhem v gastru byl už dávno před tím. Sám jsem z gastra utekl do fabriky k pasu. Jistota výplaty, která byla o dost větší za mnohem méně hodin.
Nevím, jak je to dnes, doufám, že se to za těch 20 let zlepšilo a dneska už nikdo při nástupu neuslyší "tady máš na papíře minimálku, zbytek si udělej na dýškách" (rok 2004).
Ať do restaurací chodí pouze ti, kteří si na to jsou schopni vydělat a ochotni zaplatit cenu, která pokryje reálné náklady na konzumaci. Dýško má být pouze prémie, bonus, rozhodně ne součást výplaty.
0
Sledujících
1
Sleduje
0
Sledujících
1
Sleduje
Ověřený uživatel
Tento účet je ověřený Seznamem a představuje skutečnou osobu, registrovanou firmu nebo subjekt.
Poznal jsem pár taxikářů osobně. V první řadě to byli skvělí vypravěči těžko uvěřitelných příběhů. A toto je typický příklad taxikářské pohádky. Nebo snad někdo věří tomu, že jakýsi neznámý multimilionář si pokoutně nechává vozit skoro prošlé máslo z Polska bývalým taxikářem, který se zničenými zády tahá stovky kilogramů po košících ze supermarketů?
5 odpovědí