Petr Vaněček o výrobě Remosky: Díky genialitě vynálezců se princip fungování používá dodnesVzít ověřený koncept oblíbené pečící mísy, která byla vymyšlena v 50. letech, přenést ho v moderním hávu do kuchyně 21. století. I tak by se dala popsat cesta Remosky v posledním desetiletí, která si dokázala udržet popularitu i po změně režimu. Dnes se vyrábí v moderním a částečně automatizovaném závodě v Kopřivnici a každý rok se jí prodá bezmála 100 tisíc kusů. „V nově postaveném závodě dokážeme vyrobit přibližně 4 miliony výlisků za rok, což teoreticky znamená možnost vyrobit až jeden milion pečících mís,“ říká v rozhovoru pro Magazín Antilopa výkonný ředitel Remosky Petr Vaněček. A popisuje, jak se výroba rozšířila i na další nádobí, nebo jak Remoska zřídila kulinářské studio, ve kterém se pořádají kurzy vaření pro veřejnost.