Přestala jsem kupovat citrusové plody. Kromě citrónů, ty kupuji jen na kusy, ale pomeranče, mandarinky a pomelo jsem nekoupila už léta. Většinou jsem narazila na nejedlé, suché, staré ovoce, které z jiného řetězce na západ od nás k nám přijelo dožít svůj život. Takže jak říkala babička, "stačí "limon", když jsou jablka".
Proto jsem myslel, že si Američani po této zkušenosti zvolí někoho mladšího, kdo je víc v kondici.
Ale jsou nepoučitelní jako my, když jsme si dobrovolně zvolili podruhé Zemana za prezidenta.🙈👎
Taky doufám, že teď bude náš fešný pan Petr Pavel ještě další období a bude je vykonávat se stejnou pílí a nasazením jako to současné.
Před Plyšákem jsem prožila polovinu svého života a paměť mi zatím slouží. Vánoce byly normální s tradičním jídlem, kaprem, salátem, cukroví, stromeček....Ve škole jsme drželi Mikulášskou, to jsme si u stromku dávali drobné dárky. A že se na Štědrý den pracovalo, to sice ano, ale jen do poledne. A protože větší část svého života jsem pracovala v zemědělství, tam se pracovalo o svátcích běžně, protože zvířata nejde vypnout ze zásuvky a přijít třetího ledna. A pro autora tendenčního pamfletu - představte si, že ty socialistiké stračeny i rodily telata na Štědrý den! To už se teď zřejmě neděje, že.....
Nesouvisejí? Neřekl bych. Oboje se váže k náboženské tradici. Ale... Zatímco kapr se nejprve omráčí a pak teprve zabije a vykrví, zvířata pro přípravu halal masa se podříznou a vykrví za plného vědomí. O tom se ovšem nikde nedočtete, protože hyperkorektnost nedovolí dotknout se jiných náboženství. Ono je celkem fuk, jestli pan ministr uvažuje o povolení halal porážek, protože toto maso se u nás prodává jíž mnoho let. Jen se o tom nemluví. To je vše.
Divím se, že útlocitnému panu profesorovi tohle nevadí. Aniž bych chtěl spekulovat, spíš mi to připadá, že jeho článek je PR pro podporu prodeje zavakuovaných ryb v řetězcích, které by si jinak těžko někdo koupil, když může mít čerstvou rybu.
Přesně o to jde, ne nělaké city ke kaprům, ale kšeft. Supermarkety ryby zamordují úplně stejně, jak rybáři u kádí, jen to bude v hale, oddělí se hlavy, stojně vykuchají, strojem napůlí, zavakuují a půjdou do obchodu. Jen budou podstatně dražčí, protože tam bude ta "přidaná hodnota". To jsou všechny ty city.
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Mám taky radu, abych nešpinil dřez a kuchyň myju maso v záchodové míse. Zavěsím na provázek do mísy a spláchnu. Maso se umyje tekoucí vodou a neznečistím dřez a kuchyň. A ještě ho ovoní bref < huš huš hygienicky čisté > 😃
1 odpověď
15
Sledujících
1
Sleduje
15
Sledujících
1
Sleduje
Jste super, zvláště ten Bref - huš huš, ten to korunuje! Díky!