Nenažranost. Co nevydělali během covidu, o to nás chtějí odrbat teď.
Převážně zlatokopové, co to chtějí dohnat za půl roku. Pak se nemůžou divit, že na ně zákazníci začínají k.let.
Poctivější hospodský si ty vejvary rozloží do několika let.
A výmluvy o inflaci a dalších neplechách jsou jen výmluvy a omluvy, aby zdůvodnili ty své ceny.
Nevšimnul jsem si, že by hospody během covidu prodávaly vakcíny, nebo náhubky. Byly z rozhodnutí vlády zavřené a kompenzace nestačily pokrýt ani mandatorní výdaje!
Markantní rozdíl v cenách. 12° pivo v rozmezí 42 kč- 71kč za 0,5l. Přitom nákupka je 31kč za 0,5l. Tak kde je problém? Mít na pivu 11kč nebo 40kč za 0,5l? Je to jenom nenažranost hospodský.
Markantní rozdíl je třeba v nájmu. V centru Prahy jdou nájmy restaurací až k jednomu milionu měsíčně. V malém městě třeba jen 30.000.
V Makru 50 l sud Kde vyjde 30 Kč půl litru.Tak nevim proč takové ceny . Také jsem v české hospodě hospodě letos nebyl.A vůbec mi to nechybí.
A kdo zaplatí sklenice a chlazení a vybavení restaurace a personál a nájem a svícení a topení a spoustu dalších administrativních nákladů? A hlavně kvalitní pivo se už za 30Kč neprodává.
Na těch cenách je zvláštní tento nepoměr: dám si v hospodě steak z irského hovězího, který stojí v maloobchodě cca 180Kč zaplatím za něj něco kolem 300-350Kč, dám si šnicl který stojí cca 25-30Kč (maso, vajíčko, mouka, strouhanka) a hospa po mě za něj chce 170-200Kč. V prvním případě ani ne dvojnásobek, ve druhém více jak šestinásobek, proč tomu tak je ?🤫🤔to je to co mi vrtá hlavou🤔🤔tohle bych potřeboval od někoho erudovaného vysvětlit.🙄🙄
Jestli to nebude tím, že náklady na personál a na kuchyň jsou stejné ať uvaříte řízek, nebo steak. Rozdíl je pouze v ceně surovin. Proto ten rozdíl mezi surovinou a prodejní cenou u řízku je větší, než mezi surovinou a prodejní cenou u steaku.
Můžete zajít do restaurace Na Humpolce v Tišnově. Malé městečko, útulná hospůdka s historií delší než v Praze U Fleků.
Pivo 12° 46,-Kč, 11° 45,-Kč, polední menu výběr z 6 jídel 155,-Kč nebo 169,-Kč včetně polévky a karafy s vodou. Řízek, který se mimochodem moc neprodává je za 195,- včetně příloh a je přes celý talíř. Mají úžasnou nabídku specialit, které připravuje šéfkuchař Oskar Klanert.
Ten pán je komik 🙂🙂🙂 a baví
Zaměstnanci můžou za zvyšování cen...
Páni podnikatelé v gastro se dostali na úroveň taxikářů
Doma si udělám řízek za 50 Kč ale pořádný
Pivko a po každé jiné si doma načepuju do max 30 Kč speciál.
Tento načesaný pán je trapný
Kolik těch řízků si doma musíte usmažit a dát lahváčů z lednice, abyste ušetřil na vaši hypotéku, na nákup kuchyně, na nádobí, na nábytek, na elektřinu a plyn? A pokud to někdo uvaří za vás, kolik mu dáte? A to ještě když si k tomu pustíte hudbu, tak za vámi nepříjde s nataženou rukou OSA, nechodí k vám inspekce bezpečnosti práce, hygiena, kontrola nakládání s odpady, zemědělská inspekce, kontrola z úřadu práce, kontrola z živnostenského úřadu, kontrola ze všech zdravotních pojišťoven a kontrola ze sociálky. Ke všemu je potřeba mít zpracované šanony dokumentace. A až když něco zbyde, tak přijde finanční úřad a opět natahuje ruku. Tak vesele smažte doma a zalejvejte to lahváčem. Restaurace není prodej v supermarketu, je to služba, která něco stojí.
Velká teorie.
Příjdu ke svému obvoďákovi a ten mi neřekne, že bych měl jít na tu či onu prevenci, pokud se sám nezeptám. Také mi nedá žádné rady co se týká stravování, nebo dobré tipy na vhodné cvičení.
Pokud já dělám svůj obor a vím co se v něm má dělat a jak, nemůže po mně ještě někdo chtít, že mám být poloviční lékař, fyzioterapeut, výživový odborník atd. A potom, když lékaři řeknete, že jste si něco přečetli na internetu, tak skáče jako čert z krabičky, ale sám s ničím nepříjde.
Systém je špatný, protože obvodní lékaři pouze dělají svou práci. A když z nich naděláme podnikové, tak to zůstane stejné.
Jediné co se změní, že se zavede více přímých plateb od pacientů k lékařům, protože to je přece pro naše dobro!
Proč policie nekonala a nadále nekoná? U nás je to podobné. Jakýkoliv černoch, kterého potkáte na Václaváku vám pod bedlivým přehlížením policie nabídne drogy. A potom vidíte tu stejnou policii jak se svým VW transporterem a zapnutou sirénou zastaví cyklistu, protože se již smrákalo a on měl pouze zadní červené světlo, ale neměl přední osvětlení.
Na STK nemusí, řidičák můžou mít propadlý atd....
Když už jsou ukrajinci u nás a mají problém s vlastní vládou aby měli platné doklady, měla by naše vláda zajistit, že si budou moci auto přeregistrovat do ČR, nebo se nechat přezkoušet a vystavit český řidičák.
Tyhle vyjímky z pravidel pouze podkopávají důvěru v již tak nedůvěryhodnou vládu ČR.
Problém je v tom, že není v možnostech běžných konzumentů sledovat složení u nás a jinde. To by měly dělat aktivně úřady za to placené.
Pokud nevím že daný výrobek je jinde kvalitnější, nebo pokud nemám znalosti o tom jaký je rozdíl mezi cukrem a glukózo-fruktózovým sirupem, těžko jako spotřebitel mohu reagovat na rozdílnou kvalitu.
Ovšem když Coca Cola může argumentovat s tím, že v ČR není cukr dostatečně dostupný, tak bychom asi měli ty zodpovědné úřady raději zrušit.
Pane Rakušane, Fialo a další + celá 5K!!!!!! Čtete to samé co mi??? Ještě stále nám budete tvrdit, že je vše OK??!! Tak dlouho budete "čekat" až tohle bude i u nás!!!!! "Oni" nás nepřišli obohatit, "oni" nepřišli pracovat tam, kde "mi" nechceme, nemůžeme!!! "Oni" nás přišli obsadit, žít z dávek a nebojím se tvrdit nás zotročit!! Začněte něco dělat teď, protože na západ od nás už je pozdě!!!!
my
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Nebyli to právě němečtí politici, kteří nás čechy volající v letech 2015 až 2017 po kontrole hranic označovali za xenofoby Evropy?
1 odpověď