Zmrzlina, mražený krém,.. se běžně uchovává při - 18°C.
Pokud do se do ní při výrobě nezamíchá vzduch, který škodí především E948, který vede ke snížení doby použivatelnosti, tak se tam zamíchá ve formě malých bublinek E941 , který není v té koncentraci zdravotně škodlivý.
Bez těch bublinek ji nenaberete lžící, možná tak sekáčkem.
Opravdu nevím, co je škodlivého na palmovém oleji.
První písmo, zákoník, matematika, placení daní, vznikly v Mezopotámii asi před 5 000 lety.
A ten palmový olej tam byl hodně používaný. Prakticky to byl jediný dostupný tuk, který dokázal dostat vitamíny A,D, E, K do organismu.
V té době začínala v Evropě doba bronzová a třeba Osada havranů vychází z reality té doby.
Každý den mám doma tak průměrně deset vajíček od slepic. Tak v průměru 10.
Nikdy bych nesnědl vajíčko, nebo jeho část, které neprošlo minimálně tři minuty tepelnou úpravou při 72 °C.
Až tato úprava dokáže zničit baktérie.
Proč nesmíte vajíčko před tepelnou úpravou? Především domácí? Čerstvé? Nechápu...
1
Sledujících
0
Sleduje
1
Sledujících
0
Sleduje
A co?